TWIN PEAKS [899]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no wlasnie to jest pytanie...

jak wiadomo zabojca byl Leland (lub jak ktos powie- Bob), ale wiadomym jest, ze Leland (albo raczej to czym byl w czarnym domu) powiedzial, ze nie zabil nikogo... i wlasnie tu powstaje pewien problem...

jesli Leland nikogo nie zabil to kto...

nie widzielismy, zeby zamordowal kogos... co prawda zaatakowal maddy i potem wozil jej cialo w bagazniku... ale samego aktu morderstwa nie widzimy i mozemy wnioskowac, ze byl tam tez ktos jeszcze...
    wg mnie Laure zabila jej matka - Sarah, ktora wspolnie z Lelandem i Bobem mordowala... cos na styl psychopatycznych morderczych par... przeciez ona takze widziala boba i w ostatnim odcinku to przez nia przemawial windom earl... (ale niech ktos mi powie co znaczy bialy kon, ktorego widzi Sarah przed smiercia maddy)
  • Żona :)

Mnie się wydaje, że wątek morderstwa wyjaśnia "Fire walk with me". Zabił Bob za pomocą Lelanda.
  • Caligo

Biały Koń to halucynacja wywołana środkiem, który Leland podał swojej żonie tuż przed zabójstwem Maddy. Leland celowo wywoływał w niej te stany, by w razie czego, jeśli nawet byłaby świadkiem morderstwa, nie wiedziała, kto tak naprawdę to zrobił, i to pewnie dlatego była przekonana, ze w pokoju Laury widziała BOBa, a nie Lelanda.
  • Anonim

to zrobił Bob za pośrednictwem Lelanda
  • Anonim

no niby tak, ale to takie banalne....
  • Polonia1

to może moja propozycja....
    http://www.allegro.pl/show_item.php...

hehe:D
  • Anonim

>Polonia 1 napisała:
    >to może moja propozycja....
    > http://www.allegro.pl/show_item.php...
    >
    >hehe:D

spierdalaj ?; o
  • barnaba

opcja z matka jest prawdopodobna
    ale ja mysle ,ze to byl leland

a takie pytanko karzel i koles bez reki to jedna i ta sama osoba?
    tak samo jak olbrzym i dziadek kelner?

bo nie weim czy do konca zrozumialem
    what u OL think?
  • Caligo

niedokładnie, karzeł i MIKE stanowią raczej uzupełnienie siebie, Karzeł jest ramieniem MIKE'a, jakby częścią jego osobowości, której MIKE się pozbył.
  • barnaba

no to bylo w fwwm pokazanae
    a dziadek i olbrzym?
  • barnaba

i jeszcze jedno jaka role pelnil david bovie w fwwm?
  • Anonim

mam to samo pytanie co os. powyzej.
    poza tym...
    sluchajcie, znow zaczelam ogladac serial... no i wiadomo, wiecej pytan przychodzi do glowy, kiedy sie wie (mniej wiecej) co i jak sie skonczylo. Nie mniej jednak... jaki jest zwiazek miedzy smiercia Laury a Jackiem Reno?? Jak przeszukiwali jego chate to znalezli zetony z jednookiego jacka (czyli mniejca pracy Reno), takie same, jak w zoladku Laury .. jednak z tego co kojarze, nie bylo to wyjasnione skad ona to ma, w jaki sposob to sie w jej organizmie znalazlo...
    moze ktos z was mi to wyjasni?

PS. jestem na zwolnieniu lekarskim, wiec baaaardzo mozliwe, ze przez najblizsze dni bede Wam zadawala kilka dziwnych i bardzo mozliwe - bardzo prostych pytan, na ktore ja (...) nie znam odpowidzi. Z gory dzieki, i czekam na 2 odpowiedzi (moje pytanko i pytanko w sprawie d. bowie).
    ;-*
  • Anonim

Bowie był w tym filmie i sie szybko zmył.Był po to zeby przyciagnąc wiecej ludzi...to on powinien byc Bobem ..heh a tak na marginesie ''Ogniu krocz za mna '' to naciagary i popłuczyny po serialu... a i rzeczywiscie Bowie mnie zmotywował do obejrzenia tego filmu. A jesli chodzi o serial to najlepsza była pierwsza seria..w szczególnosci odcinki które wyrezyserował Lynch były swietne ,dało sie od razu zauwazyc kiedy kto inny niz lynch rezyserował odcinek w drugiej serii juz wiało soap operami jak przynudzali tymi watkami z męzem Nadine i tą kelnerką jak ci rodzice przyjechali itd. Lynch powinien wyrezyserowac wszystko :]
  • Shimamoto-san

laura miala zeton w zoladku bo leo zatkal nim jej usta w chacie i ona po prostu polknela kawalek
| |

Through the darkness of the future past The magician longs to see One chants out betwe...

Fotki

Miejsca grona (0)