- 1
- 2
-
Will
witam, gdzieś wcięło temat więc jeszcze raz. Chcę kupić Renault Safrane 93.r Upatrzyłem sobie już ładny egzemplarz, teraz robię rekonesans. Jeśli macie swoje uwagi na temat tego samochodu, chętnie posłucham. Interesują mnie plusy, minusy, co się psuje, jak się jeździ na dłuższą mete, etc.
thx -
~
tia stary zajebiscie wygodna fura za mało kasy
no wiec przerobione juz mam 2.2 rxe i dwie biturbo zajebiste były te biturbo hehe a wiec tak jak to w 25tkach padala głównie elektronika naładowany nia jak niewiem co ( te wersje - nawet tylna kanapa elektryczna była) działo sie tam zawsze cos z nia w biturbo padły sprezarki
ta 2.2 jezdziła jeszcze potem jako samochód firmowy zkatowana niemiłosiernie
ale jezdzila ..... miłe wspomnienia sa z tymi biturbo hehe 3.0 V6 biturbo 260KM i naped na cztery kółka hehe ale szczerze to niema regóły co do renówki jedn egzemplaz moze sie psóc co chwila jak jezdzi nim ktos spokojnie a 2 zniesie wszystkie katusze i nic sie nie dziej jest zawsze ryzyko ale jak sprowadzana to najlepiej z szwajcari sa one w najlepszym stanie ( ps w biturbo była taka lipna elektronika ze nie jedna na szrocie ze spalonym silnikiem spotkałem) -
Will
hmm, ta wersja ktora mam na oku miala mini stluczke. wlasciciel zrobil wtedy restyling na wersje z 98 r. ale jak mowisz, ze sa problemy czesto z elektronika to boje sie, ze moglo cos sie stac wtedy z ukladem elktr.:/
jeszcze nie widzialem jej, bo to niemala wycieczka za miasto, ale ile razy spojrze na fotki i opis to miekna nogi, fura ma nawet gadajacy komputer i wszystko koles mowi, ze mozna sprawdzic w warszacie ze dziala. no nie wiem, wacham sie.
-
~
podaj linka z checia obczaje fure z ciekawosci
wiesz gadajacy komputer to nic nowego w safrane juz w 25tkach to było
-
-
~
podaj linka z checia obczaje fure z ciekawosci
wiesz gadajacy komputer to nic nowego w safrane juz w 25tkach to było
-
~
podaj linka z checia sam obczaje z ciekawosci jak ona wyglada
gadajacy komputer to raczej standart w safrankach ju nawet w 25tkach to było
-
~
-
Will
-
~
mam ......ojciec mysli nad imprezka wrx
wiesz safranki przerabiałem z 8 lat temu
-
~
albo i wiecej
nawet bo ta 2.2 to była jedna z pierwszych zaraz potym jka weszły a przed nimi były 25tki tak 2.8V6 150KM i bacara 2.6 V6 turbo moc koło 200 dokładnie nie pamietam
eheh
-
~
-
Will
-
~
-
Will
-
~
zalukałem i powiem tak co do wyposarzenia to juz nic jej nie brakuje nic absolutne top class wkoncu to bacarra swego czasu najlepiej wyposarzona wersja renówki od clio do safrane
wyglada ładnie bałem sie ze tak wsiursko przerobiona jak nieraz sie zdarza
a co do silnika to takwłasnei jezdziła jako firmowy no co cos sie działo ale nie tak ze staneła i nie jechała elektronika sie sypała juz jak ten samochód był 2 letni wiec nie ma chyba co sie obawiac ze ja uszkodzili poprostu taki urok renówki ale jak bym był nastawiony na kupno safrany własnie to ten egzemplaz wygląda zajebiscie
no jeszcze kółka od biturbo i pełen odlot
a przypomniało mi sie w biturbo było wicej drewna cała ta obudowa radia tesh była w drewnie ale co tam gratuluje ładnego egzemplaza który znalazłes jka naprawde z bliska tesh sie tak prezentuje to jest zajebista eheh -
~
do silnika a mówie o samochodzie firmowym!!
tam sie o niego wogóle nie dbało
-
~
a i ma wydaje sie orginalny przebieg bo adekwatny do wieku samochodu a nie jak sie nieraz widzi fura z '90 i ma tylko 160 tys km za soba eheh
-
~
dopisuje co chwila bo lukam to ogłoszenie wiesz troche przesadził z inf o tej stłuczce bo w porównaniu do starej róznica jest lamp ( z tyłu inna klapa przez to) zderzaków antrapa( inna maska ale tego z maska niejestem pewny na bank ) -
Will
-
~
- 1
- 2