Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Andź.

No właśnie nie to samo hasło. Nie wchodziło mi. A pani na ukrainistyce powiedziała mi później, kiedy zadzwoniłam, że trzeba się będzie bujnąć osobiście na Szturmową, żeby je dostać.

Spokojnie.
  • Anonim

"Sprawdź, czy możesz zalogować się do UL-a!

Zbliżają się zapisy na zajęcia w ramach rejestracji żetonowych. W związku z tym prosimy Was, drodzy Studenci, o sprawdzenie, czy możecie zalogować się do UL-a.

W USOS-ie dla każdej studiującej osoby przechowywana jest orientacyjna data ukończenia studiów. A przynajmniej powinna być - jeżeli nie została wpisana do systemu USOS przez pracownika dziekanatu lub została wpisana błędnie, to taki student nie może zalogować się do serwisu UL.

Dlatego już teraz sprawdź (żeby potem nie było nieprzyjemnej niespodzianki), czy z Twoim dostępem do UL-a wszystko jest w porządku. Jeżeli okaże się, że nie możesz zalogować się do serwisu rejestracji żetonowych, to jak najszybciej zgłoś sprawę w Twoim dziekanacie!

Pamiętaj też, by upewnić się, że masz problem tylko i wyłącznie z zalogowaniem się do UL-a. Możesz to sprawdzić logując się do USOSweba. Jeżeli USOSweb także nie pozwoli Ci się zalogować, to najprawdopodobniej oznacza to, że w Twoim przypadku problem leży gdzie indziej - np. zapomniałeś, jak brzmi Twoje hasło (przypominamy przy okazji, że w takim przypadku należy się zgłosić po nowe hasło do swojego dziakanatu - więcej w artykule o Centralnym Serwerze Uwierzytelniania)."

Źródło: [usosownia.uw.edu.pl]
  • Anonim

"Studencie pierwszego roku! Nie możesz zalogować się do uczelnianych serwisów? Nie ma powodu do niepokoju!

Wielu nowoprzyjętych studentów pierwszego roku jest zaniepokojonych faktem, że nie mogą zalogować się do uczelnianych serwisów (USOSweba, UL-a i innych) z wykorzystaniem hasła z IRK.

Jednak nie należy się tym przejmować.

Wydziałowi pracownicy administracyjni mają bardzo dużo pracy przy wpisywaniu nowych studentów do USOS-a - uczelnianej bazy danych. Proces ten ciągnie się przez całe wakacje. Tak więc jeżeli Twoi koledzy mają już dostęp do USOSweba, a Ty nie, oznaczać to może, że ich dane zostały już obsłużone przez pracownika dziekanatu, a Twoje jeszcze nie (bo np. kolega ma nazwisko na B, Ty na T, a załatwiani jesteście w kolejności alfabetycznej).

Trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość.

Niepokojąca może być dopiero sytuacja, jeśli nie będziesz mógł zalogować się do uczelnianych serwisów w październiku (gdy zacznie się już nowy rok akademicki) albo gdy nadszedł dzień, w którym według informacji ogłoszonych na wydziale wszyscy jego nowi studenci powinni mieć już dostęp do uczelnianych serwisów. W takim przypadku będziesz musiał zgłosić sprawę w dziekanacie lub sekretariacie instytutu. Jego pracownicy powinni załatwić sprawę od ręki."

Źródło: [usosownia.uw.edu.pl]

Mam nadzieję, że wszystkie wątpliwości rozwiązane.
  • Anonim

Odgrzeję temat.

Czy ktoś wie jak się liczy punkty w obecnej rekrutacji? W zeszłym roku dostałem się na wasz kierunek... ale wizja bezpłatnego prawa mnie omamiła i zamiast pójść na kierunek który mnie interesował, poszedłem na prawniczą komerchę, czego teraz bardzo żałuję i zamierzam ponowie próbować dostać sie do Was :-)

Teraz jednak pozmieniały się warunki rekrutacji i mam porządny zgryz. Wiem tyle, że jako maturzysta z zeszłego roku będę miał 30% z matmy. Plus znam swoje wyniki z matury zeszłorocznej - niezły rosyjski rozszerzony - 91% i tragiczny polski podstawowy - 44% (taki mickiewiczowski wynik :-))

Ktoś się może orientuje czy mam szanse się dostać?
  • ania.

Dostałam się do was na wydział; ) ale zastanawiam się jeszcze nad kulturoznawstwem wschodnio-słowiańskim....co wybrać? :)
  • Altaïr Jazgarzewicz

Haha! Też się właśnie dostałem, spotkamy się chyba na uczelni! xD
  • Mola

i ja, ale jeszcze nie wiem czy się spotkamy :P
  • Altaïr Jazgarzewicz

Ciekawe jak to będzie. Jadę zaraz złożyć dokumenty a ukradli mii portfel jakiś czas temu i niestety nie mam żadnego dokumentu stwierdzającego tożsamość... Oby nie było jakiejś jazdy xD
  • Mola

Ode mnie kobieta nawet nie chciała dowodu...
  • Altaïr Jazgarzewicz

Udało mi się to załatwić... Uff... ale przeraża mnie ul. Szturmowa xD jak PRLowski barak wygląda. I ta gadająca winda xD
  • Andź.

Ale gadająca winda jest faaajna! Siedzimy, ktoś nas o coś pyta, nikt nie odpowiada, nastaje krępująca cisza, a tu: "Przyjęto wezwanie do góry". Wybawienie!
    Albo... piszemy kolokwium, prowadząca jest z innego wydziału, i tak ją dziwi wiele rzeczy, a za ścianą, w sali obok - "Katiusza" z magnetofonu. Wcześniej była "Cicha noc" po angielsku, a w sali powinna się odbywać fonetyka języka rosyjskiego. Zajęcia na uniwersytecie, no ładnie.
    Nas już nic nie zdziwi.

Dla wszystkich, którzy nie doceniają magii tego miejsca, jest jednak pocieszenie - mniej więcej za 50 lat nasz wydział przeniosą na Browarną. Teren naprzeciwko BUW-u jakiś czas temu ogrodzono, pytanie, czy coś z tego wyniknie; )

A tak w ogóle to dzień dobry!
  • Altaïr Jazgarzewicz

Ano dzieńdobry!
    Ja to bym miał pytanie, a mianowicie, czy można na ukrainistyce sobie dowalić fakultet z greckiego?
    Bo jak nie to szkoda, ale byłbym zadowolony gdyby się dało. No i jeszcze jak to wygląda z tym planem zajęć i ile jest grup. Bo jeśli ma nas być 50 osób to chyba tylko dwie? No i no i gdzie mamy zajęcia wogóle?? :D
  • Mola

lektorat b bierzesz jaki chcesz, więc grecki na pewno też
  • Sitarek

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na Obóz Zerowy! W tym roku jedziemy do Murzasichle. Termin 9IX-17IX 2011. Przewidujemy różnego rodzaju imprezy, zwiedzanie Zakopanego, szkolenia z USOS-a. Cena: jedyne 260 zł. Jedziemy razem z Rusycystyką, Białorutenistyką i Kulturoznawstem Europy Środkowo- Wschodniej. Dlatego tym bardziej zapraszam, bo można poznać ludzi nie tylko ze swojego roku, ale też kolegów ze starszych roczników i osoby z innych kierunków. Wrzucam parę linków, niestety dostępnych na facebooku, więc kto ma taką możliwość, zachęcam do przejrzenia i przemyślenia oferty:D
    wydarzenie dotyczące tegorocznego obozu
    http://www.facebook.com/home.p hp#!/event.php?eid=25196099482 1489
    zdjęcia z obozu z 2009 roku (w opisie jest zła data)
    http://www.facebook.com/home.p hp#!/media/set/?set=o.13197939 0158625&type=1
  • Andź.

Grupy będą pewnie dwie, a zajęcia odbywają się na Szturmowej i odbywać się tam będą po wsze czasy, a przynajmniej do momentu, w którym przeniosą nas na Browarną, czyli na jedno wychodzi; )

Z zamianą grup czy nawet pojedynczych zajęć nie powinno być kłopotu - na pierwszym roku jedno konwersatorium kolidowało mi z pracą, ale udało mi się zamienić z koleżanką i w środy chodziłam do nie swojej grupy, a ona do mojej.

A na obóz jedźcie, ja nie byłam i do tej pory żałuję :)
  • Kamil Plażuk

Od kiedy, i gdzie zapisy, na obóz zerowy? Na samorzad.uw.edu brak informacji odnośnie tego wyjazdu
  • Sitarek

W najbliższym czasie wyślę każdemu z Was maila ze wszystkimi potrzebnymi informacjami, na razie macie czas na podjęcie decyzji.
  • Daga

Ja bardzo chętnie bym pojechała, bo zapowiada się ciekawie, ale z innego wyjazdu wracam dopiero 12 września...
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)