-
Anonim
Ciekawa jestem czyja jeszcze twórczość was rusza? Czy są to rzeczy tylko z (że się tak ogólnikowo wyrażę) podobnych kręgów klimatycznych, czy może jakieś zupełnie z innej beczki?... Wśród moich ulubieńców: Pink Floyd, The Stranglers, The Clash, Portishead, Refused, DJ Shadow, Rammmstein, PJ Harvey -
Anonim
z podobnych kregow tematycznych, to ja nic raczej w stylu waitsa nie znajde :P jesli chodzi o takie powiedzmy pochodne to napewno Primus jest :) a tak to za wiele aby wymieniac. teraz leci np. dillinger escape plan, wczesniej bylo Gathering, a jeszcze wczesniej bodajze Amarok i Xiu Xiu... a, i riverside oczywiscie :] z ranca sluchalem Down, potem troche Temple of the dog, jerry'ego cantrella i Jeffa Buckleya :) tyle na dzisiaj :))) pozdrawiam Cie :D -
Anonim
ja slucham glownie rock and rolla (i wszystkie pochodne-psycho, rockabilly itd.), ska i malo punkrocka... -
Bartek
-
-
Anonim
zawsze mnie dobijaja takie pytania, bo trzeba cos wybrac z tej calej masy genialnej muzyki;)
rolling stones, clash, sex pistols, ryan adams, lambchop, neil young, springsteen, whiskeytown, dead kennedys, grateful dead, frank sinatra, patti smith, sonic youth, razorlight, liars, yeahyeahyeahs, lamb, radiohead, alanis, ani difranco, lucinda williams, marti pellow, david gray, jesse mallin, sam roberts, dmb, gram parsons, grant lee phillips i cala reszta:) -
iwona [maga]
hmmm co by tu napisac... w skrócie telegraficznym :
nick cave, kate bush, kraftwer, tori amos, portishead, moloko, massive attack, miles davis,dead can dance,jay jay johanson, renata przemyk, cocteau twins, peaches, chicks on speed, gus gus, thievery corporation, swietliki,fisz,mum, john coltrane, the cure,sinead o'connor, pj harvey, peter gabriel, hotel costes , cinematic orchestra,coil,bovery electric,hybryds... i mozna tak wymieniac w nieskonczonsc....
electro, electroclash, deep house, tech-step, detroit techno, click, minimal house :D, tribal, jazzy, westcoast..itd :D -
Anonim
Hmmm... po tych kilku wypowiedziach można na pewno jedno wywnioskować- słuchają dobrej muzyki :). Wiadomo- albo ktoś jest otwarty na dźwięki różne i nie czuje się zaszufladkowany w jakimś konkretnym gatunku albo po prostu wstydzi się przyznać że podoba mu się coś "z innej półki". To co napisałam nie jest może odkrywcze, ale fajnie że fani Toma to przeważnie ludzie kochający dobrą muzykę a nie gatunki.
Pozderko ziomki :P (słucham właśnie Pezeta/Noona, hihi) -
A pewnie,że dobrej muzyki słucham...w moim mniemaniu.Znajdzie się tu miejsce na klasykę (Mozart,Beethoven,Bach,Rachman inov),Billie Holiday i coś z młodych:Moloko,Faith No MOre,Rob Zombie (sic!); -)
Pozdrawiam -
.::crabby go bye bye::.
Najważniejsza jest róznorodność, wrażliwość i otwarcie!
Nie cierpię ograniczenia muzycznego! -
Grono.Net
do różnych rzeczy, różna muzyka :)
ja tak troszku nie na temat, ale czy widział ktoś ironweed (chwasty) z panem waitsem, nicholsonem i m. streep? a jak tak, to skąd wytrzasnął oryginalny film/napisy do divxa? myslałam, ze zrozumiem po angielsku, ale jak waits zachrypiał to zrezygnowałam. przeceniam się; ) -
Grono.Net
-
Anonim
bach zdecydowanie. rachmaninov, owszem. do tego jeszcze prokofiev i jest ok:) beethoven od czasu do czasu. -
Anonim
-
przekleta kreskowka
baaardzo roznej muzyki, ale wlasnie wybieram taka, ktora pozostaje w mojej glowie na dluzej niz jeden dzien sa to zarowno DJ'e, jak i klasyka. Ja po prostu cenie sobie ludzi z pasja ktorzy ta muzyke tworza, a Tommi wlasnie taki jest. -
Grono.Net
polecam Paolo Conte. Kolega pana W, podobne klimaty tylko po italiansku:] naprawde dobrze mu to wychodzi, widac, ze panowie sie lubia:D -
Anonim
Massive Attack, Tricky (!remixy Billie), Billie Holiday, Portishead, Dalida(parole, parole), King Crimson,Rob Dougan, Pink Floyd Anathema, Primus... -
Anonim
a poza tym muzyka dawna(np. John Dowland w wyk.Andereasa Scholla), klasyczna(chociazby Requiem Mozarta) i współczesna(np.John Cage, K.Stockhausen, P.Mykietyn) i religijna (Arvo Part)
każdej muzyki się słucha z nieco różnych powodów.
czasem mam potzrebę posłuchać takich odjechanych kawałków jak Abstract Repressionism, Coil,Current93,Aphex Twin...
albo grunge- AIC, Soundgarden -
Anonim
co do paolo conte mam pewne zastrzezenia... uwielbiam wloska muzyke za samo brzmienie jezyka, ale conte nigdy do mnei nie przemawial jakos wybitnie...
klavierspielerin - rozumiem, ze parta znasz na wyrywki;) dla mnie np spiegel im spiegel to jeden z najpiekniejszych utworow na ziemii...
pozdrawiam -
Anonim
ostatnio soundtrack do "2046"- "Perfidia" i "Siboney" są boskie... zainspirowało mnie to zresztą do grzebania w latach '50 i '60, polecam dalekie podróże w czasie :) -
Anonim
louiearmstrong, billieholiday, jamesbrown, hendrix, davidbowie, roxymusic, brianeno velvetunderground, stooges, t.rex, newyorkdolls, ramones, cure, smashingpumpkins, bauhaus, chicksonspeed, love&rockets, whitestripes, clash, redhotchilipeppers, screaminjayhawkins, franzferdinand, bjork... (idę na ilość; ) ), no i czasem tomwaits; )