-
sylwucha
Najlepsza ksiazka jaka kiedykolwiek czytałam. czy Wy tez tak uwazacie?? Sama chciałabym przezyc taka wielka miłosc...:) -
Zgadzam się, to wyjątkowo piękne ksiąźki.przeczytałam je w styczniu a teraz niedawno kupiłam sobie trzeci tom z tego cyklu "Ogród letni" i jestem w trakcie czytania. Jest apetycznie gruby, bo ma ponad 800 stron:)
-
sylwucha
"Ogród letni"????????? Czy to dalsza opowiesc Tatiany i Aleksandra?? Boshe, jak te imiona na mnie działaja:) -
Anonim
-
-
An.
mama kupiła mi kiedyś "jeździec miedziany". jakoś nie mogłam się za to zabrać. ale chyba po waszych opiniach przełamię sie jakoś:)
też tak macie, że książki z biblioteki aż połykacie, a ksiązki w domu obrastają kurzem, bo sobie myślicie "a, mam to w domu, więc kiedyś tam sobie przeczytam" ? . ja niestety tak mam :) -
Anonim
na "jeźdźca miedzianego" trafiłam przypadkiem..w domu jakiś miesiąc temu miałam remont i sie znalazła taka książka wiec z nudów zaczelam ja czytac...ale po prostu świetna jest!! ksiazka o milosci ale w jakiej oprawie i jakim slowem pisana..ehhh :))))
musze teraz znalezc te pozostale ksiazki o ktorych pisalyscie:)) -
sylwucha
-
Anonim
Całą trylogię Tatiany wręcz pochłonęłam.Polecam Dziewczynę na Time Square.Wiem,że dostępne są Tully,Jedenaście Godzin i Czerwone liście.Pozdrawiam wszystkich fanów twórczości Pauliny Simons:) -
Anonim
Niedawno kupiłam trylogię Tatiany i Aleksandra ale jeszcze się za nią nie zabrała. Widzę jednak, że powinnam zrobić to jak najszybciej :) -
Anonim
-
sylwucha
macie tak ze czesto myslicie o tych przezyciach Tatiany i Aleksandra?? ja jestem pewna ze na takich bohaterow juz nigdy nie trafie...:( Niech Paullina Simons pisze wiecej takich ksiazek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! -
Anonim
poprostu jadna z najlepszych pisarek GLOBU..ona pisze świetnie jej powieści zapadają w pamięci na długo choć dawno nie zaglądałam do jeźdzca miedzianego...to wciaż pamiętam wszystko...nigdy nie zapomne tej ksiązki
-
Anonim
nie wiem czy wiecie ale Simons opisała w Jeźdźcu, Tatianie i Ogrodzie historię swoich dziadków :) zazdroszę im tej miłość i nie dowierzam że można się AŻ tak kochać.... pozdrawiam! -
bagisia
ja jeżdzca czytalam 3 razy! teraz czeka na mnie trzecia czesc..ale narazie jestem zbyt rozkojazona by po nia sięgnąc....najlepiej sie czyta z kubkiem gorącej czekolady....
do jeżdzica nakłonilam swojego chlopaka - nawet mu ksiązke znalazlam w jego jezyku - jest zachwycony..to juz 2 facet ktorego znam i ktory czytal i mu sie podoba! -
sylwucha
hm... z tego co widze to bardzo mało osob jest poinformowanych ze takie ksiazki istnieja czyli wychodzi na to ze nie sa one znane po mimo tego ze czyta sie je z zapartym tchem... a to ze Paulina Simons opisuje miłośc swoich dziadkow to obiło mi sie o uszy...:) szczerze mowiac to nie do konca wierze ze taka wielka, ogromna miłość moze istniec...;/ a Wy?? -
Anonim
ja wierzę :) moj jest tylko ciut mniejsza.
ja czytam Jeźdzca jak Biblię - przepraszam jeżeli tym porównaniem kogoś uraże ale to prawda - otwieram 'na chybił trafił' i zawszę się uśmieję bądź wzruszę. i to właśnie kocham w Jeźdzcu, że dostarcza mi całego wachlarza emocji -
Anonim
słuchaj ja Jeźdzca traktuje tak samo i to jest w nim najpiękniejsze że kiedy otwieram jakąś strone to jak się zaczytam to nie moge przestać....ta książka jest świetna...(nigdy jej nie zapomne) a ta historia miłości w czasach wojny....coś niewyobrażalnego ale jednak prawdziwa.. -
Anonim
tylko szkoda że żadna z jej powieści a najbardziej jeżdziec miedziany nie został zekranizowany.....bo była by to światowa klasa...a może kto wie kiedyś ktoś może nam czytelnikom i fanom Pauliny Simons zrobi niespodzianke...oby.... -
sylwucha
swietnie byłoby zobaczyc film... jesli zrobiony by został "naprawde" na podstawie ksiazki, bez zadnych po minięc i dodatkowych akcji, miałby ogromna popularnosc... ktora aktorka by sie nadawała aby wcielic sie w postac Tatiany??... hm........... -
sylwucha
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne