UKKNJA UW III rok 2009/10 [149]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • salsa

Czy ktoś już próbował złożyć podanie o obniżenie poziomu ?
  • Mops

ja bede sie staral pomeczyc biedrzyckiego jak tylko wroce na uczelnie
  • salsa

pomęczyć żeby dali możliwość obniżenia poziomu, czy żeby podanie rozpatrzył?
  • Anonim

btw - dzisiaj jednym uchem podsłuchałem propozycji,
    żeby jakieś mega-podanie złożyć z podpisami wszystkich studentów III roku.

że jest nam bardzo przykro z powodu wymogu poziomu B2.
  • salsa

ja myślę że wielkie podanie nic nie da.... oleją nas grupowo :(
  • Anonim

wiesz, może kwestia jest pokazanie jakiejś inicjatywy;] a dla wszystkich, którzy obleją w czerwcu, będzie stanowiło dowód sygnalizacji problemu zawczasu.
  • salsa

ja się chętnie podpisze pod wszystkim co mi pomoże skończyć te studia jak najszybciej :p tylko trzeba się zastanowić czy to podanie ma moc zmiany :)
  • Mops

dokladnie tak, malo mnie obchodzi jakim sposobem ja chce te studia skonczyc o czasie; zeby bylo zabawniej wlasnie dostalem maila z ktorego wynika ze zmienia mi sie prowadzacy lektorat czyli jestem w mega wielkiej dupie
  • Inspektor Gadget

>Tomasz wrote:
    >btw - dzisiaj jednym uchem podsłuchałem propozycji,
    >żeby jakieś mega-podanie złożyć z podpisami wszystkich
    >studentów III roku.
    >
    >że jest nam bardzo przykro z powodu wymogu poziomu B2.

nie wiem czy jestes swiadom ale ten wymog byl zanim zlozylismy papiery na kolegium ponad 3 lata temu... to nie jest zadne wytlumaczenie ze ktos zapomnial albo mial nadzieje ze uda sie B1... ja mysle ze uda sie B1 ale kazdy indywidualnie musi napisac podanie i to nie do pani marzeny tylko do centrum jezykowego czy jak to sie tam nazywa... trzeba miec opinie prowadzacego lektorat ze rzeczywiscie jestesmy slabi i wtedy moze sie to udac...
  • bunny_wrrr

podobno jak sie dwa razy nie zda to obnizaja; )
  • salsa

A wie ktoś może jak ta opinia ma wyglądać tj. co mniej więcej lektor ma napisac poza tym że jestem beznadziejna i na pewno sobie nie poradzę? i czy to ma tylko obecny lektor napisać czy z zeszłego roku też?
  • Aga

No a co w związku z tym, że nie ma organizowanych egzaminów w tym semestrze na poziomie B1? Czy to troche nie przesądza sprawy...? :P
  • salsa

jest napisane że "może ulec modyfikacjom" więc wole być na te modyfikacje przygotowana :p
  • ..:: Olka'Z ::..

Podobno kilka osób z kolegium podszeło do egzaminu B2 podczas sesji zimowej, nie zdali i napisali podanie do Murkowskiej. Podobno napisała że nie widzi potrzeby obniżania poziomu do B1. Jak ja mam 2 razy oblać B2 żeby im pokazac że jestem beznadziejna to super-obronie sie w 2011 ...........
  • ..:: Olka'Z ::..

Nie kojarze żeby ten wymóg był w 2006 roku kiedy dostałam sie na kolegium ale to nie zmienia faktu że lektoraty mogłyby byc od 1 roku a nie od 2. Skoro B2 to poziom matury rozszerzonej to fajnie-do takiej matury z angielskiego uczyłam sie 14 lat wiec niecałe 2 lata to troche marna ilośc czasu na nauke języka :/ Na zebraniu dotyczącym lektoratu Murkowska mówiła, że skoro kolegium jest w zarządzie zamującym sie lektoratami, to postara sie nam pomóc ale nie wiem jakie robi postępy :/
  • salsa

to jest tylko taka gadka, nikt nam nie chce pomóc.... Podobno mówiła też że lektoraty nie są po to żeby nas przygotować do egzaminu z języka obcego !
  • kris

poza tym poprzednie roczniki przychodząc do kolegium miały jako tako sytuację klarowną,że będą pisały egzamin na B1, więc przygotowywały się pod kątem tego poziomu, a ja gdybym miał świadomość,że nie zostanę potraktowany jak poprzednie roczniki już na początku, wziąłbym się za niemiecki już od 1 roku,jeśli bym wiedział,że nie mam wyjścia i będę zdawał B2.

trochę za późno nas poinformowali o tym,że nie można obniżyć tego poziomu...
  • misfit

To proponuje ściągać na egzaminie, i gotowce jakieś z wypracowań sobie przygotować. A na ustnym to już freestyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! A jak to nie wydzie to na dwa miesiące do Monachium na piwobranie. I we wrześniu znów to samo. Tylko jeżeli wszyscy od nas będą zdawać ten cholerny niemiecki w tym samym czasie, to nie będzie od kogo ściągać.; P

To taka podobna sytuacja jak z maturą z matematyki, tylko tam nie zdasz to automatycznie Ci przyznają 30%. Przez tyle lat nie mogli zmusić studentów do osiągnięcia poziomu B2 to nałożyli sankcję.

To może jakieś grupowe wakacje w fabryce butów? Kto chętny?
  • PlumMan

Najbardziej frustrujące w tym wszystkim jest chyba to, że zdanie tego we wrześniu oznacza obronę we wrześniu i w konsekwencji magisterskie dopiero w 2011 - nie ma czegoś takiego, jak rekrutacja wrześniowa, tak w praktyce. Tyle dobrego, że przynajmniej nie trzeba będzie wyrównywać różnic programowych - a to dla naszego rocznika oznacza m. in. łacinę, tzn. jeśli bronić się trzeba będzie dopiero za rok.
    Jedna Wielka Lipa.
    Także - cóż, wygląda na to, że zdecydowanie warto pisać wszelkie możliwe podania do kogo się da - indywidualne, grupowe... Po prostu dać wyraz temu, że jest to świństwo i nic więcej.
    Dziękuję za uwagę.
  • MiskiMiski

jestem za. Ja moge podeslac komus podanie, ktore ja sama skladalam, ale nie rozpatrzono pozytyw. Kto deklaruje sie do zmodyfikowania? A moze chcialby napisac ktos od nowa? Oczywiscie bysmy napisali grupowe, umowili sie gdzies o danej godzinie w szkole i wszyscy bysmy je podpisali. Zglaszac sie, kto ladnie pisze?
  • 1
  • 2
| |

UKKNJA, rok trzeci; )

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)