Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bezczelna

W nastepnym roku zdaje mature - i zamierzam zdać WOS i POLSKI na rozszerzeniu i matme z angielskim w podstawie. Nigdzie nie moge znaleźć informacji co mam zdawac aby dostać sie na ukrainistyke. Pomożecie?
    szczerze kocham całą ich kulturę ale nie wiem czy takie studia mają szanse czy potem dostane prace?
  • Andź.

Jak by Ci tu powiedzieć...

Jeśli będziesz dobra w tym, co robisz, i jeśli będzie Ci zależeć, a w związku z tym będziesz szukać, odbywać praktyki, staże, angażować się w projekty związane z Ukrainą, to pracę znajdziesz wbrew cholernym niedowiarkom i pesymistom :) Jeśli nie - po tych studiach praca nie będzie Cię na pewno szukać sama. Nasz dziekan (na ukrainistycznej konferencji naukowej!) radośnie stwierdził, że praca sama szuka tylko osób po tłumaczeniach specjalistycznych, więc... hm.

Podstawowe źródło informacji, jeśli chodzi o przedmioty wmagane na maturze, potrzebne, aby się do nas dostać: https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...

Kosmicznych wymagań na ukrainistyce nie ma, ale progów z zeszłego roku nie znam. Mogę sprawdzić, bo jeszcze niedawno wisiały gdzieś na wydziale.