- 1
- 2
-
orwokolor
-
Anonim
dotychczas kupowałem tylko wegańskie kanapki za 2 zł, jednak to było przed wakacjami, więc ciężko mi się ustosunkować, ponieważ nie wiem czy podwyżki dotyczą także mnie. -
łoś super ktoś
a ja natomiast uwazam ze duzym plusem jest poszerzenie asortymentu np. zeszyt czy pralinki;) -
Anonim
swoją drogą ciekawe czy cena przełoży się na jakość, np. na plasterek ogórka w kanapce grubszy niż 1 mm. to samo tyczy się rzodkiewki. -
-
łoś super ktoś
-
orwokolor
-
Anonim
w sumie możesz nosić w termosie. skandalem jest palenie fajek przy bufecie. -
orwokolor
no, gdybym miała termiczny kubek podróżny mogłabym nosić kawę z akademika, zawsze to osczędność 3 złotych, tego... no bo wydaję co najmiej 6 zeta dziennie, sprzedają takie na bipi, tego... -
łoś super ktoś
-
Anonim
-
orwokolor
macie ten tekst "jak zbudowali plaszcz Gogola"? czy jakos tam w wersji pelnej??
Jesli tak, poprosze linka. (Albo na maila: m4rta.kwiecien@gmail.com)
-
Lyla
-
łoś super ktoś
zajecia ze Stefanowska sa, a z Romaniuk nie ma. Nie ma tez zajec z Nazarukiem. -
Anonim
wracając do wątku żywieniowego przedstawię przepis na super kotlety z marchewki:
1 kg marchewki
1 puszka kukurydzy
ilość cebuli wedle uznania
przyprawy też.
około pół kg maki zwykłej
marchewkę zetrzeć na drobno, dodać kukurydzę. wymieszać. dodać mąkę. ugnieść składniki na lepiącą masę. doprawić, uformować średniej wielkości kotlety. smażyć na oleju bez panierki.
smacznego ^^
-
Anonim
-
orwokolor
kupiłam składniki, tylko sie nie moge zabrac do robienia obiadu (leń). Sądze ze do uzyskania zlotego koloru :) Albo zeby nie wygladaly jak surowe. Czy cos :)
-
Anonim
a czy niesurowa marchewka zmienia kolor??? :):):)
trzeba będzie działać metodą prób i błędów:) -
orwokolor
dluuuugo.
zmienia kolor, tylko maka dalej jest surowa. przestrrzegam przed przesadnym dodawaniem maki, chyba przesadzilam. lepiej zeby byla ciapa, no i potem lyzka na patelnie i spokoj. -
Anonim
trzeba raczkami wymasowac w garnku i potem zgniatac w takie kotleciki - pulpety np.
i smazyc do zlotego koloru, bez panierki zadnej na oleju. jak dlugo to juz kwestia indywidualna, ja lubie takie dosc podsmazone.
a maka jest do tego, zeby skladniki latwiej skleily sie w kotlety i nie rozlecialy. u mnie ladnie sie miesza z cala reszta.
-
orwokolor
- 1
- 2
|
|
Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...