Urban Playground [283]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysztof

no to po UP6 :) bylo dynamiczniej niz UP5, wedlug mnie takze lepiej.

a propozycja: moze by tak nastepne serie UP zorganizowac w calej warszawie? i powiedzmy dac ludziom 5-8h na wszystko, punkty porozwalac po calym miescie, jednoczesnie zapewniajac rozne mozliwosci rozwiazania? no i jeszcze przydaloby sie np. znalezc pania z kwiatami kolo ronda takiegos tu i tu przy takim a takim obiekcie, trzeba by do niej podejsc i powiedziec jakies haslo a ona np. by dala kolejna zagadke do rozwiazania... byloby... ciekawiej, trudniej i uczciwiej bo ludzie nie podazaliby czesto za tlumem
  • Anonim

>Krzyś napisał
    >no to po UP6 :) bylo dynamiczniej niz UP5, wedlug mnie takze
    >lepiej.
    >
    >a propozycja: moze by tak nastepne serie UP zorganizowac w
    >calej warszawie? i powiedzmy dac ludziom 5-8h na wszystko,
    >punkty porozwalac po calym miescie, jednoczesnie zapewniajac
    >rozne mozliwosci rozwiazania? no i jeszcze przydaloby sie
    >np. znalezc pania z kwiatami kolo ronda takiegos tu i tu
    >przy takim a takim obiekcie, trzeba by do niej podejsc i
    >powiedziec jakies haslo a ona np. by dala kolejna zagadke do
    >rozwiazania... byloby... ciekawiej, trudniej i uczciwiej bo
    >ludzie nie podazaliby czesto za tlumem

Czy uczciwiej ? ludzie by kombinowali, telefony,internet toz to ktorystam wiek; ) imho to za duzo czasu. teraz bylo 45 minut i mysle ze to jest w miare optymalny czas...
    dochodzi jeszcze czas przygotowan - nie kazda pani z kwiatami by sie na cos takiego zgodzila itd

swietna gra
    pozdrawiam
  • Represent, represent Kuba!

fakt, przed rozgrywka powinno sie zabierac telefony... :-(
  • TeMPOraL

Tak, tylko agenci musieliby przejść na pełny etat albo trzeba by zatrudniać ludzi, którzy faktycznie coś w danym miejscu - np. wspomniana pani z kwiatami może faktycznie te kwiaty sprzedawać, a dodatkowo jeszcze udzielać hasła szukającym :)

Pomysł dłuższej gry jest IMO dobry, ale wypada pomyśleć nad inną jej postacią.
    Pozdrawiam; ).
  • Krzysztof

no ale to wlasnie o to chodzi by samemu kombinowac na wszystkie sposoby! a nie biegac za tlumem i tylko korzystac z ich myslenia. wiekszy obszar + wiecej czasu + wieksze skomplikowanie = wiecej kombinowania + wieksza frajda :)

mozna takze wykorzystac motyw np. z dzwoniaca budka telefoniczna :) tylko jedna osoba/grupa by to zaliczyla, ale z drugiej strony takich przykladow w wawie moze byc wiecej o tej samej godzinie wiec nic straconego dla innych - to sa dopiero podchody! :)
  • TeMPOraL

[quote]no ale to wlasnie o to chodzi by samemu kombinowac na wszystkie
    sposoby! a nie biegac za tlumem i tylko korzystac z ich myslenia. wiekszy obszar + wiecej czasu + wieksze skomplikowanie = wiecej kombinowania + wieksza frajda :) [/quote]; )
    Popieram Cię w 100%; też uważam, że bieganie za tłumem psuje całą frajdę z zabawy. Dlatego jestem za dłuższą grą, tylko w innej postaci - gdyby po prostu wydłużyć UP takie jakie jest teraz, to byloby to wielkim problemem i dla uczestników i dla organizatorów.

Możnaby pomyśleć o czymś nieco bardziej dynamicznym - zmieniający się rozkład zagadek. Przykładowo pewne zagadki pojawiałyby się dopiero popołudniem, agenci pojawialiby się tylko w określonych porach dnia [czasu gry, to be precise] i za każdym razem w innym miejscu.
    Kolejny pomysł do przemyślenia to utajnienie i rozdzielenie zagadek - tzn. zrobić ich więcej i rozbić na kilka nie powiązanych ze sobą grup. Rozwiązane zagadki dawałyby podpowiedź do szukania następnych; tylko trzeba byłoby to zorganizować tak, żeby kolejność nie była aż taka ważna.

I tutaj warto też wymyśleć odpowiednią do gry historię - jak na razie Semp sobie nieźle radzi, jednak w takiej dłuższej rozgrywce klimat byłby tym bardziej ważny.

Pozdrawiam.
  • Krzysztof

o wlasnie dokladnie takie cos mi chodzi! :)
  • TeMPOraL

Hehe no to do roboty :P Projektować; )

Ja tymczasem pragnę zająć się przeniesieniem inicjatywy UP do Krakowa - co o tym myślicie?
  • Anonim

>TeMPOraL napisał
    >Ja tymczasem pragnę zająć się
    >przeniesieniem inicjatywy UP do Krakowa - co o tym
    >myślicie?

nie pytaj - po prostu to zrób, jeśli czujesz się na siłach.

my nie pytaliśmy nikogo oprócz Sempa.
  • Anonim

Jesli ktoś ma jakiś pomysł albo cheć zrobienia czegoś, to chętnie się włącze w projekt. W końcu lepiej zabijać nudę i normalność niż jej się poddawać, prawda? A wystarczy tylko dobry pomysł :)
  • Lidia.

up7- nie chce czekac tak dlugo;)

swoja droga, wreszcie cos do myslenia Sempie dales:)
  • Anonim

>everybody napisała:
    >up7- nie chce czekac tak dlugo;)
    >
    >swoja droga, wreszcie cos do myslenia Sempie dales:)

hehe , myslalem ze pierwszy bede :)

tak czy siak wniosek jeden - ZAJEBISCIE :)

pozdrawiam
  • abcd abcd

widzę że nie jestem jedyna;)
  • H.G.

Ufff a już sie bałam, że projekt naprawdę został zakończony :)
  • Anonim

ja nie mam głowy do tego rebusa, więc o co chodzi? :D
  • TeMPOraL

Heh chociaż mam daleko i pewno nie przyjadę, to jednak ta zagadka wprawiła mnie w lepszy nastrój :)
  • Szakirr

Ja nie zauważyłam, że jeszcze jest coś na dole. I naprawdę miałam kilka interesujących sposobów eliminowania liter. Byłbyś, Sempie, z tych moich zmagań i pomysłów naprawdę dumny.
    A tak..eee.. czysta manufaktura.
    Więc do zobaczenia.
  • abcd abcd

>misiekf napisał
    >ja nie mam głowy do tego rebusa, więc o co chodzi?
    >:D

a kombinuj sam kolego!
    ;)
  • Marek

to jest wybitnie proste takie ze az staje sie wybitnie trudne; p mi tez sie udalo odszyfrowac; p
  • Anonim

już wiem, from source :]

Szykujcie sie... bedziemy w zimę biegać.. :D
  • 1
  • 2
| |

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.; )

Fotki

Miejsca grona (0)