Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Bo ja niestety ksiazke od logiki... :/ Wszystkie dobre i warte przeczytania kasiazki czekaja na lepsze czasy- czyli do konca sesji. Juz sie nie moge doczekac Marqueza, Carrolla, Cortazara, Puzo i tak dalej i tak dalej... :) Sesjo! Skoncz sie juz!
  • Anonim

mam w zwyczaju czytac pare ksiazek na raz:
    wiec tak:
    /62 model do skladania: cortazar'a
    /palm sunday: vonnegut'a
    /4 roze dla lucienne: topor'a
    &/moving pictures: pratchett'a

ehhh juz nie liczac podrecznikow > sesja sesja
  • Ciocia Lori

"Podróże z Herodotem" Kapuścińskiego
    "Kosiarz" Pratchetta
    "Dżume" Camusa
  • Anonim

ruyslinck 'bez przebudzenia' - genialna mała książeczka niespecjalnie znanego flamandzkiego pisarza,

stasiuk ' mury hebronu'

podgórnik 'opium i lament'

sumara 'dancing'
  • Anonim

kilka ksiazek na raz? ja bym chyba tak nie potrafila... ja lubie siasc z jedna i sie nia delektowac :)
  • Anonim

ja nie umiem jednej :)
  • Anonim

rozne ksiazki na rozne nastroje
    tez rozne wymagaja roznego stopnai skupienia, np. niektore potrafilabym czytac w autobusie kiedy wszyscy wokol gadaja, inne tylko w zaciszu pokoju kiedy nikt nie przeszkadza

i takie tam; )

zreszta, to ogromna frajda, wnikac w pare swiatow jednoczesnie (:
    pzdr
  • szczesliwa jak nie wiem co:-)

"You don't know my name"!! mam wrażenie jakby twoje słowa były moimi:-) cała najlepszą literature bede "łykała" po sesji:-)i mamy podobnych pisarzy: ja moge jeszcze dodać Suskinda, i whartona:-)
  • Anonim

to moze ja tez jednak sprobuje? jak juz kiedys przebrne przez logike i rozne inne rownie ciekawe ksiazki do egz :/
  • Anonim

"rozmowę w 'katedrze' " vargasa llosy i nie mogę się oderwać....jej
  • Anonim

A Suskinda jeszcze nie czytalam. Moze czas nadrobic ten blad; ) Cos wartego polecenia? Wakacje beda dluuuuugie, znajdzie sie czas na wiele ksiazek :)
  • Celtis

"Wolni Ciutludzie" Pratchetta,
    gramatyka grecka Goliasa (niesamowicie wciągające! :)
    "Kalahari" Wojciech Albiński
    "Metryka grecka" Martin West

no cóż, sesja; )
  • Anonim

ojej,widze ze nie jestem sama ......... bo ja koncze czytac "lalke"....... ale potem juz powrto do fajniuchnych książeczków; ) :D
  • Celtis

a "Lalka" zła? bo dla mnie to była jedna z ciekawszych lektur! :)
  • Anonim

dobra 'lalka', dobra!
  • Anonim

'Blondynka u Szamana':)
  • karol

"ucieczka od wolnosci" e. fromma/ yhh, egzam :D
    "wstep do nauki o panstwie" p. winczorek/ jw.
    a tak z checi czystej, to jak ogarnę Begga i Czarnego z ich mikro- i makroekonomią, i Logikę z LexisNexis i panią co to "No Logo" napisała, to pewnie powrót do Whartona, do tych kilku, co jeszcze nie przeczytalam :D
  • szczesliwa jak nie wiem co:-)

"You don't know my name" ponoć "Pachndło" jest super:-) a tak wogóle to mogę Ci jeszcze polecic to za co zamierzam sie zabrać czyli: "Dziewczyna z pomarańczami", Rzecz o mych smutnych dziwkach" oraz "Najbliżsi krewni,czyli jak szympansy uświadomiły mi kim jesteśmy"(ta ostatnia pozycja jest o nauce szympansa języka migowego-jest pod kątem psychologicznym ale ponoc warto się za nią zabrać:-)). Zyczę przyjemnej lekturki:-) i powodzenia na sesji:-)
  • po prostu Ewa

Zbrodnie i karę ( po raz 2 w tym tygodniu) i tak nie mogę zapamietań wszystkich postaci; (
  • Anonim

ileonek! dzieki :))))))
    a co do lektur- Zbrodnia i kara byla genialna, jedna z nielicznych lektur, ktora wg. mnie czytalo sie jednym tchem, tylko ten fragment z koniem pominelam... straszny byl :/ A "Lalka" jak dla mnie meczarnia. a juz zakonczenie(dokladnie chodzi mi o decyzje Izy Ł.)- jak z kiepskiego romansidla.
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)