Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Мальва (:

jakie są wymagania by dostać sie na Wasz wydział? ile punktow z matury itd? ile macie godzin tygodniowo na 1. roku?
    pozdrawiam :)
  • Hrihor

Informacje te można było uzyskac na dniach otwartych UW 17-18.03 :)
    Ale nic straconego można uzyskac je raz jeszcze:)

Wymagania:
    zdana matura z języka polskigo (poziom podstawowy lub rozszerzony) i jednego języka obcego nowożytnego (poziom podstawowy lub rozszerzony).
    Punkty:
    Jest to rzecz płynna. Przyjmowane jest 40 osób z największa ilością punktów jednak jesli czujesz powołanie i nieodpartą chęć studiowania ukrainistyki możesz napisac odwołanie, które dobrze uzasadnione sprawia że dostajesz sie w drugiej turze. Także wiele osób składa na nasz kierunek papiery "w razie co" więc lista sie przesuwa:)
    Zajęcia:
    Na pierwszym roku jest najwięcej zajęć (średnio po cztery zajęcia dziennie)...ale za to piątki sa wolne.,..a potem już górki.

Mam nadzieję ze pomogłe,:)
  • Мальва (:

tak, bardzo dziekuje.
    4 zajecia dziennie tzn 4X 1h dziennie?
    jakie sa przedmioty na 1. roku?
  • marysia

Grzesiu zapomniales, ze od tego roku te studia troche sie zmieniaja:) i ja mam wrażenie, że teraz tych zajęć bedzie duzo wiecej, bo program studiów licencjackich jest bardzo bogaty:)
  • Agnieszka

zajęcia są po 1.5 h
  • Hrihor

Zapomniałem....skleroza nie boli:D
    Zajęcia po 1,5h....dużo ich dziennie w takim razie, chociaz myslę, że też nie wiecej niż niż 5 dziennie (tz od 8:30 do 17:00)
  • Petro

to znaczy gdzie to tak? u nas? a kto to będzie prowadził?
    wygląda jakbyś chciał odstraszać kandydatów; -)
  • Anonim

nie trzeba nikogo odstraszac, sami sie odsrasza:-P

A co do bogactwa zajec u nas, niestety ilosc nie idzie w jakosc; ))))))

z reszta co idzie u nas w jakosc???

podpisano Mario Malkontent :)

• Janusz

a ten znowu swoje... czasem mi sie wydaje ze Ci placa za narzekanie na ten kierunek... nie podoba Ci sie to zmien studia, po co sie meczysz. nie jest moze tu przewspaniale ale zeby permamentnie narzekac...
  • Tomasz Wojciechowski

hehe, temat jak zawsze wraca jak bumerang :))) bla bla bla ja sie nie wypowiadam, bo mam waruneczek i za 3 tyg moge juz byc kaput, przez co moge byc subiektywny w ocenach ALE, no cos jednak powiem! Dzieki temu kierunkowi odkrylem Tine Karol!! Jak Wam sie podoba moje foto??? :))))
  • Anonim

Tina Karol jest super!
  • Janusz

Tomasz a skad Ty zes to wytrzasnal?! kurde nigdy nie myslalem ze to powiem: chcialbym byc taki jak Wisnia!
  • Anonim

Na Eurowizji się spotkali, ha!
  • Anonim

ile trzeba miec procent z maturki z jezyka polskiego aby dostac sie na wasz wydzial:)? z Gory dziekuje za odpowiedz:)
  • Anonim

o ile się nie mylę, to jeszcze trzeba wziąć język pod uwagę.
  • Janusz

chyba sie mylisz:) a z polskiego to trzeba miec duzo pkt. szczegolnie po tym jak sie okazalo ze razem EŁRO organizujemy z Ukraina beda tlumy walic drzwiami i oknami. tak sadze. a konkretna ilosc pkt? im wiecej tym lepiej
  • Anonim

dzieki...z tego co wiem to jezyk obcy w tym roku sie liczy:)
  • Anonim

• Anonim

Ale dobrze Janusz prawi.
    Podobno podczas Pomarańczowej Rewolucji było miliard pięćset tysięcy chętnych.
    Ciekawe jak będzie z tym Euro.
  • Anonim

heheh no jasne:)
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)