-
madeleine
Koło Naukowe International Communication zaprasza na pierwsze spotkanie z cyklu nt. filmu amerykańskiego.
W planie projekcja filmu WEST SIDE STORY poprzedzona wykładem dr. Diniejko pt.
READING NARRATIVE FILM. AN INTRODUCTION TO FILM STUDIES.
PART ONE: AMERICAN MUSIC FILM
czas: 18.11.2009 godz 15.45
miejsce: sala 329 UKKNJA
SEE YOU THERE; ) !!! -
Monika
Całkiem kuszące. Powiedz, czy pojawienie się tam w środę do czegoś zobowiązuje, np do regularnego uczęszczania na takie spotkania? Bo nie wiem, czy tak regularnie starczy mi czasu
-
vard
interesujące, tylko prowadzący nie bardzo. 'filmów z Diniejką' już zasmakowałam, starczy mi.:P ('teraz będzie ważna scena... ale to sobie przewiniemy. o! a tu jest moment dla dorosłych.') -
madeleine
oglądanie filmów na kole wyglada trochę inaczej :D tzn. bez przewijania
przyjście nie zobowiązuje do regularnego przychodzenia. a następna szansa dopiero za miesiąc (spotkania z tego cyklu będą właśnie raz w miesiącu) więc tym bardziej zachęcam :) -
-
vard
-
-
madeleine
Cześć :)
Pewnie wiekszośc z was zdążyła już zauważyć plakaty zapraszające na spotkanie świąteczne organizowane przez koło.
Niestety zostaliśmy poproszeni o odwołanie spotkania o charakterze naukowym.
To było oficjalne stanowisko koła; D
Dlaczego? Nasze spotkanie świateczne o charakterze naukowym nie może sie odbyć w tym samym roku co Wigilia o charakterze nienaukowym organizowana przez Samorząd.
Ponieważ wiele osób którym powiedziałam dzisiaj o tym zadawało różne pytania dodam jeszcze, że:
- proponowaliśmy zrobienie dwóch odrębnych spotkań (o różnym charakterze) lub jednego wspólnego; Samorząd odmówił
- też uważam, że odwoływanie ważnego zagranicznego wizytatora z takiego powodu jest obciachem
- my przygotowywaliśmy to spotkanie od ok. miesiąca, w piątek mieliśmy wszystko dopięte na ostatni guzik, wszyscy nasi Goście byli umówieni
- nie wiem nic na temat Wigilii organizowanej przez Samorząd poza tym,że jeszcze w piątek było nam powiedziane ,ze skoro my robimy to Samorząd nie
ALE :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam ogromną przyjemność zaprosić was na drugie spotkanie z cyklu nt. kina amerykańskiego. Tym razem tematem będzie komedia amerykańska. Wykład poprowadzi dr Diniejko. Nie wiem jaki film będzie puszczany, ale jak tylko się dowiem to napiszę; )
czas: 15.45 środa 16.12.2009
sala: 329
Jest to wykład otwarty dla wszystkich, członków i nie-członków koła :)
Zapraszamy i zachęcamy bardzo gorąco :)
-
Aś
proponowaliśmy zrobienie dwóch odrębnych spotkań (o różnym charakterze) lub jednego wspólnego; Samorząd odmówił
jak gdzie kiedy? pierwszo slysze a jestem glowa tego samorzadu
co do reszty to nie mielismy pojecia o tym waszym spotkaniu naukowym, bo nikt z sil wyzszych nam nie powiedzal, ja sie dowiedzialam w piatek przez przypadek, a z racji tego ze spotkania z Carrem Bowenem itp mialam zamiar zrobic w ramach wigilii, wiec powiedzialam ze w takim razie skoro Wy juz to organizowaliscie od miesiaca to ja wigilii nie musze robic bo po co sie powtarzac. i Chill. ale dyrekcja sie oburzyla i poprzekladala. z reszta bylas przy mojej rozmowie z Goszczem. a to ze rzucilas pod nosem jakis pomysl to nie oznacza propozycji. tak wiec Samorzad wam tego nie zchrzanil wiec prosilabym zebys nie rozpowiadala glupot.
-
madeleine
kiedy? Właśnie w piątek w czasie rozmowy z Michałem.
gdzie? On stał przy stole na korytarzu i pokazywał mi plakaty które nam w sekretariacie wydrukowano i wtedy przyszłaś.
jak? Mówiliśmy,że można zrobić dwie albo jedna wspólną. Ty powiedziałaś,że to nie ma sensu (co moim zdaniem jest nieprawdą bo te dwa wydarzenia miały mieć różny charakter).
Ale rozumiem,że sekretarz koła naukowego nie jest tak ważny jak głowa samorządu, spoko; ) i ja rzucam pod nosem a ty mówisz; )
Nie powiedziałam,ze Samorząd nam to schrzanił,ale mogłas zrobić cokolwiek,zeby nie robić obciachu przed gościem i żeby wszystko wypaliło, i nasze i wasze.
-
Aś
no wlasnie patrzac na to ze juz dlugo to przygotowywaliscie, i zaprosiliscie kogos z zewnatrz, wycofalam sie z robiena wigilii bo nie byo sensu sie powtarzac tak na dobra sprawe.
dyrekcji tez to mowilam ze nie ma problemu zeby zostalo jak jest, ale oni swoje.
mi ta sytuacja byla bardzo na reke, ale mimo ze jestem tu na kolegium najwazniejsza :) to niestety dyrekcja decyduje:)
a poza tym rozmawialam niedawno z Michalem, i on nie ma do mnie pretensji :) -
madeleine
Ale ja nie mam do ciebie pretensji.
To co napisałam było prawdą i odpowiedzią na pytania studentów którzy byli delikatnie mówiąc zdziwieni tym,że to Samorząd organizuje spotkanie świateczne czy jak tam zwał. Miałam napisać,ze odwołujemy spotkanie bo nie chce się nam przychodzić? Napisałam to co usłyszałam gdy kazano mi odwołać nasze spotkanie.
I tak jak powiedziałam, myślę,ze mogłaś zrobić coś,zeby wszyscy byli zadowoleni. -
..:: Olka'Z ::..
A ja mam bo zmarnowałam 3 PLN na podkład do sernika z brzoskwiniami i galaretką (brzoskwinie juz zjadłam wiec sie nie liczą w koszta a galaretke zjem jutro) a tu taka lipa; ) To nic, posmaruje podkład masłem i może coś z tego bedzie .... -
Drian
Po pierwsze... Koło nazywa się Intercultural Communication; )
Po drugie szkoda że nie uda się nam zrobić tego spotkania tak jak chcieliśmy by zakończyć ten rok w miłej atmosferze ucząc się przy okazji czegoś ciekawego. Nic na to nie poradzimy. Nie chciałbym by akurat przed świętami tworzyły się niepotrzebne napięcia.
Wyjaśnię sprawę z kim trzeba by już więcej takich problemów nie było. :)
Mogę już teraz zapowiedzieć Wam że może trochę po czasie (choć na ciekawostki tego typu zawsze jest chyba czas; ) ) przesuniemy główną część 'świątecznego' spotkania na styczeń.
Jeżeli tylko będzie zainteresowanie. :)
Mogę również zapowiedzieć (zawczasu) że planujemy podobne spotkanie w okolicach Świąt Wielkiej Nocy.
W końcu przyszły nauczyciele muszą wiedzieć jak uczniom tłumaczyć także elementy kultury państw którego języka się uczą.
Przy okazji jeśli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem w spotkaniach koła to zapraszam do pisania mejla na adres: ukknja_intercom.kn@uw.edu.pl
Można też przesyłać propozycje co na Kole chcielibyście zobaczyć. Jesteśmy bardzo otwarci na nowe pomysły
Michał Goszczyński
Prezes KN "Intercultural Communication" -
madleine i Aś: bardzo prosze o wyjasnianie takich kwestii na prv bo nie wszyscy sa w temacie a wlasciwie tylko wy jestescie i prowadzicie dyskusje miedzy soba tylko...
co do spotkania kola i wigilii samorzadowej to przyznam ze o tym pierwszym w ogole nie wiedzialem... gdzie i od kiedy wisialy te plakaty? -
madeleine
>Inspektor Gadget wrote:
>madleine i Aś: bardzo prosze o wyjasnianie takich kwestii
>na prv bo nie wszyscy sa w temacie a wlasciwie tylko wy
>jestescie i prowadzicie dyskusje miedzy soba tylko...
Ja nie byłam nastawiona na dyskusję. Poproszono mnie o odwołanie spotkania co tez uczyniłam; P ale zgadzam się. Jak dla mnie te posty mogą być usunięte bo są tak jakby mało związane z tematem i nieaktualne.
>co do spotkania kola i wigilii samorzadowej to przyznam ze o
>tym pierwszym w ogole nie wiedzialem... gdzie i od kiedy
>wisialy te plakaty?
od piątku wisiały na tablicy dla studentów dziennych, wieczorowych, zaocznych, na drzwiach na klatkę schodową i w naszej gablocie obok sali 301 i 305 i na stojaku na plakaty obok sekretariatu. tyle,że już w poniedziałek te z tablic zostały zdjęte. i na koniec wykładu o Edukacji w Unii Europejskiej ogłosiłam to(chociaż wiele osób mogło nie załapać po wparowałam w ostatniej chwili).
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne