-
Gosia
-
Anonim
jedna z najlepszych ksiazek jakie kiedykolwiek czytalam...
smutna i o tematyce wojenne czyli to, co lubie... -
super :)
pamiętam, że w podstawówce (i w liceum poniekąd)
pod wszystkie wypracowania udawało mi się podpasować "Kamienie..."
ponadczasowe....po prostu -
Anonim
ech... pamiętam, że jak zośka umierał, poryczałam się jak głupia; )
wieki temu to czytałam, ale zapamiętam do końca życia :) -
-
Lady In Red
ja również w ten sposób przeżyłam śmierć "zośki". Książka naprawdę klimatyczna, jedyna w swoim rodzaju, o ludziach przecież bardzo młodych,ale mimo iż żyjących w tak dla nas odległych (niewyobrażalnych) czasach,łatwo sie z nimi identyfikujemy. -
z.
czytalam dosc niedawno temu. ksiazka cudowna...przepiekna... boska...przy smierci zoski (choc najbardziej polubialm rudego:) ) rowniez plakalam...ale cudowna ksiazka, piekna po prostu... -
Anonim
Książka rewelacja...koniec czytałam chyba 15 razy, bo nie mogłam doczyt5ać, za każdym razem płakałam... -
Kasia
na początku nie przeczytałam, choć była siążką obowiązkową, ale później sama juz dla siebie wzięłam i zagłębiłam się w lekturze, cóż moge powiedzieć... cudowna, wzruszająca, wciągająca i pouzająca, czyli wszystko co najlepsze w książce :) -
hmm
nie da się zapomnieć. niesamowita. wracałam do niej kilka razy i za każdym z nich była jednakowo interesująca i wzruszająca. zawsze na mojej półce. :) jednak tak sobie czytając odnosiłam wrażenie, że my jesteśmy jacyś miękcy, ale może to tylko ja... przerażająca, porywająca, świetna. moja friend spreparowała nam (kiedy to było gimnazjum?) wycieczkę po miejscach związanych z książką i spotkanie z przyjacielem Zośki, Rudego, Alka - świetna sprawa. -
Anonim
czytałam dawno ale tez zrobila na mnie wielkie wrazenie. po prostu nie moglam sie oderwac -
Marta
ksiazka ktora kazdy powinien przeczytac...dobre slowo..ponadczasowa.... -
odpoczywanie
niby ma nas wzruszac ten cały patriotyzm,ale jakoś to do mnie nie trafiło.może za dużo czasu minęło? -
Anonim
choć jest ot lektura dla gimnazjalistów to mi się bardzo podobała... lubie wątki historyczne... właśnie II wojna światowa najbardziej interesuje... jeżeli musiałabym ocenić tę książkę w skali 1-10 to bym napisałam 8,5... -
Anonim
zaczęłam ją czytać, ale jeszcze szybciej skończyłam
zupełnie mi nie podpasiła -
Gosia
jedna z najlepszych książek, jakie czytałam. ja najbardziej polubiłam Alka -
Bodek
czytałem kiedyśi nic nie pamiętam, a to oznacza że najprawdopodobniej nie wywarła na mnie większego wrażenia niż inne lektury szkolne
pozdro -
Anonim
-
Anonim
najpiękniejsza i nalepsza lektura szkolna jaką do tej pory czytałam. No i w kanonie książek "nieobowiązkowych" tez jest na czołowym miejscu. Ja byłam tak zafascynowana że przeczytałam sobie jeszcze "Alek, Zośka, Rudy" ich biografie w formie gawędy z wieloma pięknymi, śmiesznymi zdjęciami :) -
....
krótko: ŚWIETNA!!!.. po raz pierwszy przeczytałam ją gdy byłam początkującą harcerka...wywarła na mnei ogromne wrazenie...a to było Łooo wieki temu.. gy ostatnio po nią siegnełam.. było tak samo!Świetna! -
bzik.
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne