Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • magda

j.w.
  • Ania

ojej... dużo... też nie liczę :///
  • Anonim

ŁO ŁO ŁO.... w same wakacje 13.nie licząc podręczników do biologii polskiego itd które musiałam przestudiować do maturki; )
  • Zuza

Nie liczę, nie mam zielonego pojęcia.
  • Anonim

koło stu.
  • Kołtunek

nie liczyłam... ale ponad sto.
  • Kaja

ja też nie liczę...bo i po co; |
  • Anonim

choćby z ciekawości.
  • Kaja

dla mnie to nie ma najmiejszego sensu...
  • Anonim

ciekawość nie ma dla ciebie sensu?
    ja nie liczę sztuk, wypisuję tytuły bardziej.
  • Kaja

nie, nie chodzi o samą ciewość. Poprostu nie widzę sensu w liczeniu ile przeczytałam...
  • Anonim

w samym liczeniu teżnie widzę większego sensu, bo liczba, bez wymienienia tytułów, nie ma żadnego znaczenia. można przeczytać wszystkie czterdzieści tomów 'sagi o ludziach lodu' w dwa tygodnie, a nie będzie się ani mądrzejszym, ani jakoś bardziej czytelniczo wyrobionym.
    a więc bardziej nie ile tylko co.
  • Kaja

ja spisuję (jeśli już) to te tytuły do których wracam, szególnie mi się podobały, albo coś...

już częściej zapisuję jakieś cytaty z książek...z reguły te, które mnie rozśmieszają...

ale to już nie ten temat; )
  • Ryba

w tym roku z 70, w zeszłym liczyłam i wyszło mi 102
  • Ania

emm chyba żadko kiedy ktoś liczy ile książek przeczytał.
    dla mnie to bez sensu. i tak bym straciła rachube w którymś momencie.
    no ale jeśli kogoś to ciekawi...to liczcie liczcie;p
  • Anonim

1.rzadko.
    2.jeśli wyobrażasz sobie, że liczenie polega na tym, że patrzę na książkę i myślę 'ohoho, to jest sto szósta pozycja w tym roku do przeczytania', no to rzeczywiście. u mnie to bardziej wypisywanie tytułów miesiącami, jakoś mi z tym weselej.
  • Anonim

duuuuuuuużżżżżżżżooooooooooo
  • Agatka:*

o boze... za dużo żeby liczyć:) czasami nie wiem ile przeczytałam w ciągu tygodnia...:)
  • Anonim

Na dzień dzisiejszy 58.
  • Ewelina

nie liczę, ale tygodniowo czytam średnio 4-5 książek (zależy od czasu. niestety)
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)