UKKNJN - Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Niemieckiego [364]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ju. *

czy ktoś orientuje się w jakich terminach odbywały się obrony we wrześniu w zeszłym roku?
  • Lidia

CZesc a ktos mmoze wie jak wyglada obrona? Trzeba zrobic jakios handout i prezentacje tematu?
  • Marta

von Przemysław Wolski - Mittwoch, 2. Juni 2010, 07:43

Są 4 pytania:
    1. Autoprezentacja - przedstawienie w ciągu maks. 5 minut najważniejszych zagadnień pracy.
    2. pytanie do treści pracy
    3. pytanie do treści pracy
    4. pytanie do treści pracy
    Pytania może zadawać każdy członek komisji, ale najczęściej jest to promotor i recenzent.

• arsandra

gorzej jak recenzenta nie ma w składzie komisji:P
    p. Sochal mi powiedziała, że 2 pyt. są od niej i jedno od kogoś z komisji, dot. 4. roz.
    Ale wszystkie pytania mają dotyczyć pracy:)
  • Lidia

A czy wiecie moze czy musismy cos komisji przygotowac, zorganizowac, chodzi mi konkretnie czy w naszych rekach lezy przygotowanie poczestunku np. kawa, herbata, ciasta ? Czy skladamy sie na to?
  • Anonim

>Lidia napisała:
    >A czy wiecie moze czy musismy cos komisji przygotowac,
    >zorganizowac, chodzi mi konkretnie czy w naszych rekach lezy
    >przygotowanie poczestunku np. kawa, herbata, ciasta ? Czy
    >skladamy sie na to?

Dobre pytanie, tez nad tym myślałam.. Z drugiej jednak strony jest bufet :)

Ja się zastanawiam, czy istnieje coś takiego jak "podziękowanie promotorowi" czyli jakieś kwiaty albo coś???
  • Anonim

myślę,że koleżanki i koledzy z mojego seminarium się zgodzą, że nasz promotor zasługuje na szczególne wyrazy wdzięczności; /
  • arsandra

właśnie też chciałabym wiedzieć, czy mamy przygotowywać coś dla komisji? Czy sięskładamy? Czy mamy coś mieć dla całej komisji czy wyłącznie promotora?
  • ju. *

>Dorot. wrote:
    >myślę,że koleżanki i koledzy z mojego seminarium się
    >zgodzą, że nasz promotor zasługuje na szczególne wyrazy
    >wdzięczności; /

:)
  • Anonim

Ja bym zrobiła tak (i chyba tak było rok temu), żeby się złożyć na jakieś mega śliczne wyjebane w kosmos bukiety kwiatów (z zastrzeżeniem, że dla faceta róż bym nie kupowała, lilie np też są ładne) i przed wszystkimi obronami wszyscy którzy pisali prace u danego promotora wchodzą, jedna osoba w imieniu ich wszystkich wyraża wyrazy wdzięczności i mówi jacy to byli zajebiści, a potem wychodzą, zostaje osoba, która jest pierwsza w kolejce i tyle.

Wtedy zostaje jeszcze dylemat czy dla 2 innych osób w komisji też coś kupować i uważam, że tak, oni też mogą dostać jakieś symboliczne, mniejsze bukiety. Żeby było miło, a co.

Wiem, że to wymaga trochę organizacji i jest zamieszanie z kasą i kto załatwia itp, ale mimo wszystko lepsze to niż jak każdy wchodzi z bukietem i dziękuje osobiście, kwiaty więdną już pod koniec i w ogóle...
  • Anonim

ale już teraz chyba po ptokach, ze tak powiem- pojutrze pierwsze obrony.. poza tym teraz zrzucą się osoby, które będą się broniły we wrześniu, a za dwa miesiące przyjdą z pustymi rękami? no i9 jeszcze właśnie pojutrze są w sumie trzy komisje, a grupy, które zdają u danej komisji, jeśli dobrze mi się wydaje nie są jednolite, tzn to nie są chyba grupy z seminariów?

no i jeszcze poza tym nie wydaje mi się dobrym pomysłem dawanie kwiatów przed egzaminami- po jest oczywiste podziękowanie, a przed ktoś złośliwy mógłby uznać za próbę przekupstwa.
    Ale mogę się mylić:)
  • Anonim

nie no oczywiście że nie! Ci co się bronią we wrześniu, zrzucają się we wrześniu, to chyba jasne. Teraz faktycznie z deczka za późno, ale na wrzesień można się zorganizować. Zdecydowanie nie sądzę, żeby kwiaty mogły by być uznane za próbę przekupstwa - bez przesadyzmu o.O
  • Anonim

No ale dołączam się do prośby o wyjaśnienie formy prezentacji pracy.... Na stronie UKKNJN jest napisane:

Egzamin dyplomowy składa się z następujących elementów -
    autoreferat (także w formie prezentacji multimedialnej), odpowiedzi na 3
    pytania odnoszące się do pracy i obszarów z nią związanych, jedno z pytań
    dotyczy praktycznej części projektu. Czas trwania egzaminu – ok. 30 min.

-> Czy ktoś rzeczywiście robi to w PowerPoincie? Jeśli tak, to co tam wstawia?
    No bo chyba samą pracę oni maja przed nosem tak czy tak?
  • Lidia

Co ? jakies prezentacje? SERIO o_O Kurcze nikt doo tej pory nie robil
  • Anonim

To fantastycznie:)
    A czy ktoś wie ile mniej więcej rzeczywiście trwa obrona? Naprawdę te 30minut? (zastanawiam się, bo jestem ostatnia w mojej grupie i nie wiem czy jest sens przychodzić na 12, jeśli się okaże, że będę się bronić dopiero o 14.30)
  • AiviL

Mam zapytanie - sama autoprezentacja jaka długa ma być? jesli egzamin rzeczywiscie trwa 30min.?
  • AiviL

Nie może trwać na odobę 30 min. skoro komisja ma 2,5 godz. np. na 7 osób...
  • .•°_mαgdα.

dr Sochal mówiła, że obrona do 20 min, a prezentacja do 5 min :)
  • AiviL

:) no i to by sie zgadzało...;) a handout jakiś należy mieć w końcu czy nie? czy wszystko ustnie przedstawiamy tylko?
  • .•°_mαgdα.

jeśli ktoś bardzo chce, może mieć handout, w każdym razie nie jest wymagany :)
  • 1
  • 2
| |

Co tu dużo pisać. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. :-)

UKKNJN

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)