-
TY
Czy ktoś czytał choć jedną książkę z tej serii?
Serdecznie zapraszam do dyskusji, a tych, którzy nie czytali- do zaznajomienia się z serią. -
>TY napisała:
>Czy ktoś czytał choć jedną książkę z tej serii?
>Serdecznie zapraszam do dyskusji, a tych, którzy nie
>czytali- do zaznajomienia się z serią.
A ja Cię zapraszam do przeczytania regulaminu (ze szczególnym uwzględnieniem punktu 2b) i do uzupełnienia swojego wpisu. W przeciwnym razie wątek zostanie wykasowany.
Nie mam dziś humoru na uśmiechanie się, więc byłem oficjalny.
Pozdrawiam. -
TY
Ach. To akurat pominęłam. Przyznaję rację.
Więc, może krótko: seria opisuje przygody szóstki młodocianych hybryd, pół ludzi, pół ptaków. Tułając się po świecie walczą o przetrwanie.
Moim zdaniem, w całej książce najlepsza jest narracja. Wartka, bywa dowcipna, to dzięki niej cała seria tak wciąga.
Muszę przyznać, że z dziełem tym nie wiążą się przesadnio głębokie przemyślenia (przynajmniej ja ich nie dostrzegłam), ale nie każda książka musi je posiadać, czyż nie? -
Anonim
Uwielbiam tą książkę!!!! czy ktoś wie kiedy będzie w Polsce 4 tom serii?? -
-
Doitsu
Naprawdę, chciałabym wiedzieć, ale żadnych informacji nie mam. Na stronie wydawnictwa ani słowa... A w oryginale jest już od czerwca, prawda? -
Marta Staśkiewicz
Ja przekopałam już wszystkie strony o 4 części . I nic. Zero. Z plotek wynika że może się pojawi na jesień tego roku (2010), ale wiadomo jak to jest z plotkami. A co do pierwszych 3 części to fantastyczne. -
Fryderika Furude
Również oczekuję 4 części (od około roku). Często pisałam do wydawnictwa e-maile, ale zwykle nie odpisywali, a raz odpisali, że będzie dopiero w 2011 roku :(((( Chyba niedługo poddam się i przeczytam angielską wersję. -
MaximumMax
4 część pewnie będzie na wakacjach 2011 roku.. niestety. Pisałam do wydawnictwa ale mi nie odpisali.. jednak nie będę się poddawać i będę pisać do skutku aż mi odpiszą!!! A przypadkiem nie wiecie gdzie można kupić Maximum Ride IV po angielsku ???? -
devilman:)
Czwartej części nie będzie w Polsce
Szanowni Państwo,
W związku z licznymi zapytaniami dotyczącymi losów dwóch serii: Maximum Ride i
Szmaragdowi rycerze przesyłam Państwu wyjaśnienie redakcji.
Obie serie, bardzo popularne w innych krajach (zwłaszcza Maximum Ride) nie odniosły
sukcesu w Polsce. Niestety, sprzedaż książek w ciągu ostatniego roku nie pokryła nam
nawet kosztów zaliczki wypłaconej na poczet praw autorskich. Nie pozwala nam to dalej
inwestować w wydawanie serii, mimo że bardzo byśmy tego chcieli. Wiem, że to dla
Państwa duże rozczarowanie, zwłaszcza dla tych, których wciągnęły losy bohaterów, ale ,
niestety, względy ekonomiczne przeważyły.
Z poważaniem
Ewa Szwagrzyk -
maximum ride
jednak jest dla nas szansa!!! jakaś kolesiówa zaczęła tłumaczyć naszą NAJUKOCHAŃSZĄ MAX !!! znajdźcie ją na chomiku... mam nadzieję że pomogłam... ale wiecie ??? koleżanka mi mówiła że zaczęli ją nie dawno tłumaczyć na nasze !!! yślę że dostali dużo wiadomości o tym 'kiedy wyjdzie 4 część' .. no i ulegli !!! ale tak dla pewności... pomęczcie ich jeszcze trochę; ))))
~fly on max -
Niuann
Ja też b. chciałbym przeczytać MR IV i jeśli ktokolwiek znajdzie jakiekolwiek bardziej szczegółowe informacje na ten temat to bardzo proszę PISZCIE!!!!!!!!!.
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne