UKSW czyli "Uksford" [5726]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Borówka

Byłam dziś w Warszawie i pojechałam oczywiście odwiedzić UKSW! Stwierdzam że dojazd tam to kompletna masakra jeśli ktos nie zna Warszawy! Tramwaje które powinny tam kursować nie działają a z autobusami też jest różnie. Jeśli ktoś sie orientuje dokładnie to prosze o umieszczenie najprostrzej drogi z dworca centralnego do naszego kochanej uczelni. Z góry dzieki
  • Michał/Przecier

z dworca centralnego walisz z buta do metra, następnie jedziesz metrem do stacji Marymont a z tamtąd tramwajem z 5 przystanków, no a nastepnie walisz ponownie z buta 1.5km przez las.

Ale niebawem uruchomią ponownie tramwaje na odcinku od Pl Wilsona a wiec najszybciej bedze jechac metrem do Wilsona a nastepnie tramwajami do przystanku UKSW i z buta :)

proste :)
  • Anonim

>Przecier napisał
    >z dworca centralnego walisz z buta do metra, następnie
    >jedziesz metrem do stacji Marymont a z tamtąd tramwajem z 5
    >przystanków, no a nastepnie walisz ponownie z buta 1.5km
    >przez las.
    >
    >Ale niebawem uruchomią ponownie tramwaje na odcinku od Pl
    >Wilsona a wiec najszybciej bedze jechac metrem do Wilsona a
    >nastepnie tramwajami do przystanku UKSW i z buta :)
    >
    >proste :)

A nie wiesz kiedy uruchomią te tramwaje?
    Bo ja tez będę musiała niedługo tam podjechać, a przez to beznadziejne połączenie nie zbyt mi się chce :P

P.S. Z centrum jak będą działać tramwaje, można dojechąc 15tką :P
    A i 17tka gdzieś tamtędy pomyka chyba.
  • Borówka

dzięki tylko ze z marymontu nie ma tramwaju bezpośrednio do przystanku UKSW tylko trzeba sie przesiadać ponieważ sa roskopane linie czy coś takiego. Jeździ jakiś zastępczy z8 co chwila ale na krótkim odcinku
  • Borówka

15 dojedziesz ale nie do końca. Jeśli tramwaj to tylko z8 tam kursuje. Ja dojechałam autobusem chyba 121 i po drodze chyba z 20 przystanków! No ale sie udało... jeśli chodzi o linie tramwajowe to powinny działać od października a narazie trzeba sie męczyć;]
  • Lisek :D

Jak ja ostatnio jechałem to z8 idealnie miało przystanek UKSW. No i tu wysiadłem i z buta na uczelnie. Chyba, że coś się teraz zmieniło. Ja byłem 2 tyg temu :P
  • Pantinka

Polecam 181 z placu Wilsona dojeżdza i na Dewajtis i na Wóycickiego :)
  • Paris

>[*] Pantinka napisała:
    >Polecam 181 z placu Wilsona dojeżdza i na Dewajtis i na
    >Wóycickiego :)

a mniej wiecej jak dlugo jedzie sie na woycickiego?
  • Anonim

http://www.ztm.waw.pl
  • Dr FiloMatrix Anielski

Jakby co od poniedziałku ( 06.08. ) 6,15 i 17 wracają na swoje trasu, także dojazd na UKSW znowu będzie w miarę normalny :)
  • Dr FiloMatrix Anielski

181 ?? Hm...?? Nie liczyłem, ale to wychodzi nie dłużej jak 30 minut :)
  • Pantinka

No dkoładnie. Jest kawałek drogi ale na Wóycickiego to jedyny dojazd z pl. Wilsona. Wiem, że jeszcze dojeżdza tam 106 (informacja dla osób np z Bemowa.
  • Konrad

106 jeździ bezpośrednio z Okęcia na Wóycickiego, jak ktoś mieszka na południe od Warszawy to idealny dojazd; P Troche więcej niż godzina i jest się na miejscu.
  • Anonim

Podobno na Wóycickiego dojeżdża jeszcze emka nr 384, tylko, że w okresie akademickim. Więc może będziemy mieli jak się dostać na wykłady, bo na razie jest ciężko!!! Jak jechałam składać dokumenty, musiałam się dwa razy przesiadać!!!
  • ♥ZAKOCHANI ♥

A powiedzcie mi jak wygląda marymoncka i pułkowa w godzinach rannych??? Mam ten luksus, że mam samochód, ale korków nim niestety nie przelecę:-(
  • Fru--

autobus 384 został skasowany.
    teraz od strony Bemowa tylko 106; )
  • Anonim

a jak wygladalby dojazd z tarchomina?
  • Gromko

> a jak wygladalby dojazd z tarchomina?

186 do os. potok, wchodzisz na kładkę i przesiadasz się w 181.
  • Anonim

hm mh hm...a dlugo tto trwa :) i bardzo do uciazliwe :?
  • Anonim

do Łomianek
    ma pl. zawiszy byle jakim tramwajem do centrum - z centrum na pl. wilsona - z placu wilsona Ł

czy jest jakis prostszy i szybszy dojazd ... ?
| |

PRZECZYTAJ REGULAMIN, jeśli jesteś NOWA/NOWY!!!! 1. Ogłoszenia umieszczamy w wyznaczonych do te...

Fotki

Miejsca grona (12)