-
Anonim
Bo ja niestety ksiazke od logiki... :/ Wszystkie dobre i warte przeczytania kasiazki czekaja na lepsze czasy- czyli do konca sesji. Juz sie nie moge doczekac Marqueza, Carrolla, Cortazara, Puzo i tak dalej i tak dalej... :) Sesjo! Skoncz sie juz! -
Anonim
mam w zwyczaju czytac pare ksiazek na raz:
wiec tak:
/62 model do skladania: cortazar'a
/palm sunday: vonnegut'a
/4 roze dla lucienne: topor'a
&/moving pictures: pratchett'a
ehhh juz nie liczac podrecznikow > sesja sesja -
Ciocia Lori
"Podróże z Herodotem" Kapuścińskiego
"Kosiarz" Pratchetta
"Dżume" Camusa -
Anonim
ruyslinck 'bez przebudzenia' - genialna mała książeczka niespecjalnie znanego flamandzkiego pisarza,
stasiuk ' mury hebronu'
podgórnik 'opium i lament'
sumara 'dancing' -
-
Anonim
kilka ksiazek na raz? ja bym chyba tak nie potrafila... ja lubie siasc z jedna i sie nia delektowac :) -
Anonim
-
Anonim
rozne ksiazki na rozne nastroje
tez rozne wymagaja roznego stopnai skupienia, np. niektore potrafilabym czytac w autobusie kiedy wszyscy wokol gadaja, inne tylko w zaciszu pokoju kiedy nikt nie przeszkadza
i takie tam; )
zreszta, to ogromna frajda, wnikac w pare swiatow jednoczesnie (:
pzdr -
szczesliwa jak nie wiem co:-)
"You don't know my name"!! mam wrażenie jakby twoje słowa były moimi:-) cała najlepszą literature bede "łykała" po sesji:-)i mamy podobnych pisarzy: ja moge jeszcze dodać Suskinda, i whartona:-) -
Anonim
to moze ja tez jednak sprobuje? jak juz kiedys przebrne przez logike i rozne inne rownie ciekawe ksiazki do egz :/ -
Anonim
-
Anonim
A Suskinda jeszcze nie czytalam. Moze czas nadrobic ten blad; ) Cos wartego polecenia? Wakacje beda dluuuuugie, znajdzie sie czas na wiele ksiazek :) -
Celtis
"Wolni Ciutludzie" Pratchetta,
gramatyka grecka Goliasa (niesamowicie wciągające! :)
"Kalahari" Wojciech Albiński
"Metryka grecka" Martin West
no cóż, sesja; ) -
Anonim
ojej,widze ze nie jestem sama ......... bo ja koncze czytac "lalke"....... ale potem juz powrto do fajniuchnych książeczków; ) :D -
Celtis
-
Anonim
-
Anonim
-
karol
"ucieczka od wolnosci" e. fromma/ yhh, egzam :D
"wstep do nauki o panstwie" p. winczorek/ jw.
a tak z checi czystej, to jak ogarnę Begga i Czarnego z ich mikro- i makroekonomią, i Logikę z LexisNexis i panią co to "No Logo" napisała, to pewnie powrót do Whartona, do tych kilku, co jeszcze nie przeczytalam :D -
szczesliwa jak nie wiem co:-)
"You don't know my name" ponoć "Pachndło" jest super:-) a tak wogóle to mogę Ci jeszcze polecic to za co zamierzam sie zabrać czyli: "Dziewczyna z pomarańczami", Rzecz o mych smutnych dziwkach" oraz "Najbliżsi krewni,czyli jak szympansy uświadomiły mi kim jesteśmy"(ta ostatnia pozycja jest o nauce szympansa języka migowego-jest pod kątem psychologicznym ale ponoc warto się za nią zabrać:-)). Zyczę przyjemnej lekturki:-) i powodzenia na sesji:-) -
po prostu Ewa
Zbrodnie i karę ( po raz 2 w tym tygodniu) i tak nie mogę zapamietań wszystkich postaci; ( -
Anonim
ileonek! dzieki :))))))
a co do lektur- Zbrodnia i kara byla genialna, jedna z nielicznych lektur, ktora wg. mnie czytalo sie jednym tchem, tylko ten fragment z koniem pominelam... straszny byl :/ A "Lalka" jak dla mnie meczarnia. a juz zakonczenie(dokladnie chodzi mi o decyzje Izy Ł.)- jak z kiepskiego romansidla.
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne