• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jesli podobala wam sie muzyka z fire walk with me to polecam zespol bohren und der club of gore :]
  • Anonim

ja nie mogę uciec od piosenki ''Into the night''... :/
  • Anonim

a ktos wie skad mozna ukrasc muzyke mistrza Badalamentiego z Miasta Zaginionych Dzieci?

doskonaly film, doskonala muzyka, tylko nigdzie nie moge jej namierzyc
    (w sklepach zreszta tez nie ma)
    (ale w sklepach z reguly jest chlam, a jak czlowiek chce cos dobrego kupic i nawet na wylozenie pieniedzy jest juz gotow, to nie ma tego...)
  • Kate z V piętra

Muzyka z TP jest ...niesamowita, enigmatyczna - mistrzostwo świata. Serial ogladałam będąc w podstawówce, ale muzykę uwielbiam do dziś. Taki klimat, że brrrr...gęsia skórka.
  • Anonim

kurde,serialu nie pamiętam ni w ząb!Ale muzę mam od jakichś 3 m-cy.EExtra!Szczególnie kawałki z wokalem...ta babka jest niesamowita!
  • Żona :)

A oglądaliście Industrial Symphony?
  • Caligo

Jeszcze nie, ale z pewnością to nadrobimy, przynajmniej ja
  • lutek

to zdajcie relacje bo nie wiem czy sciagac czy nie.

Ja właśnie ściągnęłam. Jak obejrzę to dam znać.
  • Anonim

ta muzyka sprawia,ze czuje jak mi ciarki po plecach przechodzą... klimat tajemniczy,mroczny,ale zarazem romantyczny...Nic tylko zamknąć oczy i słuchać :-)
  • Caligo

>>..Nic tylko zamknąć oczy i słuchać

Też miałem takie wrażenie jak oglądałem "Industrial Symphony". Zamknąć oczy i słuchać. Choć pewne fragmenty polecam do obejrzenia. Pojawiają tam się postacie znane nam z Twin Peaks (m.in. karzeł), czy też we wstępie z "Dzikości Serca". I jest jeszcze jedna sprawa, którą warto tam zobaczyć, a mianowicie samego Badalamentiego grajacecego na klarnecie, podczas kiedy jego brat bliźniak (karzeł) wykonuje swój monolog. No i oczywiście karzeł tnący piłą drzewo... Nie mniej jednak biorąc pod uwagę całość to muzyka przewyższa czterokrotnie samą inscenizację i aż chce się zamknąć oczy and just listenin'... Boska muzyka... Pojawia się wiele kawałków z Twin Peaks, a oglądając samo przedstawienie, momentami ma się wrażenie, jakby widz znalazł się wewnątrz Czarnej/Białej Chaty, gdzieś głębiej, daleko poza Poczekalnią i Czerwonym Pokojem, nie w jej centrum, lecz gdzieś na jej obrzeżach, które jednocześnie są dalsze od wyjścia z Chaty niż samo jej Centrum. Na tych obrzerzach błąkają się samotne dusze ("J'ai une ame solitaire") i złamane serca (jak z naszyjnika Laury)
  • anek

symfonia cudna. muzycznie na obydwu krążkach julee cruise.
  • Anonim

ano prawda, julie jest cudowna
  • interaptet a tet

Julie, David i Angelo, bez nawet jednej z tych osób tło muzyczne nie udźwignęłoby całości.
  • Viki

ta muzyka rozdziera mi serce i jest pieknie
  • Anonim

A i owszem ....Floating Into The Night & The Voice Of Love to mistrzostwo świata!!!!!!!!!!!!

Polecam wszystkie kompozycje Johna Barre'go zwłaszcza album Out Of Africa oraz Swept From The Sea ..... :)
  • kraps

Badalamenti na swojej stronce:

http://myspace.com/angelobadalament...

udostępnił właśnie kawałek "Shelly quits" - jeden z piękniejszych motywów z drugiej serii Twin Peaks.
  • Anonim

"Sycamore Trees" z ostatniego odcinka jest niesamowite.

A znacie może tytuły piosenek, któe puszcza lub przy których tańczy Leland?
  • Anonim

Serdecznie polecam A tribute to Tween Peaks. Ciekawe, chwilowo nasyca z niepokojaca adrenalina strachem przed nieznanym :]
  • 1
  • 2
| |

Through the darkness of the future past The magician longs to see One chants out betwe...

Fotki

Miejsca grona (0)