Trójmiasto [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kasiulqa

Kto byl, kto będzie? Kto pracuje, kto kupuje, kto sprzedaje, kto ogląda, kto kradnie?

Ja będę pracowała na Jarmarku, zapraszam, sprzedaż czapeczek, koszulek, naszywek, flag i innych grunge'owo-rockowo-metalowo-hi ppie-rasta itp gadżetów :) (nad Motławą)
  • Okon

Jarmark jest wg. mnie super rozrywka dla gosci; ) ale ja bede omijal go z daleka; D
    od razu mowie ze nie mam nic przeciwko, w ogole nic nie mowie, wszystko jest fajnie; >

pz.
    Okon

ps.
    wroze temu tematowi wiele postow; p
  • Magda

o cholera, Jarmark to granie na moich nerwach, głównie przykładają się do tego woooolno posuwające się tłumy :)

niby denerwujący wielki rynek, ale się chodzi. chociażby dla oscypków :>
  • Ivy

hmm, (niby) świeże oscypki, pychota; ]

a tak poza tym, pojdzie sie, a co, raz moze dwa, ale ide o zakład, ze nic nowego w tym roku znow nie zobacze...
  • Per aspera ad astra!

Ja od wielu lat dokładnie w czasie Jarmarku wybywam poza Trójmiasto. Na początku tego żałowałem, ale już mi przeszło. Ale tak generalnie to mi zwisa, bo w okolice Starego Miasta w Gdańsku zapuszczam się od święta.
  • Per aspera ad astra!

Zapomniałem dodać, że podobnie jak któryś przedpiśca uważam Jarmark za fajne wydarzenie, ale dla turysty z Wrocławia, Kutna, Lublina tudzież innego Zabrza. Mnie to jakoś nie bawi, byłem pary razy jako dzieciak i wiem co to jest.

Generalnie chodzi na tym jarmarku o to, żeby byle komu sprzedać byle co za byle pieniądze wywołując przy tym sporą frajdę nabywcy i niemałą również po stronie sprzedawcy. Na przykład czapeczka "Kapitana statku" za kilka zł lub bursztynowe byle co za kilkanaście. Taka wątpliwa pamiątka znad morza porówywalna do sentymentalnej wartości ciupaski z Krupówek w Zakopanem...
  • bloodsport

nie trawie Jararku Dominikanskiego
    jeden wielki smrod smazonej kielbasy
    sa oczywiscie miejsca gdzie mozna dostac cos ciekawego, ale w wiekszosci to mi sie slabo robi jak na to patrze

taki cykliczny rynek sie z tego zrobil, niewiele wiecej
  • Anonim

Jarmark Dominikański czyli realizacja starożytnego hasła: "Chleba i igrzysk". No bo w dniach tych święto chleba jest (a dokłdnie 13 sierpnia) i igrzyska (Regaty Dominikańskie Łodzi Smoczych chodźby).
    Z jednej strony Jarmarka to świetna promocja Gdańska i ból głowy gdańszan z drugiej.
  • cyt

Okon wróżył to sie dopisuje :-)
    Wielbiciele spoconych ciał i języka niemieckiego łączcie sie :-)
  • Friday Nite

..oraz ścisku
  • Anonim

yop bede tam...pracowac, pozdr
  • Jadwao

a kiedy się dokładnie zaczyna??
  • 0

30 Lipca 2005 - 21 Sierpnia 2005

http://www.rozrywka.trojmiasto.pl/i...

Ja tam zaglądam tylko raz -> kupić jakieś komiksy za pół darmo i więcej mnie tam nie oglądają... nie lubie tego ścisku; /
  • Grono.Net

bylem wczoraj :P w nocy w sumie hehehe
    Za dnia sie nie wybieram tam bo nie ma po co.
  • Kaszmir

kiedyś jak byłam mała w czasie Jarmarku było pełno pochodów wymalowanych ludzi. gdzie teraz to jest?
  • Magda

Talessin -> na Jarmarku już byłeś? przecież się nie zaczął :P
  • konew

a kiedy sie zaczyna?
  • Okon

polecam:

http://www.mtgsa.pl/x.php/1,pl,1586...

;-)

pz.
    Okon
  • Kaszmir

nawet ciekawy program, choć zawsze starałam sie unikać tego tłumu. ach nie czytam dalej bo zaczne żałować że wyjeżdżam :p
  • ann

fajne fajne; ] tylko wszedzie pełno ludzi ale w to ma chyba jakis urok :D:D:D