Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • aleksander

Hey, dostałem sie na I rok Ukrainistyki i myślę, że miło byłoby się poznać, od razu będzie raźniej. :) Skąd jesteście, czym sie interesujecie, czego słuchacie??? Piszmy o wszystkim, poznajmy się. :D
  • Bartek Bala

Dobry pomysł ; ]

Dostałem się na dzienne. Pogrywam na basie w kapeli o wdzięcznie brzmiącej nazwie "naturok" Od czasu do czasu wyskoczę na paintballa czy coś. Co do muzyki - Od jazzu, np. Marcusa Millera przez funk w stylu starego Incubusa czy O'funk'illo do metalu - Lamb of God, DevilDriver czy inne Antheliony. Z resztą, szczegóły na moim laście:
    http://www.lastfm.pl/user/bartek_91

Pozdro i mam nadzieję że nie przedstawiam się jako jedyny xD
  • aleksander

cześc Bartek :D mam nadziej, ze nie bedziemy ciągnąc tego wątku tylko we dwóch, ale zjawią się jeszcze inne osoby. :D a to mój last http://www.lastfm.pl/user/aleksande... :P
  • Оля Марковна

Hej! To i ja się dołączę:) Ukrainistyka to będzie mój drugi kierunek i mam nadzieję, że uda mi się wszystko pogodzić.
  • aleksander

na pewno dasz radę Ola! ja też mam plan zacząć coś jeszcze na drugim/trzecim roku, wierzę, że to do zrobienia. a co teraz studiujesz? :) ps fajne masz imię :DD
  • Sylwusia

Witam!
    Wybieram się na dziennie i jestem z Olsztyna. Co do muzyki to nie utożsamiam się szczególnie z żadną grupą. :)
  • aleksander

gdzie w ogole bedziecie mieszkać? jakieś stancje, akademik? ja na razie szukam i nie wiem co to ze mną bedzie :)
  • Sylwusia

Na początek akademik. Jeśli okaże się, że zarówno z nauką jak i zabawą w DSie jest kiepsko pewnie poszukam czegoś innego. Liczę na to, że będzie wesoło, choć słyszałam najróżniejsze opinie...
  • aleksander

no wlaśnie mi zależy, zeby bylo blisko metra. nie chce mi sie bujać przez pół warszawy na szturmową, bo to średnia rozrywka tak sobie autobusem, albo tramwajem jechać przy +30, albo -30 :DD a najchętniej to wynająłbym kawalerka w miare tanio, albo pokój w jakimś prywatnym akademiku jeśli w ogole jest coś takiego
  • Bartek Bala

Ja będę wynajmował na saskiej, rzut beretem od metra; ]
  • Оля Марковна

>Bartek Bala napisał
    >Ja będę wynajmował na saskiej, rzut beretem od metra; ]

nazwałabym to "rzut bus pasem":D Czyli ok. 7 min do Politechniki i trzeba założyć ok. 25 min na dojazd metrem i spokojne dojście do wydziału:)
  • Оля Марковна

>aleksander1991 napisał
    >na pewno dasz radę Ola! ja też mam plan zacząć coś
    >jeszcze na drugim/trzecim roku, wierzę, że to do
    >zrobienia. a co teraz studiujesz? :) ps fajne masz imię :DD

Studiuję już kulturoznawstwo Europy Środkowo-Wschodniej na tym samym azbestowym wydziale;) Przygotujcie się na "ciekawe" warunki zarówno w zimę, jak i w lato:D Ale ja tam lubię nasz wydział! Jest hm... klimatycznie! No i oczywiście gadająca winda rządzi!
  • aleksander

no właśnie słyszałem, ze może być czasem zimno (x4) w zimie :DD mam nadzieje, ze wszyscy sie szybko zakumplujemy i bedzie fajnie :P
  • aleksander

>nazwałabym to "rzut bus pasem":D

"rzut bus pasem" :DD
  • Bartek Bala

Hmm, dokładnie 25 minut mi wychodzi na całą podróż :)
  • Rockett

siemanko, wybaczcie ze sie Wam wcinam w watek, ale mam pare spraw:
    po pierwsze chcialem zareklamowac oboz zerowy - 5 dni naprawde dobrej zabawy z fajnymi ludzmi (a do tego niedrogo; )
    i chyba warto juz sobie zrobic grono Waszego roku, a jesli jestescie w Warszawie to zorganizowac jakies spotkanie integracyjne, zeby sie poznac. i zaprosic ludzi ze starszych rokow jesli chcecie; )
    jak macie jakies pytania to dawajcie; )
    pozdr, Rafał
  • -

ja również od tego roku będę studentką ukrainistyki xd
  • aleksander

hej, to miło! :p jestem pewien, ze bedzie duzo ciekawych ludzi. :)
  • Anonim

Tylko do jutra przyjmujemy zgłoszenia na obóz zerowy! Gwarantujemy świetną zabawę, wyluzowaną atmosferę i dużo atrakcji:)
    Przypominam- wyjazd o 23ej w najbliższy piątek
    cena- tylko 260zł!

Zgłoszenia wysyłajcie na poronin2010@gmail.com

Zostało już tylko kilka miejsc!
  • Catalina

Hej,

Czy studiując na tym kierunku musicie mieć zaawansowana znajomość języka czy wszystko jest od postaw?
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)