Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomasz Wojciechowski

Mam pytanie, co trza przeczytac na za tydzien na Stefanowska? Jak tam omawianie Szynela? :>

Pozdro

TW
  • Anonim

tekst junga, dziewczyny już chyba mają ksero. szynel ok.
  • Tomasz Wojciechowski

A jaki dokladnie? :> moze jest w sieci :>
  • Lyla

2 teksty(są w ksero u staruszka-hasło "psychoanaliza IV rok ukrainistyki;P)
    1."O stosunku psychologii analitycznej do dzieła poetyckiego"z ks. Junga "Archetypy i symbole"
    2."Picasso"--sądzę, że z tej samej książki, ale pewności nie mam :)
  • Anonim

BŁAGAM! Nie róbcie bałaganu!
  • Tomasz Wojciechowski

Dzięki wielkie :)

do Cenzora - > to gdzie ja sie mam o takie rzeczy pytac? Szczegolnie, ze zapewnie przyjzie mi to robic co tydzien? Przeciez juz tym razem utworzylem ogolny watek, tyczacy sie ogolu literaturoznawstwa na 4 roku.
  • Anonim

dokładnie. i na tym póki co poprzestanę.
  • łoś super ktoś

zalozmy nowy watek, w ktorym sie zastanowimy nad tym problemem;)
  • Anonim

A nie można było napisać w wątku "pytanie"? Na pewno ktoś by zajrzał.
  • Токсична

hmmm raczej nie, nie mozna po prostu mie watku literatura, jezyk, kultura? dla kazdej ze specjalizacji?
    mysle, ze to dobry pomysl, balagan sie nie robi przez to a mamy wtedy swobodny dostep i nie trzeba szukac.
  • orwokolor

balagan sie robi kiedy chce sie wprowadzic zanadto porzadny porzadek
  • orwokolor

aha. a na Sobol kazdy ma jutro przyniesc ksiege swa umilowana czy mi sie cos przysnilo?
  • Lyla

zaiste trza przynieść swą ukochaną książeczkę, z której będziesz tworzyć magisterkę, i którą powinnaś już niemalże na pamięć znać, jako że przeczytałaś ją zapewne 11631826 razy; > i się z nami podzielisz przemyśleniami :) JUPI!!
  • Anonim

o maryjo butelko z odkręcaną koroną, zapomniałam.
    p.s. moja książka jest po rosyjsku, ups.
  • orwokolor

Drogie dzieci (profesor Sobol ma się rozumieć :), czy pamietacie kto jeszcze bedzie na Hrycaku w BUWIE, tj na panelu bom sie nie przyjrzala plakatowi.

A sie waham czy isc.
    Gdyby byl Wojciechowski Marcin na przyklad, to bym sie moze ruszyla.
  • Tomasz Wojciechowski

Mam pytanie, co jest na 290/291 stronie tekstu na Stefanowska. Oszukali mnie na ksero!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonim

a co trzeba przygotować na najbliższe zajęcia?
  • Токсична

przyniose ksero we wtorek to bedziesz wiedziala, powiedzcie mi ile nas w koncu chodzi na te zajcie bo nie wiem ile sztuk mam robic?
  • Anonim

ok, ale mimo wszystko proszę już teraz chociaż o temat, hasło.
  • Токсична

ma byc Nowa Krytyka, Martyna ma referat, teksty do czytniecia:

Joseg Brodcki "dlaczego Kundera mylis sie co do Dostojewskiego"

T.S.Eliot "Kto to jest klasyk i inne eseje"

mamy tez wiedziec kim byli wyzej wymienieni autorzy bo niestety znow wyszlismy na gupków malych; )

milego dreptania po grobach

aaaa... i pamietajcie za tydzien nie ma zajec z dr Stefanowska i chyba z Romaniuk wiec czwartek mozna lezec do gory pepkiem lub co kto tam woli
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)