-
Powiedzmy, że od dosyc dawna nosze sie ze zrobieniem pewnego jednorazowego projektu (a nie cyklicznego jak Urban Playground), ktory jednak wymagalby pewnych zunifikowanych rekwizytow. Pojawia sie tutaj pytanie, a opcje sa trzy:
a) znalezc sponsora na owe niedrogie rekwizyty (pytanie jakie beda warunki sponsoringu, czy bedzie to tylko umieszczenie gdzies loga czy cos bardziej nachalnego)
b) brak loga, brak sponsoringu, ale kazdy przynosi 5 zlotych, zeby zwrocilo sie za rekwizyty (ktore powinny kosztowac okolo 4 zl, ale bedzie musialo byc ich nieco wiecej i w zwiazku z tym kilka zostanie, co tez trzeba zamortyzowac tą dodatkową złotówką, na pewno milionow na tym nie wyprowadze; ))
c) jest wam to obojetne czy A czy B
d) inne rozwiazanie? -
Lidia.
zasadniczo, 5zl to nie duzo- ale zawsze w pieniedzmi wychodzi roznie.
sponsor- lepszy pomysl, po warunkiem ze znalezc takowego to nieproblem:)
no, ja ze swojej strony moge obiecac, ze jedno 5 zl miec bedziesz;p -
Szakirr
Jak dla studentów, to 5 zł jedynie wtedy, gdy piwo w cenie:) Wydaje mi się, że tłum na to 5 zł może nie polecieć. Ale patrzmy. -
Darek
A mi się wydaje że lepsza jest opcja b
5 złotych to nie jest dużo, a większość osób które biorą udział w UP to fanatycy, którzy poświęcą tego piataka dla dobrej zabawy.
natomiast sponsorzy są mniej przewidywalni. Nie wiadomo czego taki sponsor sobie zazyczy... -
-
Przypomne jeszcze, ze nie chodzi o UP, tylko o zupelnie inny projekt.
-
Anonim
5 zl moze zagwarantowac wieksza kameralnosc projektu
wiec jesli nie potrzeba jakiejs masy ludzi do dobrej zabawy
to jestem za 5zl -
Ania/Larwa; )
-
Towarzysz ZwieRZak
dokładnie opcja b lepsza :D po 1 sponsora trafić to cud a po 2 podejżewam że mieli by za duże wymagania...
a 5zł zawsze można żucić (jak było z led-t :D fanatycy sie znaleźli :D)
i właśnie ten piatak będzie lepszy bo będzie sie bawiła kameralna lubiąca tak sie bawić grupa ludzi a nie bydło jak na ostatnich UP dresy z komórkami... -
Agutek
-
Tadeusz
A ja sugeruję zrobienie ankiety na stronie UP, albo innej, jeżeli tak bardzo zależy na rozróżnieniu -
Długi
B jest ok
a co do dresów bawiących się w UP to (nie reprezentuje tego srodowiska) uwarzam ,że to zabawa dla kazdego. Wszyscy mieszkamy,studiujemy w tym miesice i mamy takie same prawa to dej zabawy :) tyle moich mądrości; ) -
Kuba P? One Momentum.
>Długi napisał
>B jest ok
>
>a co do dresów bawiących się w UP to (nie
>reprezentuje tego srodowiska) uwarzam ,że to zabawa dla
>kazdego. Wszyscy mieszkamy,studiujemy w tym miesice i mamy
>takie same prawa to dej zabawy :) tyle moich
>mądrości; )
Tez uwazam, ze dresy powinny brac udzial w UP. Mają takie ładne odblaskowe ubranka. A my sobie kupimy strzelby ]:->
Co do pomyslu: B jest prostsze, ergo efektywniejsze. B.
D: a miasto nie chcialo by pomoc? (Urzad Miasta?)
-
Towarzysz ZwieRZak
>Długi napisał
>a co do dresów bawiących się w UP to (nie
>reprezentuje tego srodowiska) uwarzam ,że to zabawa dla
>kazdego. Wszyscy mieszkamy,studiujemy w tym miesice i mamy
>takie same prawa to dej zabawy :) tyle moich
>mądrości; )
spoko ja nie mówie dla dresów nie ale mówie to do ludzi którzy latają na UP z komórkami i wymieniają się hasłami :/ bo widziałem akurat takiego jednego pana podczas ostatniej UP
-
>Kuba P ćwiczy opanowanie napisał
>D: a miasto nie chcialo by pomoc? (Urzad Miasta?)
Zaliczyłbym to cały czas do A, choć wolałbym sponsoring miejski niż firmowy. Póki co jeszcze nie ruszam żadnej z opcji. Do projektu jest jeszcze trochę czasu.
-
>UBek na katolickiej uczelni... napisał
>spoko ja nie mówie dla dresów nie ale mówie
>to do ludzi którzy latają na UP z komórkami i
>wymieniają się hasłami :/ bo widziałem
>akurat takiego jednego pana podczas ostatniej UP
To, że ktoś łamie umowę społeczną, która jest podstawą projektu UP nie najlepiej świadczy o takiej osobie. Jak ktoś chce być za wszelką cenę fajny i chce wylondować wysoko na tablicy wyników za wszelką cenę, nawet w tak żenujący sposób, to już tylko świadczy o tej osobie. Na szczęscie nie zdarza się to często. Większość wie jak trzeba się bawić.
-
Długi
-
>Długi napisał
>ja jestem fajny....a byłem w drugiej 50-tce :)
No właśnie :D Słuszna postawa :)
-
znaki na polu jak z Archiwum-X
imo primo..
Powtorze tylko ludo mowe, ze 5 zeta z kubraka wylozyc na projekt moge.. nie duzo to i nie malo przecie, ale o dobra zabawe coraz trudniej na tym swiecie. Upadek pomyslu w trakcie tworzenia, to jak amputacja glowy nieistniejacego stworzenia. Sponsoring indywidualny najlepsze rozwiazanie, przy sponsorze centralnym zbyt duze wojowanie. Nie bawmy sie w komercje, tylko w dobra zabawe..
Co do odblaskow odzienia, ubrani w nie to tez ludzie.. komorek uzywac potrafi kazdy jak umie...
P.S. krzyzyk na sponsoring indywidualny..
Nazywam sie Franek i tez mam 12 lat; ]
Narf -
znaki na polu jak z Archiwum-X
>semp napisał
>>Długi napisał
>>ja jestem fajny....a byłem w drugiej 50-tce :)
>
>No właśnie :D Słuszna postawa :)
>
To mielismy 2-ga piedziesiatke ???; ] -
Kuba P? One Momentum.