UKKNJN - Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Niemieckiego [364]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • arsandra

A może podzielicie się tym, co dziś było:)? jakie tezy, artykuły trudne?
  • ju. *

jak widać nikt się nie podzielił, a szkoda...
  • Gosia

podobno bylo o bildmanipulation, relacje polsko- rosyjskie, polsko- niemieckie, ostatnie wydarzenia, klimawandel- tyle udalo mi sie dowiedziec. Pozdrawiam:)
  • AiviL

Hmm... pytania i tezy niby zależą od komisji... ale ciężko to jakoś podzielić było bo nie wszyscy mięli z danymi lektorami, więc zobaczymy co w piątek będzie :D
  • Anonim

przydałoby się chociaż wiedzieć, czy pytanie jak na pierwszym roku - dotyczą konkretnej wiedzy (o klimawandel pewnie tak) czy naszego zdania (np o ostatnich wydarzeniach- wydaje mi się że w tej kwestii żadnej konkretnej wiedzy posiadać nie możemy?)

Poza tym, dlaczego zalezą od komisji? coś się zmieniło? miały być układane przez każdego z wykładowców osobno i zaznaczone, żeby osoby które np w tym semestrze z mgr Wiktorowicz zajęć nie miały, mogły wyciągnąć pytanie dotyczące tematów omawianych u innych wykładowców?
  • Weronika

wydygańce; ]
    ja byłam i spoko. komisja mówi z której kupki powinnaś losować pytanie. oni gdzieś mają napisane do kogo chodziłaś/łeś na 3 roku i dopasowują do tego tezy. Wczorajsza komisja bardzo spoko, chyba nikogo nie oblali (ale pewna nie jestem, bo mialam egzam. o 13.00, wiec moze pozniej); P
    Teksty z tego co wiem są spoko, byt the way - student 3 roku powinnien umieć streścić KAŻDY tekst, wiec nie wiem czym sie stresujecie!!!!!!!!!
    POWODZENIA :)
    W
  • FioLka

Ja dostalam pytanie o zastosowaniu zwierząt przez człowieka:> i tekst o agresji frustracji i przemocy wsrod mlodziezy.
  • Anonim

moj artykuł był o bluff gesellschaft, a pytanie o schweizer macher.

na wstępie pada pytanie u którego wykładowcy miało się zajęcia, a potem wskazują z której kupki trzeba wyciągnąć pytanie :)
  • AiviL

>Weronika napisała:
    >wydygańce; ]

>Teksty z tego co wiem są spoko, byt the way - student 3
    >roku powinnien umieć streścić KAŻDY tekst, wiec nie wiem
    >czym sie stresujecie!!!!!!!!!

Nikt sie nie stresuje i nie dyga:P Jak to po każdym egz. ludzie są po prostu ciekawi jak było i tyle- wątpisz w nasze umiejętności?;> a tak poza tym to jak się było u "najfajniejszej" komisji to też inna bajka:P

• ju. *

artykuł: klimawandel :) niezwykle pasjonujące wstrzykiwanie gazu w warstwę piaskowo kamienną, globalne ocieplenie, naukowcy kontra żarliwi obrońcy środowiska :)
    pytanie: stosunki polsko-niem, pol-ros, pol-niem-ros
    wnioski jak rok temu, niewielki wpływ całego egz na ocenę, decyduje aktywność i uczestnictwo w zajęciach :)
    o ile do artykułu można się przygotować- jakieś 10 min, to pytanie niestety od razu z grubej rurki :)
  • dziewczyna gangstera*

a jak tam dzis nastroje obu pan? strach sie bac, czy nie taki diabel straszny? :)
  • arsandra

ja miałam tekst o bohaterach na 4 łapach, więc generalnie o roli psów w różnych sferach naszego życia. Bardzo ciekawy, lekko się czytało i prezentowało. Teza - mniej więcej chodziło to, jaki wpływ mają reklamy na nasze życie, więc generalnie coś w kierunku Medienmanipulation.

Nastrój pozytywny u obu pań, nie ma się co bać:) PS. bądźcie jutro, tzn. dzisiaj dużo wcześniej, bo dziś było godzinne przesunięcie do przodu, więc warto przyjść wcześniej i mieć z głowy. Powodzenia jutro!
  • ju. *

zgadzam się, było bardzo miło :) powodzenia jutro!
  • dziewczyna gangstera*

no to ja wychodze juz :) dzieki dziewczyny :) trzymajcie kciuki :D
  • Weronika

>
    >Nikt sie nie stresuje i nie dyga:P Jak to po każdym egz.
    >ludzie są po prostu ciekawi jak było i tyle- wątpisz w
    >nasze umiejętności?;> a tak poza tym to jak się było u
    >"najfajniejszej" komisji to też inna bajka:P
    >
    >

Liv nie pajacuj; ]
  • AiviL

>Weronika napisała:

>Liv nie pajacuj; ]

jak zwykle mnie rozgryzłaś :D
| |

Co tu dużo pisać. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. :-)

UKKNJN

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)