-
a
jakiś czas temu czytałem w wysokich obcasach wywiad z jakimś ukraińskim młodym intelektualistą. powiedział, że typowe Rosjanki to jasnookie blondynki, a typowe Ukrainki to smagłe dziewczęta o ciemnych oczach i włosach, o "urodzie czerkieskiej".
czy ktoś zorientowany w temacie, bywający często na Ukrainie i zwracający uwagę na dziewczyny mogłby potwierdzić/zaprzeczyć tym informacjom?
jakie są Typowe Ukrainki? -
Князь
>>> jakie są Typowe Ukrainki?
Z wyglądu są o wiele piękniejsze od Polek. Nie dość, że są bardzo urodziwe, to jeszcze dochodzi do tego sposób ich bycia. Ubiorem i makijażem podkreślają swoją kobiecość, co powoduje na prawdę cudowny efekt.
Jeżeli natomiast chodzi o osobowość, to nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Wszelkie moje kontakty z Ukrainkami nie wyszły poza typowe "rozmowy o niczym" z przypadkowo spotkanymi osobami. Natomiast słyszałem, że na Ukrainę nie dotarły jeszcze żadne feministyczne fanaberie. Jeżeli to prawda to jest dodatkowy plus. -
a
no że ładne to się domyślam :)
ale interesują "cechy szczególne"
czy przeważają wśród nich brunetki, czy blondynki, jakie oczy sie częściej spotka - jasne czy ciemne? itp. o ile da się jeszcze wyróżnić te cechy (np. wśród Dunek czy Szwedek da się) -
Petro
-
-
AAA
Glan Anonim, czlowieku, Ty poprostu niewiesz, ze masz racje!!. Bardzo sie z Toba zgadzam!!. Napewno niewiele znalazlo by sie w Polsce osob ktore by tak powiedzialy jak Ty!!.
WIELKIE POZDRO!!!! -
Ivy
@ Glan Anonim
nie zgodzę się w pełni z Twoją wypowiedzią co do zdania: "Ubiorem i makijażem podkreślają swoją kobiecość, co powoduje na prawdę cudowny efekt." Z tego co bylam w stanie zaobserwowac, to efekt, moim skromnym zdaniem, nie jest taki cudowny. Uwazam, ze Ukrainki mlode czy starsze malują się zbyt mocno, do tego dochodzą czasem zbyt duze ilosci złotych ozdób. Moda dziala na Ukrainie tak samo jak u nas, ale te aspekty pozostaja raczej bez zmian, makijarz mocny, wyrazny, czasem zbyt mocny...
ale to nie zmienia faktu, ze ukraińskie kobiety maja na prawde w sobie "to cos" :)
-
Aphex
-
W Janukowycz
Glan Anonim szukałeś mitów i znalazłeś, polacy mają wyjątkowo zabawne spojrzenie.Nie chcę zaprzeczyć urodzie ukrainek ale bezrefleksyjna gloryfikacja staje się śmieszna. -
W Janukowycz
Wywiad z owym młodym poetą w Wysokich Obcasach jest typowym przykładem przeintelektualizowania i dodawania własnych interpretacji do rzeczywistości nie dokońca spełnionego artysty -
Piter
-
Князь
>>> Glan Anonim szukałeś mitów i znalazłeś, polacy mają wyjątkowo zabawne spojrzenie.Nie chcę zaprzeczyć urodzie ukrainek ale bezrefleksyjna gloryfikacja staje się śmieszna.
Gdybym nie był na Ukrainie i powtarzał słowa zasłyszane u innych to był się z Tobą zgodził. Jednakże byłem na Ukrainie i sam widziałem. Natomiast nie bardzo rozumiem jak interpretować stwierdzenie "bezrefleksyjna gloryfikacja". Ja wychodzę z założenia, że albo coś mi się podoba albo się nie podoba i nie potrzebne są do tego żadne głębsze przemyślenia. -
aniol
"bezrefleksyjna gloryfikacja". -wiktor a Ty byles na ukrainie :) bo chyba nie albo chodziles tak najbany ze nic nie widziales i juz nie wspomne jak pieknie mowia :) ale powiem krotko 3tyg. na krymie z dziewczyna swoja zakonczone tylko dwoma awanturami uwazam za sukces :) -
Anonim
jako kobieta powiem tak: ukrainki sa piekne, ubieraja sie super- w miastach of course- baaaardzo kobieco. makijarze fakt troche za mocne- ale i tak w calosci - prezentuja sie super- wszystkie eleganckie, na wysokim obcasie... klasa -
a
ale ja się nie pytałem JAK SIĘ UBIERAJĄ, JAK SIĘ MALUJĄ i czy się lansują na Placu Niezależności, tylko
jakie
są
ich
cechy
szczególne (rasowe)
:) -
Petro
-
Aphex
-
Anonim
-
Anonim
poznaj moze?
cechy rasowe raczej nie sa odmienne od cech polskich - antropologicznie to ten sam typ:D:D:D -
acinus
Chodizlem kiedys z Ukrainka, musze przyznac ze sa b aldne, ale czasami pzresadzaaj z makiajrzem, moda is tyl sa tam jakies rok czy 2 do tylu w stosunku do nas. -
aniol