UKKNJN - Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Niemieckiego [364]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ju. *

jako że wielkimi czerwcowymi lub wrześniowymi krokami zbliża się koniec naszej germańskiej kariery proponuję wpisywać ciekawe lub mniej ciekawe zabawne fragmenty z życia naszej studenckiej rzeczywistości na wierzbnie...
  • Justus

Heuty Leuty :))
  • Ania

...so zu sagen...; )
  • K a s i a

>Ania napisała:
    >...so zu sagen...; )

wie gesagt :)
  • K a s i a

Pan O: mieliście pisać kolokwiom

my: tak, ale Pana nie było ostatnio

Pan O: O_O a tak... <kaszle> chory byłem :)
  • Majk

Ja jestem co prawda z młodszego rocznika,ale nie mogłabym dodac tekstu Pani Sochal:"sehr interassant", pani Szweczyk:"Schone Blume" czy krecenia sobie dwoma palcami loczkow przez pana Grosbarta;):):)
  • ju. *

anekdotka z ostatniego egz z 2. roku: 1 z wykładowców: "ty: jaka jest 3. forma od senden" na to 2. odpowiada: "nie wiem, ale zaraz napisze do jakiegos muttersprachlera :)", na to 1. :"ale pośpiesz się, bo nie mogę dalej sprawdzać wypracowania :" na to 2. z nich: "to sprawdzaj dalej a to senden później ci powiem :)"
  • ju. *

aha i oczywiście słynne cwooooo czyli 2 tak zwane :)
  • Justus

yyyyyyyy, lassen wir das :P
  • Marta

... und gehen Sie zum Teufel:)
  • arsandra

das spielt eine wichtige Rolle und ist von besonderer Wichtigkeit und Bedeutung!
  • Ania

Bewjertung - KONKRJETE!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • netk_a

schoen, schoen - 2 albo Aaaaction w wykonaniu Froscha.... oj tak wiele wspaniałych momentów :D wierden :D Blamage !, pamietam na 1. roku u W.J. - umie pani? nie, to 2. i jego lol
  • Anonim

-"90% z państwa to na pewno nie zaliczy gramatyki praktycznej" W.J
    -"a pani Rapiej, to w ogóle na mnie krzywo patrzy"; ] W.J
    -"yyyyy passt mir, Arschloch!" A.G
    -" ymma hojfigier" E.Z.B
    -" um Gottes Willen Sie sind Germanisten! Sie mussen es wissen!" T.R
    -"Scheisse!" A.G
  • arsandra

>-" ymma hojfigier" E.Z.B

jezu Dorotaa, umieramm:D ymma <lol>

• K a s i a

Ola bzw. Ula:P trzaska drzwiami na praktycznej, na co W.J. "ni mnie to grzeje, ni mrozi" :)

W.J. "stawiam Wam wszystkim 2 za zachowanie":)) a to było po tym jak Dorota chciała iść do "speluny na wódę" :D

E.Z.B. w trakcie egzaminu na 2.roku " A Pani to chce w ogóle dziś zdawać egzamin?"

no i chichot W.J. bezcenny :D
  • Anonim

o żadnej spelunie nie było mowy, a głodnemu Waldusiowi chleb na myśli, w sumie pewnie niewiele miał okazji napić się wódki jak człowiek; ] ale jest mi przykro,że nie spełnił gróźb i nie zaskarżył mnie i Lefler do hmmmmmmm jak to on się wyraził? TRYBUNAŁU UNIWERSYTECKIEGO za obrazę godności i imienia UW hahahahahahahahahah; D
  • Justus

"Herzlich Wilkommen im Germanisten Kreis" - T.R :)
  • pałka:)

No i rzecz jasna:

sezam, grahamka, ciabata, paluch? :)

i te wilgotne rączki... :D

Pan Pierożek - nie da się o nim zapomnieć :P
  • Justus

:))))
  • 1
  • 2
| |

Co tu dużo pisać. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. :-)

UKKNJN

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)