Thrash Metal [512]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KOwoc - kanalia

A taki temat na poczatek :P...zapraszam do wymieniania swoich ulubionych zespolow thrash metalowych...limitow nie daje, bo wiadomo, ze czasem ciezko sie ograniczyc :P

wiec u mnie kolejnosc wielce przypadkowa; ) (bo prawde mowiac nie chce mi sie zastanawiac : )...wlasciwie bedzie to lista zespolow, ktore znam i lubie (od razu mowie, ze nie znam wszystkich plyt wszystkich tych zespolow :P)

Metallica (wiadomo, ze o stara chodzi), Overkill, Megadeth, Forbidden, Nuclear Assault, Death Angel, Coroner, Dark Angel, Flotsam & Jetsam, Exodus, Destruction, Annihilator, Kreator, Slayer, Mekong Delta, Anthrax, Artillery, Watchtower, KAT, Despair, Testament, Sadus, Pantera, Sacred Reich, D.R.I., Evildead, Tankard, Sodom, Nasty Savage, Entombed, Exciter...i sporo innych o ktorych zapomnialem; -)...(zespoly power metalowe uwazane kiedys za thrash metalowe pominalem :P)

pokusze sie moze chociaz o pierwsza piatke...czyli taki maly ranking:

1. Metallica
    2. Overkill
    3. Megadeth
    4. Annihilator
    5. Nuclear Assault

chyba tak to bedzie wygladalo...ale roznie to u mnie bywa...czasem na cos innego mnie natchnie :P pozdrawiam
  • We all die young!

Nie chce mi sie wymieniać..ale tez bedzie tego sporo. Moge wymienic tylko 1 zespól: Extremist.:)
  • Anonim

1.Kreator
    2.Overkill
    3.Exodus
    4.Death Angel
    5.z PL Horrorscope
    6.Al Sirat(?)
    7.Megadeth ale oni srednio thrashowi ostanio są:))
    pozdr!
  • Pan Mroku

Soilwork!
    To mało znany, szwedzki zespół, ale są super. Szczególnie polecam kawałki Skin after skin i Shadowchild.
  • We all die young!

znam A Predator`s Portrait - niezłe:)
  • Anonim

I co mam napisac, skoro KOwoc napisal juz wszystko?? Do ulubionych nalezy glownie klasyka, ale po ostatnim roku bardzo czesto w moim odtwarzaczu goszcza zeszloroczne perelki (Exodus, Death Angel, Tankard).

Moje Top 5 (plyt):
    1. Megadeth 'Rust In Peace' 1990
    2. Kreator 'Extreme Aggression' 1989
    3. Flotsam And Jetsam 'No Place For Disgrace' 1988
    4. Testament 'Practice What You Preach' 1989 (wiem, ze jedynka czy dwojka sa bardziej cholubione, ale ja od tej nie moge sie oderwac)
    5. Exodus 'Bonded By Blood' 1985

Dodam, ze oprocz pierwszej pozycji nastepne 4 czesto sie zmieniaja :).

No i wlasnie?? Czy podobaja wam sie ostatnie dokonania na scenie?? Nowe kapele czerpiace z thrashu garscmi (Mastodon, Project: Failing Flesh) oraz ostatnie wyziewy wielkich powrotow.
    Wyzej wspomnialem o Exo i DA, Tankard - wydali swieze, dobrze wyprodukowane i pomyslowe krazki, choc kazdy z nich jest z gola odmienny. Osobiscie zawiodlem sie na Nasty Savage i po trochu na Megadeth. Z niecierpliwoscia czekam na Assassin (juz wyszedl!!!), Flotsam And Jetsam (07.2005), Slayer, Testament, Destruction i Anthrax i zapewne mase innych, o ktorych w danej chwili zapomnialem :>

Pozdrawiam i czekam na dalszy ciag dyskusji!
  • Anonim

BTW ten post z Soilwork to marny dowcip...
  • Pan Mroku

Mmm. Ale to nie był dowcip.
  • Pan Mroku

Mmm. Ale to nie był dowcip.
  • Anonim

To siegnij po kilka dowolnych pozycji wymienionych przez KOwoca i ma skromna osobe i zrewiduj swoje pojecie o thrashu :>.

Soilwork to typowe szwedzkie granie - czyt. tzw, melodic death.
  • Pan Mroku

Popracuję nad tym.
    Przepraszam za klona posta.
  • KOwoc - kanalia

"7.Megadeth ale oni srednio thrashowi ostanio są:)) "
    Nie szkodzi :P Na to miejsce na pewno zasluguja (chociaz ja ich stawiam nieco wyzej :P) To co zrobili na poczatku swojej kariery zapisalo sie wyraznie w historii thrash metalu...taki RIP jest dla mnie jedna z najlepszych plyt tego gatunku...to przescigiwanie sie w soloweczkach Dave'a Mustain'a i Martiego Friedmana po prostu miodzio :D...(dobrze sie stalo dla muzyki, ze panowie z Metallicy wywalili Musteina z zespolu; -) )

Dzieki za reakcje na blad; -) (Soilwork) ja ne zdazylem :P

Co do nowych plytek starych gwiazd (w kolejnosci):
    Exodus - Tempo of the Damned (dla mnie plyta roku 2004 obok Nightwisha (nie smiac sie!!!!! :P)...i najlepszy IMO krazek tej kapeli)
    Death Angel - The Art of Dying
    Nasty Savage - Psycho Psycho
    Tankard - Beast Of Bourbon
    i gdzies tam w tyle Annihilator - All For You (troszke zawiodlem sie na tej plytce; ) )
    i Megadeth - The System Has Failed (choc jest lepsza niz ostatnie dokonania zespolu, to jednak czuc niedosyt...ale co zrobic...w koncu to juz nie ta ekipa :/ )

Co do nowych kapel to jeszcze nie mialem okazji poznac nic ciekawego (oczywiscie jezeli mowa o czystym thrashu...bo kilka powerowych (heavy/thrash)kapelek fajnie sie zapowiedzialo) :P niestety na brak czasu cierpie ostatnio :\
    pozdrawiam
  • Anonim

Trash trash... a czym on się tak w ogóle charakteryzuje ?
  • Anonim

trash - to z angielskiego smieci, jesli chcesz o nich porozmawiac, zaloz grono o takowym tytule, bo my o smieciach dyskutowac nie bedziemy...
  • Anonim

stara Metallica
    Slayer
    TestamenT
    Kreator
    Sodom
    AnniHilatoR

teee jak oni sie tam nazywali......NirVanA o!
  • Anonim

sodom, metallica stara, destruction, kreator, dark angel ,venom (bo moim zdaniem to thrash) wogole to cos tam jeszcze sie znajdzie :)
  • Anonim

jeszcze slayer.. jak mogłam zapomnieć.. swoją droga ktoś sie wybiera na koncert?
  • KOwoc - kanalia

Gdyby nie powariowali z cenami biletow (105zl) to bym byl na bank :P a tak to DUPA :?...pozostaje mi Mystic i Grave Digger :]
  • Santa Claus

popieram powariowali troszke z tym slayerem grrrrr
    no lekka przesada
    ale grave bardziej dostepni sa hehee
  • Anonim

EEee tam! Zaden Grave Digger nie dorowna Zabojcom :D... Chociaz na Mystic przejechalbym sie dla samego Kreatora.

Suma sumarum na Slayer'ze bede.

BTW czy ktos planuje wyjazd 02.07 na Metal Fest w Goleniowie?? Destruction powtierdzilo wsoj przyjazd tam!! Tego tez nie odpuszcze!