-
proponuje przeczytac notatki, handouty, postarac sie zrozumiec ich zawartosc i zapamietac...
-
kris
nie bylo mnie na ostatnich zajęciach, czy możecie mi powiedzieć czy ten test będzie też z rozdzialu THE NATURE OF HUMAN LANGUAGE, czy tylko z handoutów PHONETICS I, II, PHONOLOGY i PHONETICS: THE SOUNDS OF LANGUAGE? Mam zapisane,że test nie obejmuje Acoustic phonetics (czyli handout Phonetics II) - to prawda?
Czy mówił, jak test będzie wyglądał, tj.czy będzie opisowy czy tylko pytania A,B,C ?
Potencjalne pytania są na jego stronie, tzn.że będzie większość pytań z tego zakresu?
Dzięki za odp i jakieś wskazówki
ps.czy mówił,ile test będzie trwał? -
Anonim
to będzie test abc i z tego co ja zrozumialam to wlasnie ma byc z acoustics... pytania, ktore zostały zamieszczone na stronie chyba właśnie z tego działu pochodzą. o niczym innym raczej nie mowił, chyba ze nie dosłyszałam...?
i jeszcze dodatkowe info dla tych, którzy byc moze nie wiedza - Ci co nie zaliczyli pierwszego testu, piszą jutro poprawe. -
Monika
-
-
..:: Olka'Z ::..
Zna ktoś te szalone pojęcia z jego listy ? bo szukam i odszukać nigdzie nie moge :/
periodic sound
VOT lag-tu znalazłam że to jest delay short (voiced) and long (voiceless)
VOT lead
spontaneous voicing
c.p.s.
Lpc (linear prediction coefficient)
Aperiodic energy (noise)
Formant transitions
voice bar
????
-
Bieniu
Witam,
Czy ktoś wie może jak wygladą sprawa jeśli ktoś nie daj Bóg udupi u niego w poniedziałek jakiegoś kolosa? On ma tam informacje, że wtedy poprawia się dopiero w drugim semestrze a pierwszy kończy się bez oceny pozytywnej. Czyli to będzie niezaliczenie? Warunek?
Z innej beczki, czy ktoś może ma jakieś źródła z których da się przygotować na tego 3ciego kolosa i byłbym tak miły i podzielił się ze mną?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. -
Anonim
-
I'm feelin' yummy head to toe...
Właśnie, czy ktoś mógłby mi udzielić informacji czy i z czego jest jutrzejsze ewentualne kolokwium u Cyrana ?
Czy jutro jest również poprawa z poprzedniego kolokwium ?
Czy to są ostatnie zajęcia ?
Thank you from the mountain -
Anonim
za strony p. C. "Here is the Phonology reading with instructions. Remember that I will not require you to read it and the Phonological test (11th of January) will be based solely on our class work. 05phonologyreadinginstr.pdf, phonology.pdf
At this meeeting we will discuss the answers to the last test. There will be no retests on 14th December. If you have failed in both tests you will have a chance to resit on 11th January 2010. Note that on that day we will have a test in Phonology and oral resit for articulatory and acoustic phonetics. Note also that it will be our last meeting in the first semester so any further resits, should there be such need, can only take place at the beginning of the second semester, and the first one will end without a positive mark..." -
..:: Olka'Z ::..
-
Anonim
wysłałam swoje notatki na knja z zakresu materiału na jutrzejszego kolosa. Chetnych prosze o czestowanie sie; ) -
Aga
Hej, czy ktoś oprócz mnie jeszcze potrzebuje wpisu od Cyrana + wie kiedy można go będzie zastać w Kolegium ? ? -
-
madeleine
i później też.
tzn przyjeżdża na jakieś spotkanie w kolegium więc będzie dostępny przed i po. tylko właśnie nie pamiętam o której to spotkanie... -
Aga
-
Kuba
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne