-
Antymałpa
Cmentarzysko Zapomnianych Książek to inicjatywa grupy antykwariuszy, to miejsce gdzie można kupić stare książki, które nie mają już żadnej wartości ekonomicznej. Trafiają tu książki zużyte zmaltretowane przez czas, które można jednak ocalić przed oddaniem na makulaturę. Wejściówka kosztuje 30 zł (dla studentów 25) przy wejściu otrzymuje się dużą torbę, w którą można włożyć tyle książek ile jest się w stanie udźwignąć.
http://www.polskieradio.pl/24/1594/...
Co sądzicie o tej inicjatywie? -
Anonim
Chyba był tu już podobny temat. 25 zł/30zł ? Mimo wszystko sporo, zwłaszcza gdy się okaże że zapłacę i nic nie wezmę. Jestem bardzo wybredny, zwłaszcza z tego powodu, że w domu książki zaczynam kłaść na podłodze po kątach bo nie mam już gdzie - a i tak kilkadziesiąt poszło w cholerę (głównie sprzedałem w antykwariatach). Wątpię by to co rzucili na tym Cmentarzysku było coś warte, pewnie 90% to syf, który nie nadaje się do czytania lub po prostu rzeczy przeciętne a np. ja osobiście juz teraz nie mogę sobie pozwolić na przeciętność. No chyba że ktoś nie czytał książek ,ale nagle coś mu się w głowie przewróciło a nie ma dużo kasy - to może se coś znajdzie. Podejrzewam jednak że większość ludzi albo inicjatywę oleje, nawet jeśli są maniakami ksiażek, albo wyjdą rozczarowani z żadną albo jedną - dwiema książkami. -
Antymałpa
-
Pafnucy
Powtórzę pytanie z komentarzy...
Wszystko ładnie, pięknie, ale gdzie to jest?
I dodam jeszcze od siebie: od kiedy do kiedy? -
-
Antymałpa
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne