Ukrainistyka UW [384]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wiedźma :-}

Coś podobnego już jest, ale tylko kto sprzedaje, a ja szukam....
    Ma ktoś Daniel Beauvois "Trójkąt ukraiński" lub inną pożyczyć?
  • Lyla

Gosia...ty to jesteś...
    specjalnie wybrałaś największą cegłę aby ci dobrze odcinek szyjny kręgosłupa podtrzymywała podczas snu; P
    Myślałaś pewnie, że nikt nie rozszyfruje twego sprytnego planu, ale ja jestem czujna; >

Na uczelnię małpiszonie!!!!!!!!
  • Mania

Małpiszon był dziś na Szturmowej, nawet się ze mną do referatu zgłosił (Margerita :*) a ty panno Lilianno lecz te soje zatoki i półwyspy i szwydko wracaj. Rozkaz wykonać kropka
  • Anonim

o! ja chetnie kupie historie Ukrainy XX wieku z wydawnictwa Trio.
  • Wiedźma :-}

moje najcudniejsze cudaki na świecie całym, nie piszcie, że jstem małpiszonem i, że w ogóle nie chodzę na tę uczelnie, bo ja tutaj teges próbuje wiecie udawac, ze jestem wypasiscie zainteresowana wszystkim co Ukrainy dotyczy, a Wy mi tu opinie psujecie :):):):)
    za te prawde i tak Was kocham, ale serio tego Beauvois bym do ręki wzięła....
    Pooglądac okładkę oczywiście :):):)
    Lyla zdrowiej, jak żeś chora, ale to migiem, ja od pon chodzę codziennie i czekam na Ciebie, bo Twój bilet mam z Twoim nazwiskiem залеиска :):):)
  • Anonim

http://a.gery.pl/show_item.php?item...

moze ktos reflektuje
  • orwokolor

Dziękuje, już mam.
  • Anonim

okej, moze ktos inny
    0_o
  • Nestor

Вельмишановні другокурсники!

Znalazłem w necie historię Jakowenko i Hrycaka. Wprawdzie okładki jakieś dziwne, ale spis treści książki Jakowenko o historii Ukrainy do XVIII w. zgadza się z książkowym wydaniem, sprawdzałem. Natomiast dostępna na stronie książka Hrycaka to na 99% też ta, którą polecał dr Perkun ("Historia Ukrainy 1772 – 1999"), choć nie mogę porównać jej z książkowym wydaniem - tytuł ukraiński jest na pewno inny niż polski.

http://history.franko.lviv.ua/
  • Nestor

Aha, Gosiu - co do Бовуа, to znalazłem jedną z części jego słowiańskiej trylogii -> http://litopys.org.ua/beauvois/bov....
  • Mors Repentina

sprzedam słownik ukraińsko-polski Anatola Iwczenki - 60 zł, słownik jest w stanie idealnym, zainteresowani niech piszą na pw
  • Anonim

Mam do sprzedania trochę książek, głównie z historii, większość w dobrym lub bardzo dobrym stanie, jedynie niektóre okładki mogą nosić ślady dwunastogodzinnego transportu w ukraińskim autobusie:

1.Тимофій Гаврилів - Текст між культурами, перекладознавчі студії. (nieużywana) 15 zł
    2. Усі гетьмани України; легенди, міфи, біографії. (nieużywana) 25 zł
    3. Віталій Щербак - Українське козацьтво, формування соціального стану (nieużywana) 20 zł
    4. Юрій Липа - Козаки в Московії. (nieużywana) 10 zł
    5. Юрій Мицик - Умань козацька і гайдамацька. (nieużywana) 20 zł
    6. Віктор Заруба - Українське козацьке військо (в російсько-турецьких війнах ост. чверті XVII ст). (nieużywana) 30 zł
    7. Сергій Плохій - Наливайкова віра; козацтво та релігія в ранньомодерній Україні. (nieużywana, lekkie wgniecenie w rogu okładki) 28 zł
    8. Микола Крикун - Між війною і радою. (nieużywana) 35 zł
    9. Сергій Павленко - Загибель Батурина; 02. 11. 1708р. (nieużywana, lekkie rysy na okładce) 18 zł
    10. Леонід Косенко - Козаки, лицарський орден України; факти, міфи, легенди. (użyta kilka razy, lekkie rysy na okładce) 22 zł
    11. Олександр Ільченко - Козацькому роду нема переводу, або ж Мамай і чужа молодиця. (stara, mocno używana) 10 zł
    12. Старицький М. - Останні орли; істор. повість з часів гайдамаччини. (stara, mocno używana) 10 zł
    13. Тарас Шевченко - Кобзар. (używana) 15 zł

Gdyby ktoś była zainteresowany, mogę dokładniej opisać książkę, albo zrobić foto okładki:)
  • Kalietis

SPRZEDAM BARDZO TANIO
    KSIĄŻKĘ

HISTORIA UKRAINY - WŁADYSŁAW A. SERCZYK
    nowa, w folii

http://www.allegro.pl/show_item.php...
  • Anonim

Sprzedam:
    1. Mychajło Lesiv, Szkilna gramatyka ukrajinskoji movy, Warszawa 1995 – podkreślacz. 5zł
    2. Irena Huk, Mirosława Kawecka, Wywczajemo ukrajinsku mowu. Podręcznik do nauki języka ukraińskiego,Lublin 2003; - gdzieniegdzie podkreślacz i niewiele notatek ołówkiem. 10zł
    3. Anatol Iwczenko, Słownik ukraińsko-polski, UMCS Lublin 2003 – 70zł (bardzo dobry słownik)
    4. Oleg Aleksejczuk, Praktyczny słownik polsko-ukraiński, Kraków 2004 – 30zł
    5. Słownik ukrainsko-polski, polsko-ukrainski z rozmówkami, Harald G, 15zł
    6. Welykyj tlumacznyj slownyk suczasnoji ukrajinskoji mowy, Kyiw 2004 – 70zł
    7. Tematy polsko-ukraińskie. Historia, literatura, edukacja. Wyd. Borussia – 16zł
    8. Poetyka tom 1, teksty– materiały do ćwiczeń. Wyd. UW, 2005 – 16zł
    9. Irena Karpa – Freud by płakał – 19zł

ceny w granicach rozsądku negocjowalne; )
    odbiór - najlepiej osobisty
  • Anonim

dodam jeszcze:
    Barbara Szacka, Wprowadzenie do socjologii, w-wa 2003 - 43zl
    Earl Babbie, Badania społeczne w praktyce, pwn 2004 - 57zl
  • proud to be brunette.

Poszukuję jakiejkolwiek ukraińskiej wersji "Małej drużyny piłkarskiej" ["Маленька футбольна команда"] Szczerbaka. Jeśli ktoś egzemplarz takowej posiada to bardzo prosiłabym o kontakt, chętnie kupię lub pożyczę, odwdzięczę się piwem :)
  • Патріція

Odkupię lub pożyczę: Bunt pokolenia. Rozmowy z intelektualistami ukraińskimi.
    Jurij Andruchowycz -Moscoviada.
  • Andź.

"Małą drużynę..." mam, ale w domu - mogę pożyczyć, tyle że dopiero po pierwszym listopada, ale to już wtedy pewnie nie będzie aktualne. O,ale "Ordę" mam skserowaną, jakby ktoś chciał - to jest na konwersatorium, a w bibliotece wydziałowej są, zdaje się, dwa egzemplarze; )

"Moscoviadę" i w ogóle całkiem sporo książek Andruchowycza można znaleźć w "normalnych" miejskich bibliotekach - na pewno jest na Mokotowskiej 26 (wejście od Koszykowej) i na Anielewicza 2 (przystanek od metra Ratusz, na skrzyżowaniu Andersa i Anielewicza).
    :)
| |

Katedra Ukrainistyki, Wydzial Lingwistyki Stosowanej i Filologii Wschodnioslowianskich, Uniwersytet ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)