The Dresden Dolls [151]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam jestem tu nowy. Wraz z moim przyjściem pragnę zadać wam pytanie. Co i dlaczego najbardziej podoba wam się w muzyce tej (nie ukrywajmy) dość specyficznej kapeli?
  • Anonim

umarliście?
  • Grono.Net

za emocje?; >
  • KitKa(t)

za klimat, ciekawe teksty, poyslowe, naprawde, i ten sposob spiewania... ekspresja... przypomina mi Cezarego Pazure np w 'Nienasyceniu' wg Witkacego [nie, to nie jest inwektywa, lubie Pazure i jego sposob aktorstwa]. tak - za ekspresje.
  • Anonim

zgadzam sie
  • ciach

za half jack:D
  • Grono.Net

A ja - za klimat niemieckiego kabaretu okresu fin de siecle, charyzmę i wokal Amandy Palmer, muzykę - jako kompozycje.
    np.
    "Girl Anachronism" - bezczelnie drapieżny wokal i energia.
    "Coin-operated boy" - pomysł i melodia/partytura.

Hail Dresden Dolls.
  • KitKa(t)

taaak, Shopenhauer bylby dumny :)
  • ciach

a gronski by sie pod przewrocil...:]
  • Anonim

a ja pozdrawiam :]
  • Roger Robar (PiłsuDZki)

klimat tej kapeli, wizualne zaplecze, kabaretowość tworzą wspaniałą bajkę, dopasowaną całość. takich utworów jak half-jack się nie zapomina. wokal jest emocjonalny, pianino świetne, teksty ciekawe, dynamiczna muzykalność. no i oczywiście stare klimaty - to najbardziej wyróżnia tą kapelę.
    co do kabaretowych kapel to jeszcze bardzo polecam tiger lillies:) bardzp teatralne:)
  • Anonim

Dlatego, że wydają dźwięki które lubię,
    dlatego że mają genialne aranżacje, a Amanda gigantyczny głos, poza tym za autentyczność i za to że ciarki przechodzą mi po plecach gdy ich słucham a i jeszcze za bladolicość; ) i w końcu za to, że obeszłam pół Londynu i cały Oxford żeby znaleźć ich płytę, a po kilku miesiącach okazało sie ze leży spokojnie w Media Markt w szafce "metal"...hm :P
    ... dlatego właśnie (po krótce) Dresden Dolls.
  • P I X I E

The Dresden Dolls rock! uwielbiam słuchc ich, The Jeep Song jest jedna z moich ulubionych piosenek...
  • Juriusz

bo bardzo ładnie wyglądają, mają teksty, które mi się dość podobają, osiągają za pomocą malutkiego instrumentarium cudowne efekty, lubię pewne kobiece wokale, w tym właśnie Amandy.
  • mely

i za wyczuwalne muzyczne nawiazania do queen'u; )
    ogolnie za energie i z milosci do ciekawich klawiszowych rozwiazan, a i image mi odpowiada.
  • Anonim

bo.
    wszystkiego po trochu.
  • Grono.Net

za niesamowite połaczenie któremu nie potrafiłam się oprzeć:)
    kabaretowy punk to jest świetne okreslenie ich muzyki!
    są bardzo innowacyjni i za to ich uwielbiam!
  • Grono.Net

Dzięki Amandzie polubiłam znów moje pianino. Lubię Dresden Dolls za muzykę, która niesie emocje, za to że mają w sobie coś, co nie pozwala oderwać oczu.
  • Anonim

za neurotyczny wokal
    atmosfere az kipiaca od emocji
    i boskie dynamiczne (choc proste) pianino. a zwykle nie przepadam za klawiszami.
    a przede wszystkim gravity; > i half jack
  • ▫ η

przy dresden dolls można się natupać i nakrzyczeć, grunt to bunt, mają pomysł na to co robią, ciary przechodzą po plecach, mądre teksty, zajebista, mocna i wyrazista muzyka (klawisze!), no i wokal, od którego kręci się w głowie. jak dotąd same plusy, żadnych minusów.
| |

gravity plays favorites i know it cause i saw honest to god officer it's awful down at work i'm ge...

Fotki

Miejsca grona (0)