Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

UWAGA! Tutaj wrzucamy wszelkie newsy związane z U2. Bono się z kimś spotkał - nie zakładamy nowego tematu tylko piszemy o tym tutaj. Edge połamał gitarę na scenie - nie zakładamy nowego tematu tylko piszemy o tym tutaj. U2 gdzieś byli i przy okazji coś zagrali. Też piszemy o tym tutaj... Wszelkie NEWSOWE tematy założone oddzielnie będą kasowane. Podkreślam newsowe, bo wszelkie inne dotyczące U2, których jeszcze nie ma oczywiście mają rację bytu.
  • T

SĄ HISTORIE, KTÓRYCH NIE DA SIĘ ZAŚPIEWAĆ
    Bono

Przeglądając zapowiedzi wydawnicze znalazłem informację o wywiadzie-rzeka z Bono.

W rozmowie z zaprzyjaźnionym francuskim dziennikarzem Bono porusza cały wachlarz tematów: dzieciństwo bez matki, wieloletnią przyjaźń z muzykami i początki supergrupy U2, a także zaangażowanie w działalność charytatywną i politykę na rzecz Afryki.

Książka pojawi się już... w styczniu!

Link dla zainteresowanych:
    http://www.znak.com.pl/book.php?id=...
  • zwierzu

mam przyjemnosc byc juz w posiadaniu angielskiej wersji tej ksiazki :) jest genialna :D polecam!!
  • Geoaga

Propaganda, u2 by u2 i właśnie Conversations with Mischka Assays to chyba najlepsze 3 pozycje jeśli chodzi o u2.
  • Ali

Bono in Conv to marzenie!! w wersji org rzecz jasna!
    U2byU2 podobnie
  • Geoaga

Właśnie dziś moja znajoma powiedziała, że szła Nowym Światem, i na wystawie w księgarni (tej amerykańskiej bodajże - w każdym razie anglojęzycznej) widziała "U2 by U2"! Więc jest do zdobycia i w Polsce (sądzę, że się nie pomyliła, bo byłyśmy razem w Dublinie i nieźle się z tą książką użerałyśmy, kiedy ją przywoziłam do Polski, bo nie chciała mi się zmieścić do plecaka, przez co byłam zmuszona zostawić część "bardziej zbędnych" rzeczy z mojego bagażu w Irlandii...)
    W każdym razie mogę to jutro sprawdzić, bo będę tamtędy przechodzić prawdopodobnie.
  • Geoaga

Byłam, sprawdziłam, JEST.
    Nie wiem w jakiej cenie niestety, bo jak tamtędy przechodziłam rano, to księgarnia była jeszcze zamknięta. (Może warto spytać czy nie mają i "Conversations.." ? Albo może mogą sprowadzić na zamówienie czy jakoś tak).

I jeszcze tak pośrednio związane z U2 - jutro rozdanie Europejskich Nagród Filmowych w Warszawie - będą tacy dobrzy starzy znajomi u2, jak Wim Wenders, Neil Jordan, być może i Gavin Friday! A może nawet już są w stolicy..!
  • Ali

For all you U2 fans in Japan who may not have been able to make it to see the shows, the band will be performing two songs LIVE on the rooftop of Japanese station TV ASAHI, tonight, Friday. The performance will be broadcast live on Music Station which airs from 8pm.

Music Station is the country's biggest music TV show and word is that the band will perform Vertigo and the new single Window In The Skies.

chce zyc in Japan!!!!!!!!!

ponadto:
    http://www.u2.com/highlights/?hid=3...

• beatnikpsg

Nie wiem czy to ktoś już wspomniał czy też wiecie czy nie ale producentem nowej płyty będzie Rick Rubin ten sam co od RHCP czy też od Slayera :D
  • Anonim

Wszystko co dobre, kiedyś się kończy. Wczoraj dobiegła końca trasa Vertigo Tour:

Ostatni koncert odbył się w Honolulu, na Hawajach. Bez wątpienia był to koncert wyjątkowy...

17.35: Rocko And The Devils rozpoczynają swój koncert. Przypomnijmy, że w zespole gra stage manager U2.

18:33: Na scenie pojawia się Pearl Jam

20:23 Stało się! Na scenę, po raz ostatni na tej trasie, wychodzą U2. Na ekranach pojawiają się daty wszystkich koncertów trasy Vertigo Tour. Oto setlista:

City Of Blinding Lights (Bono z flagą USA)
    Vertigo
    Elevation
    I Will Follow
    I Still Haven't Found What I'm Looking For
    Beautiful Day
    Angel Of Harlem
    Who's Gonna Ride Your Wild Horses (Gość z publiczności gra na pianinie)
    The First Time
    Sometimes You Can't Make It On Your Own
    Love And Peace Or Else
    Sunday Bloody Sunday (Małe dziecko z publiczności na scenie)
    Bullet The Blue Sky (Bono z pochodnią)
    Miss Sarajevo
    Pride
    Where The Streets Have No Name (Ponownie ktoś z publiczności na scenie)
    One

Bisy:

The Fly
    Mysterious Ways
    With Or Without You (Kobieta z publiczności na scenie)
    Window In The Skies
    The Saints Are Coming (Gościnnie na scenie Billie Joe Armstrong z zespołu Green Day)
    Rocking In The Free World (Gościnnie na scenie Eddie Vedder i Mike McCready z zespołu Pearl Jam, Bono tańczy z Eddiem)
    All I Want Is You

Na zakończenie Larry podziękował fanom i powiedział "Do zobaczenia wkrótce". "Wkrótce" czyli prawdopodobnie 2008 rok.
  • Ali

how do u know all of this?
  • beatnikpsg

>Roopa napisał
    >Rocking In The Free World (Gościnnie na scenie Eddie
    >Vedder i Mike McCready z zespołu Pearl Jam, Bono
    >tańczy z Eddiem)

A czasami nie Keep on Rockin' In the Free World; ]

• captain crash

>Geoaga napisała:
    >Byłam, sprawdziłam, JEST.
    >Nie wiem w jakiej cenie niestety, bo jak tamtędy
    >przechodziłam rano, to księgarnia była
    >jeszcze zamknięta.
    160 zl. Sporo w porownaniu z cena na Amazonie ($16 po obnizce). Ale porownywalnie, zwlaszcza, ze specjalnie sprowadzana.

Chyba sprowadzili specjalnie dla mnie, bo pytalem sie tam o te ksiazke zaraz po premierze; ).
  • Geoaga

"Chyba sprowadzili specjalnie dla mnie, bo pytalem sie tam o te ksiazke zaraz po premierze; )."

to jeszcze jej stamtąd nie wziąłeś?; )
    ale miło, że można ją także w Polsce na wystawie zobaczyć:)
  • zewlak

>You sold your soul to the devil napisała:
    >how do u know all of this?

Są oficjalne i nieoficjalne strony U2 i tam czasami pisza takie rodzynki :)
  • acr

u2-vertigo-tour.com - najlepsza strona z setlistami.
  • Anonim

Co U2 robi z ludźmi!; )

Na podstawie badania serc ochotników-słuchaczy doktor ze szkoły medycznej Uniwersytetu w Bristolu przedstawił listę utworów, dzięki którym ludzie czują się szczęśliwi, smutni i weseli.
    W trójce najbardziej rozweselających utworów znalazł się utwór "Beautiful Day" U2. Pozostałe to "Song 2" Blur, a w dalszej kolejności "Start Me Up" The Rolling Stones.
  • acr

Mi inne kawałki poprawiają nastrój, to raczej dośc indywidualna sprawa, ale skoro panom naókowcom tak wyszło to pewnie coś w tym jest; ]
  • Anonim

Billboard przygotował ranking na najbardziej dochodową trasę 2006 roku.

Miejsce pierwsze zajęła trasa "A Bigger Bang" The Rolling Stones. Rozpoczęła się jesienią 2005 roku, by po roku przynieść dochód rzędu 437 milionów dolarów.
    Miejsce drugie zajęła trasa "Confessions" Madonny, z wynikiem 195 milionów dolarów. Kolejne miejsce to zespół Bon Jovi (131 milionów dolarów) i wreszcie "Vertigo Tour" U2 z wynikiem 96 milionów.

Należy jednak dodać, że ranking obejmuje okres od listopada 2005 do listopada 2006. A jak wiadomo trasa Vertigo Tour swój debiut miała 28 marca 2005 roku.

Ranking na najbardziej dochodowe tournee wszech czasów nadal pozostaje bez zmian - miejsce pierwsze zajmuje "A Bigger Bang" The Rolling Stones ze wspomnianymi 437 milionami dolarów, miejsce drugie "Vertigo Tour" U2 z wynikiem 377 milionów.
  • Ali

>Geoaga napisała:
    >ale miło, że można ją także w
    >Polsce na wystawie zobaczyć:)

ja ja nawet dzis obejrzalam dokladnie:D niestety 170zl to za duzo jak na chwile obecna, ale moze ktos chcialby mnie uszczesliwic?:)