- 1
- 2
-
Anonim
jesli podobala wam sie muzyka z fire walk with me to polecam zespol bohren und der club of gore :] -
Anonim
-
Anonim
a ktos wie skad mozna ukrasc muzyke mistrza Badalamentiego z Miasta Zaginionych Dzieci?
doskonaly film, doskonala muzyka, tylko nigdzie nie moge jej namierzyc
(w sklepach zreszta tez nie ma)
(ale w sklepach z reguly jest chlam, a jak czlowiek chce cos dobrego kupic i nawet na wylozenie pieniedzy jest juz gotow, to nie ma tego...) -
Kate z V piętra
Muzyka z TP jest ...niesamowita, enigmatyczna - mistrzostwo świata. Serial ogladałam będąc w podstawówce, ale muzykę uwielbiam do dziś. Taki klimat, że brrrr...gęsia skórka. -
-
Anonim
kurde,serialu nie pamiętam ni w ząb!Ale muzę mam od jakichś 3 m-cy.EExtra!Szczególnie kawałki z wokalem...ta babka jest niesamowita! -
Żona :)
-
Caligo
-
lutek
-
-
Anonim
ta muzyka sprawia,ze czuje jak mi ciarki po plecach przechodzą... klimat tajemniczy,mroczny,ale zarazem romantyczny...Nic tylko zamknąć oczy i słuchać :-) -
Caligo
>>..Nic tylko zamknąć oczy i słuchać
Też miałem takie wrażenie jak oglądałem "Industrial Symphony". Zamknąć oczy i słuchać. Choć pewne fragmenty polecam do obejrzenia. Pojawiają tam się postacie znane nam z Twin Peaks (m.in. karzeł), czy też we wstępie z "Dzikości Serca". I jest jeszcze jedna sprawa, którą warto tam zobaczyć, a mianowicie samego Badalamentiego grajacecego na klarnecie, podczas kiedy jego brat bliźniak (karzeł) wykonuje swój monolog. No i oczywiście karzeł tnący piłą drzewo... Nie mniej jednak biorąc pod uwagę całość to muzyka przewyższa czterokrotnie samą inscenizację i aż chce się zamknąć oczy and just listenin'... Boska muzyka... Pojawia się wiele kawałków z Twin Peaks, a oglądając samo przedstawienie, momentami ma się wrażenie, jakby widz znalazł się wewnątrz Czarnej/Białej Chaty, gdzieś głębiej, daleko poza Poczekalnią i Czerwonym Pokojem, nie w jej centrum, lecz gdzieś na jej obrzeżach, które jednocześnie są dalsze od wyjścia z Chaty niż samo jej Centrum. Na tych obrzerzach błąkają się samotne dusze ("J'ai une ame solitaire") i złamane serca (jak z naszyjnika Laury) -
anek
-
Anonim
-
interaptet a tet
Julie, David i Angelo, bez nawet jednej z tych osób tło muzyczne nie udźwignęłoby całości. -
Viki
-
Anonim
A i owszem ....Floating Into The Night & The Voice Of Love to mistrzostwo świata!!!!!!!!!!!!
Polecam wszystkie kompozycje Johna Barre'go zwłaszcza album Out Of Africa oraz Swept From The Sea ..... :) -
kraps
Badalamenti na swojej stronce:
http://myspace.com/angelobadalament...
udostępnił właśnie kawałek "Shelly quits" - jeden z piękniejszych motywów z drugiej serii Twin Peaks.
-
Anonim
-
A znacie może tytuły piosenek, któe puszcza lub przy których tańczy Leland? -
Anonim
Serdecznie polecam A tribute to Tween Peaks. Ciekawe, chwilowo nasyca z niepokojaca adrenalina strachem przed nieznanym :]
- 1
- 2