UKKNJA UW III rok 2009/10 [149]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • martien

jak łatwo się domyślić moje pytanie będzie skierowane do osób które uczęszczają na to właśnie seminarium:)

tak wiec chodzi mi o to czy ktoś zapisał sobie może jak mają być rozmieszczone poszczególne elementy na stronie z abstraktem? tzn. wiem że ma być: topic, name, seminar title, teacher's name tylko nie wiem co ma być pod czym czy też może coś ma być w rogu albo na dole...czy ktoś to ogarnia?

a no i jeszcze przypominam że pod abstraktem mają być co najmniej 3 pozycje z naszej bibliografii jakby ktoś zapomniał o tym:)
  • Inspektor Gadget

jak mi sie troche wiecej motywacji zbierze to napisze jak to ma wygladac bo to zapisywalem... mysle jednak ze nie nastapi to wczesniej niz w sobote...

w ogole to przerasta mnie troche ten caly trzeci rok :<
  • martien

nie martw się, nie tylko Ciebie. ale wydaje mi się, że zleci jeszcze szybciej niż pierwszy i drugi :)
  • kris

no to ja mam tak zapisane:

Abstract:
    - the aim (purpose) of the project
    - my question (area I want to work on)
    - the content of each chapter (in rough)
    - research hypothesis
    - description of the experiment (how and what exactly you're going to examine)
    - some samples of bibliography (at least 3 entries)
    - no general things (try to be as detailed as you can)

topic (left, middle or right?)
    my name and surname (left)
    the name of our seminar (the English language) + prof. Anna Bondaruk (right)
    length: 12-15 lines

Czy wam się to zgadza? Topic zdaje mi się na środku chyba? może coś jeszcze ktoś ma do dodania... chętnie się dowiem,pzdr
  • kris

czy trzeba dodawać nazwę szkoły, rok i miejsce tak jak u Daviesa? bo nie pamiętam czy mówiła o tym, a w sumie to ważne...
  • martien

mi się zdaje, że skoro o tym nie mówiła to na razie nie trzeba...
  • Inspektor Gadget

>kris wrote:
    >no to ja mam tak zapisane:
    >
    >Abstract:
    >- the aim (purpose) of the project
    >- my question (area I want to work on)
    >- the content of each chapter (in rough)
    >- research hypothesis
    >- description of the experiment (how and what exactly you're
    >going to examine)
    >- some samples of bibliography (at least 3 entries)
    >- no general things (try to be as detailed as you can)
    >
    >topic (left, middle or right?)
    >my name and surname (left)
    >the name of our seminar (the English language) + prof. Anna
    >Bondaruk (right)
    >length: 12-15 lines
    >
    >Czy wam się to zgadza? Topic zdaje mi się na środku
    >chyba? może coś jeszcze ktoś ma do dodania... chętnie
    >się dowiem,pzdr

zgadza sie
  • vard

hah, w wersji Niżegorodcew trochę inaczej to wygląda. :/
  • kris

>vard wrote:
    >hah, w wersji Niżegorodcew trochę inaczej to wygląda. :/

trudniej? bo jak dla mnie to mamy fajnie :P
  • vard

nie, po prostu najwyraźniej nie podała nam wszystkiego co miała podać. zresztą dziś i tak postawiła na głowie to, co robiliśmy dwa tygodnie temu... działa mi na nerwy to seminarium.
  • Ewelinson

nie no nasze seminarium jest dla ludzi o mocnych nerwach, powinno mieć tytuł: go hard or go home :P
    zapewne jeszcze kilka takich 'sesji' i nie będziemy wiedzieli jak się podpisać -,-
  • kris

Rozumiem,że nasz plan rodzialu 1 jest na ten pon...
    czy ktoś wie mniej więcej ja ma to wyglądać? bo nie mogę nic znaleźć w handoutach, jedyne co jest to to,że ma być 10-12 punktów..chodzi mi o to, czy ma być to plan ogolny czy już ze szczególami, tj. w tych 10-12 punktach mają się kryć jeszcze podpunkty, które w sposob szczegółowy mówią o zawartości?

Co do bibliografii, to ma być min. 10 punktów (a pani B preferuje 12)?
  • madeleine

ma być min 10 punktów, pani B preferuje 15; )

co do planu to ja mam kserówkę gdzie jest napisane co ma być w chapter I (str3 kserówki z drugiego spotkania)

po krótce:

1 opening paragraph- present layout
    2 describe the construct you are investigating with its scope and definitions
    3 describe the relevance of the construct for the teaching profession
    4 decide about the main hypothesis/es
    5 conclude with a paragraph presenting the main findings of the chapter
    6 close with a paragraph summing up CH I
    7 introduce CH II

chcapter I ma mieć 3 sections
    1.1 to powyższy punkt 2 (lingwistyczny)
    1.2 ----------ll---------------3 (metodologiczny)
    1.3--------------ll----------- -4 ( hipoteza/y)

powyższe punkty 5,6 i 7 mogą być w jednym paragraph

Czyli z tego co rozumiem całość to wstęp, trzy sections i 1, ew. 2 akapit/y zakończenia i wydaje mi się,ze każda z tych trzech części moze mieć wiecej niż jeden akapit.
  • Inspektor Gadget

fajnie ale co ma byc w planie... bo to co piszesz o rozdziale to prawda tak on ma wygladac... ale jak ma wygladac plan rozdzialu? bo wlasciwie to co tutaj przepisalac to jest juz moj plan rozdzialu bo nei mam wiecej szczegolow...
  • kris

no mi też również chodziło bardziej o jakieś info na temat planu.... i jakichś wskazówek co do napisania owego planu...
  • caipirinha ***

Wyobraz sobie, że zabierasz się teraz za pisanie I rozdziału pracy licencjackiej. Bez porządnego planu ciężko coś sensownego napisać, a czasami w ogóle zacząć. Trzeba mieć jakiż zarys, szkielet czegoś na czym się oprzesz przy pisaniu i co będzie Ci wytyczało tor myślenia.

Dlatego logicznie rzecz biorąc plan powinien być na tyle szczegółowy, żeby ci ułatwić to pisanie w przyszłości i żeby promotor też wiedział, co się będzie w nim konkretnie zawierało i ewentualnie pomóc Ci coś skorygować.

Z drugiej jednak strony myślę, że więcej niż 10 punktów nie ma sensu zamieszczać, zależy od Twojego analitycznego myślenia i od preferencji promotora.
  • madeleine

hej,

czy ktoś z was ma moze jeszcze te kserówki co dostaliśmuy na początku zajęć? bo ja swoich nie mogę znaleźć i napisałam po swojemu ale niestety nie przeszło.
    Chodzi mi o wstęp, drugi rozdział i zakończenie. Jesli ktoś by w punktach napisał co mniej więcej tam ma być to też byłabym bardzo bardzo wdzięczna :)
| |

UKKNJA, rok trzeci; )

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)