Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jula

Ktos czytal? Ktos przebrnal przez calosc?
    Podzielcie sie wrazeniami.

Ja robilam dwa podejscia, za 1 razem udalo mi sie przebyc tylko pierwsze 30 czy 40 stron. Za to za drugim razem przeczytalam calosc i jestem z siebie dumna :)
    Generalnie doswiadczenie jest ciekawe, a ksiazka nowatorska, ale wydaje mi sie ze TYLKO dla wytrwalych ksiażkoholikow... :P
  • Anonim

http://nowe.grono.net/user/topic-sh...
    taki sam temat pojawil sie 4 dni temu :) niewielu chetnych sie znalazlo do podzielenie sie swoimi wrazeniami.
  • Anonim

Przeczytałam; pod okiem pasjonata Joyce'a, dzięki któremu wiele zyskałam ponieważ odtajnił mi to i owo.
    Jestem fanatyczką kobiecości, więc książka dla mnie jest zupełnie nienaturalna, ale pochłonęłam z zainteresowaniem. Niektóre epizody spodobały mi się niesamowicie, niektóre były tylko do przebrnięcia.
    Znalazłam nawet fragment o ciasteczku, co ogromnie mnie uradowało :)
    A najfajniejszy cytat to moim zdaniem: "Trup to zepsute mięso. No, a czym jest ser? Trupem mleka."
  • Anonim

pisalam prace o intertekstualnosci na podstawie Ulissesa...musialam po niemiecku przeczytac...szok.. mam traume do dzis :/ ale po poslku bym chetnie looknela; )) ciekawa ta ksiazka, ale trzeba miec czas na nia..wiec wezme sie w wakacje (czyli niedlugo, jak zdam ostatni exam hehe)
  • Anonim

dwa podejscia: w wieku szesnastu lat (cha, cha, cha.) oraz poł roku temu, ale przerzuciłam sie na murakamiego, teraz pianistka pani jelinek, zatem dżejms poczeka jeszcze chwile.
  • pearl

"ale może było mu wiadomo - jak mnie - że sztuki wysokiego lotu prawie się nie czyta, że ona działa nieraz jakoś inaczej, samą obecnością swoją w kulturze?"

pan gombrowicz
  • padusia

ja nie dalam rady; ] 80 stron i nie moglam.. nudzilam sie, nie zaciekawilo i wogoel czulam ze trace zcas :] gratuluje tym ktorym sie udalo; ]
  • jula

Niemal wszyscy moi znajomi, ktorzy probowali, przebrneli nie dalej niz pierwsze 30-40 stron, ktore SA najgorsze. Potem juz z gorki; )
  • Bo

olaboga ja tak samo moze do 20 strony dobrnelam..ale jak rok temu lazilam po dublinie to w brode sobie plulam ze tego nie wciagnelam...wiec pan J. siedzi teraz w poczekalni az skoncze zaczete:)) i fruuuuu wciagne i jego:)))

ale podobnie mialam z procesem kafki 7 !!podejsc przy 5 podejsciu przeczytalam ostatnie kilka zdan [czasem tak mam ze zaczynam czytac ksiazke od ostatniego zdania;P ]......i sama nie wiem co mnie podkusilo zeby to jeszcze 2 razy podchodzic...masochizm chyba
  • Anonim

Podobno powinno sie ta ksiazke przeczytac ale ja nie jestem w stanie. 100 stron i koniec, szkoda mi bylo wakacji:). Podobnie mialem z Gra w klasy Cortazara.
  • Anonim

mójkolega wciągnął dżejmsa jeżdżąc pociągami. stwierdził, że idealna książka na dłuuuuugie podróże.
    możei racja.
    hau - przytaknął pies, który jeżdził koleją.
  • Anonim

Tam szybko się zmieniają wątki, co jest pasjonujące dla ludzi dzisiejszych czasów, to super książka, obok różnych bibli i encyklopedii, jest zbiorem różnych przemyśleń i fajnych textów, ciężko to przeczytać za jednym razem, jeśli nawet autor nie napisał tego od razu- taki bajer:) Fajny bardzo, podoba mi się na maxa pomysł. Lepiej zrobić raz a dobrze:))))
  • Tortura

a finnegans wake?
  • >>>Sky is the Limit<<<

Dobrze jest podobno przeczytać sobie przed samą lekturą "Ulissesa", książkę napisaną przez Egona Naganowskiego "Telemach w labiryncie świata".Książka traktuje o Joycie i "Ulissesie".Mam na półce, ale tyle książek do przeczytania również w kolejce że nawet nie mam kiedy:]
  • Anonim

ULISSES to zapis strumienia świadomosci, momentami fascynujący, ale nie dobrnęłam do końca, mimo szczerych chęci i ambicji :3
  • jula

Karel --> do 'Gry w Klasy' nawet ja sie nie moglam zmusic :)
  • Anonim

z niektorymi tak jest, ze trzeba troche ponosic w glowie zanim sie cala zmeczy; ]
  • Ania M

ja jeste m w trakcie gry w klasy i na razie całkiem całkiem.. jestem koło 150tej i na razie czyta sie fajnie

• Ania M

ulissesa nie czytałam:/
  • Anonim

ja jestem na 46 stronie od 3 lat:))

chyba nie jestem jeszcze gotowa przez to przebrnac...

poza tym czytam z 5 ksiazek naraz, a ulisses to ulisses...

predzej pojade do dublina na wycieczke po miescie trasami bohaterow...

hehe
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)