UKKNJN - Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Niemieckiego [364]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • asia

Wspaniała szansa, czy poczatek końca...? Czy dwa języki w takim trybie to nie za wiele dla zwykłego szarego człowieczka?
  • Elisia

Nikt Ci nie odpisuje to ja Ci napisze :D
    Ten pomysl uwazam akurat za bardzo dobry :) co pawda moze jest wiecej roboty ale bedziemy znali bardzo dobrze dwa jezyki !!!!! a to juz cos; )
  • asia

No fakt,ze nikt nie pisze, ale tak na dobrą sprawę, my jesteśmy I rocznikiem ze specjalizacja- tym sie pocieszam.
    Mnie to troche przeraża... tempo ma być szybasze- wygląda na to, że bede musiała łóżko polowe do 4-rki wrzucić i chyba sie do kolegium przeprowadze. Pewnie bedziemy tam wegetowac od 8-18... jak nam te wszystkie godziny pododaja...
  • Anonim

Hi hi, nie zauważyłem tej dyskusji. Pewnie jak zacznę tu coś pisać to wszyscy zrezygnują z drugiej specjalizacji; ) Ale nie martw się, jestem przekonany, że dasz sobie radę. Ja przerabiałem już takie hardcorowe zestawienia i wierz mi, że da się przeżyć. Czasem jest trudno, zdarzają się ciężkie chwile, ale jak się to wszystko w końcu uda przeżyć to wtedy odczuwa się niezwykłą satysfakcję. Polecam!
    Bardzo mnie cieszy też to, że masz zamiar przebywać w sali nr 4 a nie np. w palarni. Brawo!; ) Pozdrawiam :)
  • asia

Kamil, jakbyś do 4 częściej wpadał, to z palarni mogłabym spokojnie zrezygnować :)
  • Anonim

postaram sie :)
  • asia

pozyjemy zobaczymy; )
  • hugollek

Ciekawie się zapowiada... To fakt; ) W moim przypadku, o ile zdecyduję się kontynuować geologię, będzie jeszcze... hmm... szybciej; p Ja to chyba w ogóle nie będę spał przez cały rok, a potem wszystko odeśpię w wakacje; p Pożyjemy, zobaczymy; )
  • asia

Sebek,Ty w tym roku to niespecjalnie miałeś czas na sen. Ja Ci zaczne kropelki nasenne dosypywa do napojów, bo mi sie Złotko wykończysz...
  • hugollek

Kochana Asia :) Kiedy ja nie dbam o swoje zdrówko i samopoczucie, to ona zawsze trzyma rękę na pulsie; ); *
  • asia

No tak, ja trzymam reke na Twoim pulsie, swoim, i jeszcze w paru innych miejscach. Niedługo łapek mi zabraknie...
    Ale Sebuś, ja Ci powiem, o tego roku system snu 8 godzinny <hahaha>
  • Karolina

mozecie cos wiecej napisac o tych specjalizacjach?
  • asia

si klaro...

A wiec, nie mam pojecia jak to bedzie, bo ci, co je zaczeli moga ich nie miec... (jakies zamieszanie z wprowadzaniem tego)

Masz do wyboru pare jezykow: angielski, francuski, hiszpanski, rozsyjski, wloski (cos jeszcze?) i rózne grupy jesli chodzi o poziomy... zaczynaja sie od A2.

Zapisujesz sie i jedziesz z koksem, ale tak na dobra sprawe, to my, króliczki doswiadczalne, sami nie wiemy, co z tym bedzie...

A czemu pytasz?
  • Karolina

Dzieki za odpowiedz. Pytam, bo chcialabym moze po 3 roku zaczac studiowac w tym kolegium drugi kierunek, dlatego ciekawi mnie wszystko, co z tym zwiazane. A te specjalizacje wydaja sie niezle...ale to to jest cos w stylu lektoratu czy jak? Czy to jakies dodatkowe zajecia po prostu?
  • asia

Tego nie wiadomo... Tak miwszaja, ze ja sama nie wiem. Ale wiem, ze w przypadku, gdyby jakis student u nas nie zaliczyl egzaminu ze specjalizacji, nie mial by z tego tytulu problemow, poprostu straciłby specjalizacje. Lektoraty sa obowiazkowe, ale teraz gora chce je połaczyc ze specjalizacjami (tzn ten sam jezyk), do tej pory chyba lektorat byl narzucony z angielskiego...

Trudno mi powiedziec... To wszystko dopiero wchodzi w zycie, co chwila sie zmienia.
  • Małgonia

siemanko moja przyjacioleczko o i sebek... fakt ze w kolegium potrenowalismy przez ten rok wzajemne pomaganie sobie.. to nie jest tak jak gdzies tam... u nas sie pomaga.. jak ktos czegos nie kuma.. to od razu 7 rak pomocnych wyrasta... takze nie ma sie co przejmowac... wszystko jest do opanowania... co nie medea... sebek?????
  • asia

Oj Gosiaczku, ja sie z Toba nie kłóce- świeta prawda... Nie powiem, kto na moje wypracowania czasami patrzył... w poszukiewaniu błędów.

P.S. W linkach mam troche "towaru" na uczelnie- serdecznie zapraszam:)
  • asia

Czy specjalizacje zostały wycofane...? Bo nikt o tym nie mówi, a wypadałoby wiedzieć...
  • hugollek

Coś mi się zdaje, że je wycofano... Inaczej chyba by się pojawił odpowiedni plan, nieprawdaż ?
  • Elisia

no niekoniecznie z tym planem to ty tak sie nie wyrywaj jestes w kolegium a tutaj moze oznaczac to to ze poprostu jeszcze nie wszystko jest dogadane........
  • 1
  • 2
| |

Co tu dużo pisać. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. :-)

UKKNJN

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)