Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • vontra

hm...Po co ktos zaklada jakies grono skoro potem nikt tam nie pisze?:)
    Ja wlasnie sie zaczelam zaglebiac w te grona iszukacc czegos dla siebie...co do UMCS to weszlam tu bo lwanie w tym roku zdawalam maturke a potem...hmmm..dostalam sie na UMCS na informatyke tak wiec od wrzesnia bede dumna studentka tej zacnej uczelni:)
  • Mordred

W pełni się zgadzam z przedmówczynią zwłaszcza, że na UMCSie zawsze się duzo dzieje (no moze nie w tej chwili), ale z drugiej strony może jest nas jeszcze za mało... dopiero 4 osoby z czego część to absolwenci (wiem jaka część ale nie powiem).
    Z czasem na pewno bedzie się tu dziać coś ciekawego. Vontra rozpocznie swoją przygodę z ta uczelnią, inni ja właśnie kończą :( buuuuu

Bedzie jeszcze dużo tematów i dyskusji. Poza tym starsi moga powiedziec młodszym co gdzie i jak się na naszej alma mater załatwia.

Pozdrawiam
  • czysta

Macie rację biję sie w... ze nie załozyłam nawet najmarniejszego wątka na forum:) ale najważniejsze że jest:) szkoda tylko że na tyletysieczną uczelnie nasze malutkie forum ma tylko 4 osóbki:) nic napewno sie poprawi:)
    macie racje niektórzy z łezka w oku wspominaja swoje szczęsliwe lata na uczelni np ja a niektórzy zaczynają dopiero. Szczerze zazdroszczę wam chciałabym jeszcze raz przeżyć te moje studia bo były fantastyczne zarówno pod względem ludzi jak i kadry profesorskiej. Było cooooooooooool i do tej pory bardzo żałuję że nie ma juz naszej zgranej paczki, porozjeżdzała się ... chlip chlip a człowiek taki zalatany że nie ma nawet czasu sie z tymi co są w Lublinie spotkać:( chlip chlip.....
  • vontra

Nie no..nie uzwalajmy sie nad soba:) przeciez kazdy w koncu skonczy jakas szkole a wrocic moze- na inny kiedrunek chociazby:) wiec jesli sie Wam teskni to zapraszam:) hehe...fajnie to brzmi:) Mam nadieje ze kiedy bede miala jakis problem to otrzymam jakas rade(?)

pomozecie?:)
  • czysta

jasne pomożemy:))
  • Mordred

Kto był najgorszym wrogiem Edwarda Gierka?

nie wiecie?

Adam Słodowy

dlaczeg?

Bo gdy Gierek pyta: "Pomożecie?"
    To Słodowy odpwiada: "Zrób to sam"

:)

A tak serio to na UMCSie duzo sie zmieniło przez lata moich studiów (od 1998) i to niestete nie zawsze na lepsze. Zupełnie inni ludzie kierują uczelnią jako całością i nie koniecznie ułatwia to życie studentom.

Powiem tyle... Goebel znów na rektora!!!!!!
  • czysta

hihi a kiedy te studia skończyłeś z tego co pamiętam (chyba) w tamtym roku:) no juz dobrze dobrze wiem że zawsze byłam zła bo miałam częściowo inne poglady niz inni:) ciekawe czym tak cię zniechęcił Harasimiuk do siebie:) pozdrawiam czasem mijająca cie na korytarzu..................Fem iny
  • Mordred

1. Jeszcze nie skończyłem studiów :P
    i licze na jeszcze przynajmniej kilka lat współpracy z UMCS-em

2. JM prof. Harasimiuk zraził mnie tylko i wyłącznie doborem swoich współpracowników i przymykaniem oka na wile problemów studentów - zwłaszcza mieszkańców Osiedla Akademickiego. "Afery myszowej" nie było by gdyby odpowiednie osoby lepiej wykonywały swoje obowiązki... no powiedzmy, że to tylko moja prywatna opinia....

A jeszcze jedno... co było takiego złego w moich poglądach??
  • Mordred

apropos "afery myszowej" to niezła lipa bo za rektora Goebela też były myszy w Feminie
  • czysta

Dlaczego miało by być cos złego??? Każdy ma prawo do wypowiadania swoich pogldów a ja muszę je uszanować wiec jest spoko:)
    No ale tak ogólnie to dla nas studentów UMCS-U( tych byłych także) powstały nowe budynki za kadencji prof. Harasimiuka pt: największy dla Humanika, nawet Geograffi sie dostało tylko upsss zabrakło miejsca w nowym budynku dla hydrografii, geomorfolofii i oczywiście gleboznastawa, no i oto największy szkagier, strzał w 10 tzw---> Przerobienie części przychodni studenckiej dla Wydziału Socjologii niech żyja nam zdrowo!!!
  • Mordred

Kilkukrotnie wzrosło też zadłużenie uczelni a na samym miasteczku zmarnowano mnóstwo pieniędzy przy niepotrzebnych remontach i przepłacając firmy, które nie powinny wygrac przetargu, ale to ogólnie problem naszego kraju a nie tylko uczelni.

Trzeba jednak przyznać, że niektóre obiecane 2 lata temu ulepszenia (jak np. progi zwalniające na langiewicza) zostały wprowadzone w te wakacje i znów jest nabór na studia doktoranckie... Zaczęto też robić porządek w kadrach administracji.

hmmm... czyżby szło ku lepszemu?
  • czysta

hihi i po kilku latach wyremontowali schody przy Eskulapie jak sie idzie do Felminy niestety za mojej kadencji chodzenia tamtendy nie doczekałam sie tego:)wiesz ale tak ogólnie patrząc to nawet nieżle to miasteczko wygląda zobacz kolorowe akademiki, prywatne też są i wymienione okna we wszystkich sa także:) mogliby cos tylko zrobić z prysznicami to to co casem sie spotyka to o pomste do nieba woła:) pozdrawiam:)
    co do doktoranckich nie wiem, miałam nadzieję sie dostac ale sama niewiem:) czy mam szanse:)
  • Mordred

Są problemy, których nie rozwiąże się nawet mimo szczerych chęci. W tej chwili "Femina" jest zamknięta (jakieś 3-4 osoby tam mieszkają w tym obecny szef RM) i ponoć remontują jeden pion łazienek, ale praktyka "Grzesia" wykazała, że nawet gruntowny remont załatwia sprawę tylko na 1 - 2 lata. Grzyb znów sie pojawia i inwazje insektów toże.

Miasteczko istotnie wygląda lepiej a najpoważniejszy w chwili obecnej problem to bezpieczeństwo. Zobaczymy co bedzie od października...
  • czysta

No wiesz tak z góry patrząc to wszystko jest ok: panie/panowie portierki sprawdzaja wszystkich skrupulatnie przy wejściu do akademików; P potem o ktorejś tam godzinie bodajrze 23 (nie jestem pewna) łazi ochrona (Miro) po akademikach i ucisza, oprócz tego ta sama ochrona chodzi miedzy akademikami nie wiem tylko do której, ale chodzi..... a zostaje tylko jedno pytanie kogo ona chroni czy siebie czy studentów patrząc na przypadki z ostatnich lat:)
    Czy uważasz Mordred że to trafne rozwiązanie przeniesienie Juwenaliów naszych na felin???
  • Mordred

NIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!

To fatalna pomyłka ale w nocy podczas poprzednich kozienaliów do rektora wydzaniał podobno jakiś facet który mieszkał w pobliżu i nie mół spać... to ponoć wystarczyło... no i że KULT przeklinał, że to nieładnie i że następnym razem mogą być same grzeczne kapele (BAJM)
  • czysta

I jeszcze i jeszcze Budka Suflera;p bleeeee
  • katarzyna siostra murzyna

no to wasza brac zaczyna sie powiekszac;) od pazdziernika zaczynam 1 rok na UMCSie na wydziale prawa moze napiszecie mi cos wiecej o zyciu na uczelni?

• Mordred

życie na uczelni jest fajne :)

(ale po 6 latach można miec dosć)
  • ZAKLINACZ KOTOW

a ja UMCS kulturoznawstwo...ale filia niestety :/
  • Mordred

jest tu jeszcze kto?