Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta Michalska

WYBORY DO SAMORZĄDU KATEDRY UKRAINISTYKI

Uczelniana Komisja Wyborcza Samorządu Studentów UW ogłasza wybory do:

Zarządu Samorządu Studentów (l. mandatów – 5),
    Parlamentu Studentów UW (l. mandatów –1),

Kalendarz wyborczy:
    Do 20.10.2008 – zgłaszanie kandydatur

Kandydatury należy zgłaszać w godzinach 9.00-16.00 w biurze Samorządu UW), Krakowskie Przedmieście 24, Warszawa, tel./fax 552 08 09, 552 26 12.

Zgłoszenie każdej kandydatury musi zawierać:

imię i nazwisko kandydata,
    nazwę jednostki, w której dana osoba kandyduje,
    nazwę organu (organów), do którego dana osoba kandyduje,
    nr albumu kandydata w danej jednostce,
    zgodę na kandydowanie,
    oświadczenie o posiadaniu biernego prawa wyborczego w danej jednostce, zgodnie z wymogami określonymi w §14 ust. 2 Regulaminu Samorządu Studentów UW.
    Wskazane jest, by zgłoszenie zawierało też telefon kontaktowy i adres e-mail kandydata. Zgłoszenie może zawierać nazwisko i imię oraz telefon kontaktowy do osoby, którą kandydat proponuje do Komisji Skrutacyjnej.

Można zgłaszać kandydatury w formie list kandydatów lub jako kandydat niezrzeszony. Kandydatury w ramach listy zostaną umieszczone wspólnie na karcie do głosowania. W zgłoszeniu listy podaje się na każdej karcie zgłoszenia nazwę listy, nazwisko i imię pełnomocnika listy (jednego z kandydatów) oraz numer telefonu kontaktowego do niego. Wskazane jest, by zgłoszenie listy kandydatów zawierało też telefony kontaktowe i adresy e-mail wszystkich kandydatów. Pełnomocnik listy może zawrzeć w zgłoszeniu nazwiska i imiona oraz telefony kontaktowe do co najwyżej dwóch osób, które lista kandydatów proponuje do Komisji Skrutacyjnej.

W związku z wymogami zapewnienia zasady równości głosów, studenci studiujący więcej niż jeden kierunek, czynne i bierne prawo wyborcze w wyborach do Parlamentu Studentów UW posiadają wyłącznie w jednostce macierzystej

Wzory zgłoszeń są dostępne w biurze Samorządu oraz na stronie internetowej UKW SS.

21.10.2008 godz. 11:00-15:00 – głosowanie

Procedurę wyborczą w dniu głosowania przeprowadzi Komisja Skrutacyjna powołana przez Uczelnianą Komisję Wyborczą SS UW. W jej skład wejdą osoby zaproponowane przez kandydatów oraz pełnomocników list.

Głosowanie odbędzie się w holu budynku WLSiFW ul. Szturmowa 4 w godzinach 11.00 – 15.00

Głosować będzie się na określonych kandydatów, najwyżej tylu, ile mandatów jest do obsadzenia w danym organie. Będzie można głosować na kandydatów z różnych list, o ile takie zostaną zgłoszone.

Głosujący okazują ważną legitymację studencką, ważny indeks jednostki lub aktualne zaświadczenie z sekretariatu jednostki poświadczające status studenta jednostki wraz z odpowiednim dokumentem ze zdjęciem.

Mężów zaufania zgłasza się na piśmie do chwili rozpoczęcia procedury liczenia głosów.

Wyniki wyborów zostaną ogłoszone poprzez wywieszenie protokołu wyborczego w budynku bezpośrednio po jego sporządzeniu. Zostaną też umieszczone na stronie UKW SS: http://samorzad.uw.edu.pl/ukw w ciągu 24 godzin od zakończenia głosowania.

Kontakt z Uczelnianą Komisją Wyborczą Samorządu Studentów UW (UKW SS) – Krakowskie Przedmieście 24; tel./fax: 5520809, 5522612; tel. kom.: 602-695-769; e-mail: ukw@samorzad.uw.edu.pl.

Więcej informacji o wyborach i uchwały UKW SS na stronie ukw.samorzad.uw.edu.pl

• Marta Michalska

Zachęcam wszystkich chętnych do działania w samorządzie do zgłaszania się :) Czas do 20 października (wtorek).

Wzór zgłoszenia jest tutaj: http://ukw.samorzad.uw.edu.pl/image...

Zgłoszenie składa się w godzinach 9-16 w Biurze Samorządu - Krakowskie Przedmieście, jak jest brama główna to trzeba odbić w prawo na Mały Dziedziniec :)

• Anonim

Na stronie Uczelnianej Komisji Wyborczej Zarządu Samorządu Studentów UW nie ma terminu wyborów na naszej jednostce, więc skąd to wiesz?
  • Anonim

Jeżeli planujecie zgłosić wspólną listę, to tu jest zgłoszenie - http://ukw.samorzad.uw.edu.pl/image...
  • Marta Michalska

Coś kiepsko szukasz; -) Jest na stronie UKW tutaj:
    http://ukw.samorzad.uw.edu.pl/index...
  • Anonim

My bad, szukałem w terminarzu.

pp
  • Anonim

Już jutro (21.10) w godz. 11-15 odbędą się wybory do Zarządu Samorządu Studentów Katedry Ukrainistyki na parterze naszego pięknego wydziału.

pp
  • orwokolor

nasz wydział poraża pięknem, zaiste
  • Anonim

przeraża? =]
  • Marta Michalska

Wyniki do Parlamentu:

Marta Michalska - 55
    Paweł Pieniążek - 15

Do Zarządu Samorządu Studentów KU:

Rafał Podnajmer - 54
    Adriana Radomyska - 47
    Paweł Pieniążek - 47
    Kajetan Wojtala - 47
    Dorota Sech - 44

Mam nadzieję, że się nie pomyliłam. To jest tak jak zapamiętałam z wynikami. W Interniecie jeszcze nie ma, były zawieszone na Wydziale i tak zapamiętałam. Jak się pojawią w Internecie i zrobiłam jakiś błąd to skoryguje.

Gratuluje wszystkim kandydatom! Mam nadzieję, że ten rok będzie owocny :)

I dziękuję BARDZO BARDZO ślicznie za wszystkie oddane na mnie głosy. Tym mandatem zaufania naładowaliście mnie takim powerem, że z jeszcze większą radością będę robić to co do tej pory, czyli działać!! Dziękuję :*

• Anonim

Gratulacje Marta!
  • Marta Michalska

Dziękuję :)
  • łoś super ktoś

dosyc juz tych spamów;)
  • Tomasz Wojciechowski

Wlasnie, ja nie rozumie, czemu ten watek nie zostal jeszcze skasowany! Ew. przeniesiony do Ogloszen, gdzie jest jego miejsce! Wladza tylko balagan tu urzadza!!

;))

Gratuluje wygranym oczywiscie!

http://gdulcia.wrzuta.pl/audio/6f7M...

Do Wladzy - ku przestrodze! : )
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)