-
Iza ADHD
Czy ktoś wie może jak wygląda egzamin na te studia? "test ze znajomości języka", ale co to znaczy? -
nim
hej Iza, ja mam ten sam problem...o rozmowie, która kiedyś obowiązywała, już wiele słyszałam a o tym egzaminie jeszcze zupełnie nic...nie wiem czy na przykład spodziewać się takiego testu sprawdzającego predyspozycje jaki UW robiło na filologie (oczywiście oprócz tego enigmatycznego testu z języka)... -
nim
Hej,
dowiedziałam się, że egzamin w IPSKT polega na tłumaczeniu dwóch stron tekstu: jedna strona 'na' a druga 'z' języka obcego. Teksty podobno niezbyt specjalistyczne, coś w typie artykułów z gazet codziennych. Pozdro:) -
Monika Pi
W zeszłym roku skończyłam IPSKT; -)
Jeśli chodzi o egzamin to j/w, są 2 strony do tłumaczenia, w moim przypadku (grupa włoska) były to faktycznie niezbyt skomplikowane artykuły, jeden na temat Solidarności, drugi o wpływie olimpiady na zainteresowanie sportem. Na wszystko był 3 godziny. Natomiast grupa angielska ponoć miała znacznie trudniejsze teksty, coś z ekonomii jeśli dobrze pamiętam.
-
-
Blumenek
i jak te studia podyplomowe? jestem ciekawa wrażeń, atmosfery i w sumie wszystkiego co na ten temat możesz powiedzieć:) pozdrawiam!