Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lobo

Wolę czarownice. Bardziej seksowne, mniej emowate.
  • Majka,Szafirek

Czytałam "Godzine czarownic"nie zaspecjalna a wampiry boskie
  • Elisabeta Tepes

narazie czytałam tylko o wampirach. Faktycnzie może "emowate", ale za to mają coś w sobie. Uwielbiam Lestata i Pandore. LEstat- facet z przemysleniami na temat sensu w życiu i Pandora- kobitka, która nie pasowąła do swoich czasów, zbyt pewna siebie i odwazna.
  • Lobo

Pandora jest najlepszą postacią wśród wszystkich wampirów, opanowana, inteligentna, pewna siebie, silna psychicznie. Jej historia to zdecydowanie mój ulubiony tom, daleko, daleko za nią pozostaje "Wywiad", "Armand", "Królowa potępionych", czyli inne, szczególne lubiane tomy cyklu.
    Ale w cyklu Czarownic takich kobiet jak Pandora jest wiele. Chociażby Stella, cudowne dziecko! co za tandem stanowili z Julianem, aż pragnęło się wejść pomiędzy karty książki. Warto czytać ten cykl dla samego Juliana. Ale są jeszcze Marie- Claudette i jej córka Margueritte, Antha, Wieczna Evelyn i gdzieś z boku Merrik, też należąca do rodu Mayfair.
    PS. Polecam ksiązkę "Wokół gotycyzmów: wyobraźnia, groza, okrucieństwo", gdzie znajduje się profesjonalnie wyrysowane drzewo genealogiczne rodziny. Bardzo przydatna rzecz; D
  • Paula.

wampiry!! zdecydowanie
  • Sydney@

I wampiry, i czarownice. Z wampirów zdecydowanie "Wampir Armand", być może dlatego, że przeczytana jako pierwsza. "Wywiad z wampirem" bardziej podobał mi się w wersji filmowej, w książce czegoś brakowało.

Czarownice są cudowne, wszystkie trzy tomy. Czytając miałam wrażenie, że Rice pisze o prawdziwych osobach. Niestety, później zaczyna się "Lasher". Kompletna pomyłka. Tom I jeszcze trzyma poziom, natomiast II nic nie wnosi, a wręcz wydaje się, że autorce w połowie skończyły się pomysły, a musiała dokończyć powieść. Przede mną jeszcze "Taltos", może coś uratuje.

Poza tymi dwiema seriami myślę, że na uwagę zasługuje "Krzyk w niebiosa", a zamierzam przeczytać także "Chrystusa Pana". Może ktoś już jest po lekturze i napisze czy warto?
  • Lobo

Warto. Czytałam tylko pierwszy tom, ale nie wzdrygam się przed pozostałymi. Wiadomo chyba, że Rice doskonale radzi sobie z powieścią historyczną i tematyką religijną.
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)