-
Anonim
Witam jestem tu nowy. Wraz z moim przyjściem pragnę zadać wam pytanie. Co i dlaczego najbardziej podoba wam się w muzyce tej (nie ukrywajmy) dość specyficznej kapeli? -
Anonim
-
Grono.Net
-
KitKa(t)
za klimat, ciekawe teksty, poyslowe, naprawde, i ten sposob spiewania... ekspresja... przypomina mi Cezarego Pazure np w 'Nienasyceniu' wg Witkacego [nie, to nie jest inwektywa, lubie Pazure i jego sposob aktorstwa]. tak - za ekspresje. -
-
Anonim
-
ciach
-
Grono.Net
A ja - za klimat niemieckiego kabaretu okresu fin de siecle, charyzmę i wokal Amandy Palmer, muzykę - jako kompozycje.
np.
"Girl Anachronism" - bezczelnie drapieżny wokal i energia.
"Coin-operated boy" - pomysł i melodia/partytura.
Hail Dresden Dolls. -
KitKa(t)
-
ciach
-
Anonim
-
Roger Robar (PiłsuDZki)
klimat tej kapeli, wizualne zaplecze, kabaretowość tworzą wspaniałą bajkę, dopasowaną całość. takich utworów jak half-jack się nie zapomina. wokal jest emocjonalny, pianino świetne, teksty ciekawe, dynamiczna muzykalność. no i oczywiście stare klimaty - to najbardziej wyróżnia tą kapelę.
co do kabaretowych kapel to jeszcze bardzo polecam tiger lillies:) bardzp teatralne:)
-
Anonim
Dlatego, że wydają dźwięki które lubię,
dlatego że mają genialne aranżacje, a Amanda gigantyczny głos, poza tym za autentyczność i za to że ciarki przechodzą mi po plecach gdy ich słucham a i jeszcze za bladolicość; ) i w końcu za to, że obeszłam pół Londynu i cały Oxford żeby znaleźć ich płytę, a po kilku miesiącach okazało sie ze leży spokojnie w Media Markt w szafce "metal"...hm :P
... dlatego właśnie (po krótce) Dresden Dolls. -
P I X I E
The Dresden Dolls rock! uwielbiam słuchc ich, The Jeep Song jest jedna z moich ulubionych piosenek... -
Juriusz
bo bardzo ładnie wyglądają, mają teksty, które mi się dość podobają, osiągają za pomocą malutkiego instrumentarium cudowne efekty, lubię pewne kobiece wokale, w tym właśnie Amandy. -
mely
i za wyczuwalne muzyczne nawiazania do queen'u; )
ogolnie za energie i z milosci do ciekawich klawiszowych rozwiazan, a i image mi odpowiada. -
Anonim
-
Grono.Net
za niesamowite połaczenie któremu nie potrafiłam się oprzeć:)
kabaretowy punk to jest świetne okreslenie ich muzyki!
są bardzo innowacyjni i za to ich uwielbiam! -
Grono.Net
Dzięki Amandzie polubiłam znów moje pianino. Lubię Dresden Dolls za muzykę, która niesie emocje, za to że mają w sobie coś, co nie pozwala oderwać oczu. -
Anonim
za neurotyczny wokal
atmosfere az kipiaca od emocji
i boskie dynamiczne (choc proste) pianino. a zwykle nie przepadam za klawiszami.
a przede wszystkim gravity; > i half jack -
▫ η
przy dresden dolls można się natupać i nakrzyczeć, grunt to bunt, mają pomysł na to co robią, ciary przechodzą po plecach, mądre teksty, zajebista, mocna i wyrazista muzyka (klawisze!), no i wokal, od którego kręci się w głowie. jak dotąd same plusy, żadnych minusów.