- 1
- 2
-
witam...
bylem ze dwa dni temu w sekretariacie i dowiedzialem sie nastepujacych rzeczy:
1) po 3 latach trzeba nazbierac 8 punktow ECTS (ale mi sie wydaje ze 9) i nie trzeba zbierac 3 punktow co semestr... rozliczenie jest pod koniec studiow...
2) jesli nie zaliczy sie jakiegos przedmiotu z serii OGUN to nie trzeba go powtarzac az do skutku... mozna zdobyc punkty ECTS za ten ogun zaliczajac inny... tak wiec niezaliczenie OGUNa powoduje tylko utrate kredytow...
3) nie powinnismy zapisywac sie na OGUNy zwiazane z naszym wydzialem np: Historia Wlk. Brytanii bo nam nie zalicza punktow ECTS za nie...
moze rozwieje to jakies watpliwosci... moje rozwialo.. -
mojedrugieja
-
..:: Olka'Z ::..
Zaraz zaraz............. czyli jak nie zalicze egzaminu z Oguna to nie zawalam w efekcie semestru/roku na college'u ? :D I jeżeli temat oguna to pedagogika to bede miec za niego punkty ? -
Anonim
>..:: Olka'Z ::.. napisała:
>Zaraz zaraz............. czyli jak nie zalicze egzaminu z
>Oguna to nie zawalam w efekcie semestru/roku na college'u ?
>:D
Nie zawalasz.
I jeżeli temat oguna to pedagogika to bede miec za niego
>punkty ?
Tego nie byłabym pewna - lepiej się dowiedzieć; ]
-
-
jesli zakres materialu oguna i przedmiotu obowiazkowego sie pokrywa to niestety otrzymujesz tylko ECTS za jeden z tych przedmiotow... w rezultacie brakuje ci punktow pod koniec studiow...
przyklad? ogun o nazwie zblizonej do Cywilizacja i historia Stanow Zjednoczonych oraz Historia i Kultura Stanow Zjednoczonych u nas na 2 semestrze... z tego co sie dowiedzialem to zaliczajac oba te przedmioty otrzymamy punkty ECTS tylko za jeden z nich... czyli jeden z nich robimy na darmo...
tak wiec dobierajcie oguny z glowa :> -
Anonim
mam pytanie odnośnie szkoleń BHP - jedni twierdzą że na pierwszym (na rozpoczęciu) była lista, a inni, że nie było. To dosyć istotna informacja, bo za te wszystkie szkolenia dostajemy ten jeden dziewiąty punkt:( odpowiedź please!
-
ohKay Kada
-
Anonim
Potwierdzam, bylam, nie bylo listy na 100% takze nie masz sie o co martwic, Kasiu;) -
Anonim
Czy wie ktoś od kiedy trzeba zacząć chodzić na te oguny? Czy to już od tego tygodnia? Są jakieś terminy? Bo ja nigdzie nie moge znależć informacji na ten temat. -
Ewelinson
luknij sobie na kochanego usoska/ usosweb.dak.uw.edu.pl/ a tam zajrzyj w swoje przedmioty. znajdź swojego OG-UNa i tam powinna być wyraźnie data rozpoczęcia.
tak poza tym to jak na mój gust to razem z początkiem semestru ruszyło wszystko, dlaczego więc nie miałyby ruszyć OG-Uny. na 90% ruszyły; P
pozdrawiam -
Wujek Adaś
-
Anonim
-
Wujek Adaś
-
maciek
czy jest szansa, by jako student zaoczny nie zapisac sie teraz na oguny, a zrobic to np. od następnego semestru? -
nie wiem jak jest z zaocznymi ale wiem ze dzienni maja przez 3 lata zrobic 9 punktow ects i nie jest powiedziane co w ktorym roku... po prostu po 3 latach masz miec 9 punktow... taka informacja uzyskalem w sekretariacie...
-
-
maciek
-
vard
2, ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w tym semestrze już wyrobię normę. :P -
Anonim
ja po tym semestrze mam spokój;]
myślę, że warto napisać rekomendację dla tych co nie mają spokoju
polecam językoznawstwo pragmatyczne i historię ideii
po 3pkt za każdy, a chodzenie polega na przyjściu na ostatnie zajęcia po 'zal'
(warto jednak o tym wspomnieć wykładowcy:P)
ps/
to dziewięć czy osiem tych punktów? -
wg rozporzadzenia 9pkt wg pani marzeny 8pkt... na wszelki wypadek zrobie 9...
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne