-
^yvette^
mimo iz nie jestem studentka prawa bardzo chcialabym nia byc- wielokrotnie straszono mnie ze tam jest masakra itd...prosze oswieccie mnie-jak to jest naprawde, a moze pamietacie pytania z waszych egzaminow wstepnych,sesji itd... musze nabrac pogladu =) -
cooki
Wgzamin wstępny..cóż... trza po prostu obkuć 8 książek na blache... i nic nie da się zrobić.. chyba, że opłacić; P
A co do samych stódiów..... zależy na kogo trafisz. Może byc lajtowo albo czysty hardcor.
to już kwestia szczęścia :)
W każdym razie dużo ksiązek do obkucia :)
I dużo piwa do wypicia :D -
YennaM
Nie pamietam, jak to jest z tymi egzaminami wstepnymi. Poza tym za moich czasow egzaminy zdawalo sie w innej formie - teraz testy królują.
Ale jak sie studiuje, to roznie bywa, oj roznie; )
Czasem czlowiek sie sam do siebie smieje, jak zacznie wspominac co niektore sytuacje :) -
cooki
"Nie (...) formie - teraz testy królują."
Bo to jest dobra metoda szybko oblać dużo ludzi :)
"Ale jak sie studiuje, to roznie bywa, oj roznie; )"
Raz się zdaje a raz nie :P
"Czasem czlowiek sie sam do siebie smieje, jak zacznie wspominac co niektore sytuacje :)"
Co racja to racja... okazuje się że jedznak takie trudne nie było i nawet egzaminator fajny; ) -
-
Grono.Net
Prawda jest taka, ze przez te studia Cooki siedzi w domu i ryje jak najety zamiast isc jak czlowiek na piwo; -> -
cooki
-
YennaM
-
cooki
-
YennaM
-
cooki
-
YennaM
-
^yvette^
a slyszeliscie co teraz madrego wymyslili??!! otoz powiem wam- matematyke na prawo!! przeciez to brzmi jak jakis oksymoron!!! chyba jednak pojde na sprzataczke :P w koncu praca nie hanbi...:P porazka-jak to potwierdza dokladnie to juz wiem co bede robila na wakacje....:/ -
cooki
@Judytka
Uściślij, jakie prawo, gdzie i jaka matematyka?
Bo coś niebardzo ..... :)
Z tego c wiem to we Wrocku na uniwerek to jest 70 pytań z histori i 30 z wosu.
-
^yvette^
juz wszystko wiem...sa 2 warianty...skladajac papiery trzeba sie okreslic.1 z nich to faktycznie egzamin z wosu i historii na 100 pkt. w 2 na dostawie wynikow matury na poziomie rozszerzonej z polskiego,j.obcego oraz 2 przedmioty do wyboru z :historia,wos,MATEMATYKA,GEGOG RAFIA!! to jest z wczorajszej wyborczej... i tak jest na uniwerku wroc. na kadzym jest inaczej... szczerze powiedziawszy to jest b.dobra opca-przynajmniej dla -jak nam pojdzie dobrze maturka to o nic sie nie martwimy...a jak nie to zakuwamy... -
cooki
heh... :)
Nawet nie wiedziałem, że są dwie opcje...
kto by pomyślał uniwerek wprowadził coś nowego ... powaga :) -
Grono.Net
-
cooki
wiem wiem..... zgodznie z zasadą "nie wierz w cuda.. polegaj na nich.." :P -
Madzia
hej :) ja jesczze nigdzie nie studiuje :( i cos mi sie wydaje ze chyba w tym roku nie zaczne :( a jesli już to napewno nie bedą to dzienne państwowe studia a o Wrocławiu to już całkiem moge zapomnieć
no ale cos mi odbiło i złożylam tam papiery co prawda nie na prawo a na geografie ... nie wiecie jak tam jest z chetnymi ? tzn ile na jedno miejsce oko.ło ? tem jest konkurs swiadectw i jakbym sie dostała to byłby cud ... a tak bym chciała :( pozdro :) -
Grono.Net
na geografie poszlo troche moich znajomych i nie mieli problemow z dostaniem sie; -)
z tego co wiem ludzi duzo nie bylo (nie wiecej niz 2 chetnych na miejsce) ale to bylo... 3 lata temu :>
generalnie geografia nie nalezy do obleganych kierunkow, wiec sie nic nie martw :) bedzie dobrze! -
Madzia
no ja właśnie wiem ze do obleganych kirunków nie nalezy i w tym ostatni nadzja; P ze nie bedzie duzo chcetnych bo ja tam samych piątek nie mam :( pozdrówka