Trójmiasto [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Gdańsk startuje w konkursie na ESK 2016...

Czy nie miałby większych szans startując razem z całym Trójmiastem?

A może Sopot i Gdynia zaniżają poziom?!?!
  • rEne

a od kiedy o-truj-miasto to jedno miasto ?
  • Anonim

nie jedno, ale miasta konkursowe zazwyczaj włączają cały region w przygotowania. wiecie coś o zaangażowaniu Gdyni i Sopotu w ten konkurs?
  • rEne

>malinowe napisała:
    >Gdańsk startuje w konkursie na ESK 2016...
    >
    >Czy nie miałby większych szans startując razem z całym
    >Trójmiastem?
    >
    >A może Sopot i Gdynia zaniżają poziom?!?!

a więc odpowiadam
    startuję Gdańsk
    a wciąga cały region więc w czym problem masz ?
    http://www.gdansk2016.eu/index.php?...

• rez

Stolica Kultury w tym mieście to jakiś żart i sposób na załatwienie kilku stołków przy tym całym projekcie i tym samym wyrzucanie kasy w błoto.
  • Anonim

w innych miastach te "kilka stołków" trochę zmienia w sprawach kultury; miasto więcej środków przeznacza na promocję, środowiska artystów są lepiej skomunikowane. W Gdańsku nie?
  • onto

Nie.

Chyba, że za komunikację środowiskową uznać konferencję pt. "Dlaczego nikt nie przychodzi na imprezy, które organizujemy?".
  • rEne

kultura się m.i.n. nie ruszy z miejsca dopóty staruchy z długiej będą lobbować na temat spokojnego centrum miasta ...- że ktoś pamięta komitet protestacyjny przeciw mieście aniołów (zawiązały go 78-80-82 letnie kobiety bo im za głośno )
    ergo jak ktoś chce w centrum miasta mieć spokój to nich wypierdala pod okoliczne lasy
  • Anonim

staruchom przeszkadzają pewnie koncerty na starówce, to jestem w stanie zrozumieć. ale przecież kultura to nie tylko koncerty, kultura to nie tylko centrum. gdybyście mieli wyznaczyć "najcieplejsze miejsca" na mapie Gdańska (pod względem intensywności wydarzeń kulturalnych) to wszystkie znalazłyby się w centrum?
  • rez

Ciekawym projektem - jeśli prasowe doniesienia są prawdziwe - może być bodajże teren wojskowy we Wrzeszczu (którym teraz dysponuje Hestia), a nad który ma czuwać m.in. Kolonia Artystów.
  • rEne

>malinowe napisała:
    >staruchom przeszkadzają pewnie koncerty na starówce, to
    >jestem w stanie zrozumieć. ale przecież kultura to nie
    >tylko koncerty, kultura to nie tylko centrum. gdybyście
    >mieli wyznaczyć "najcieplejsze miejsca" na mapie Gdańska
    >(pod względem intensywności wydarzeń kulturalnych) to
    >wszystkie znalazłyby się w centrum?

staruchom przeszkadza wszystko że napiszę ponownie o mieście aniołów,z Tutenchamonem (któż to pamięta ) czy każdą inwestycja w pub dyskotekę tanzbude czy klabernie
    że o walkach mieszkańców ze sklepami z alkoholem nie wspomnę
    (2009 jest przełomem bo po raz pierwszy masz w centrum miasta sklep 24 godziny na piwnej )

kultura się nie sprowadza tylko do centrum dlategoż napisałem M.I.N

a rez niestety nie wierze że w tym garnizonie coś pojawi ambitnego ale cóż człowiekiem słabej wiary jestem iż kasa nie wyrucha kultury
  • natama

No, ciekawe, co z tego wyniknie.
    Jak dotychczas niektórzy ludzie z Gdańska, po przyjeździe do innego miasta (Wrocław, Kraków, Warszawa), są zaskoczeni tym, że miasto może tak fajnie żyć.
    We Wrocławiu miałam okazję być dłużej, mogłam to osobiście zaobserwować - mieszkańcy Wrocławia o godz. 21.30 wychodzili na ulicę i zaczynali się bawić. Zrobiło to na mnie ogromne wrażenie.
  • Sylwia .

>natama napisała:
    >No, ciekawe, co z tego wyniknie.
    >Jak dotychczas niektórzy ludzie z Gdańska, po przyjeździe
    >do innego miasta (Wrocław, Kraków, Warszawa), są
    >zaskoczeni tym, że miasto może tak fajnie żyć.
    >We Wrocławiu miałam okazję być dłużej, mogłam to
    >osobiście zaobserwować - mieszkańcy Wrocławia o godz.
    >21.30 wychodzili na ulicę i zaczynali się bawić. Zrobiło
    >to na mnie ogromne wrażenie.

niestety masz zupełną rację, też mieszkałam przez rok we wrocławiu, miasto jest niesamowite i na serio żyje życiem nocnym, tego jeszcze w 3mieście nie ma, ale mam jak każdy ogromne nadzieje,że tak się wreszcie stanie !