-
Lumenatio najpierw zadebiutowało w Warszawie, a następnie zaatakowało Amsterdam. Teraz projekt powraca do Stolicy, żeby po raz kolejny dać jej mieszkańcom możliwość zmierzenia się w niezwykłej walce.
Wyobraź sobie surrealistyczny sen, w którym widzisz miasto zupełnie takie jak Twoje. Te same ulice, budynki i ludzie. Miasto żyje swoim normalnym rytmem, jednak raz na jakiś czas zaczynają dziać się tam dziwne rzeczy. Absurdalne. Tajemnicze. Czasem w mieście nie wiadomo skąd pojawiają się niezwykle ubrane istoty i rozpoczyna się polowanie. Venatio. Surrealistyczni łowcy nie atakują jednak osób postronnych i walczą jedynie między sobą. Trzecim okiem. Lumen. Każdy z nich celuje i jest jednocześnie celem. Gdybyś był jednym z nich, to z pewnością doskonale wiedziałbyś jak to jest, gdy zagrożenie może nadejść z każdej strony, wciąż trzeba uciekać i jednocześnie gonić. Polować. Gdzie byś się ukrył? Skąd byś atakował? Jaka byłaby twoja strategia? A teraz wyobraź sobie, że ten surrealistyczny sen staje się rzeczywistością. Lumenatio.
Jeśli masz nerwy ze stali, umysł stratega, zmysł wojownika i odwagę do zrobienia czegoś nietypowego w samym centrum miasta, to włącz się do Lumenatio 3.
Aby wziąć udział w grze musisz wziąć ze sobą aparat cyfrowy i pojawić się w centrum Warszawy w najbliższą niedzielę (15 czerwca 2008) równo o godzinie 15:00. Miejscem spotkania jest chodnik przed Pałacem Kultury i Nauki, a konkretnie przestrzeń pomiędzy dwoma niedziałającymi prostokątnymi fontannami od strony Alej Jerozolimskich.
Jeśli planujesz wziąć udział w Lumenatio, to daj znać mailem – znacznie ułatwi to oszacowanie liczby graczy i przygotowanie odpowiedniej liczby czepków. Jeśli zapomnisz poinformować o chęci udziału w grze, to i tak wpadnij, bo miejsca nie zabraknie dla nikogo. Tak więc wyczyść obiektyw, poinformuj znajomych i rozpocznij odliczanie, bo Lumenatio nadchodzi. -
Jeszcze raz zachęcam do zgłaszania swojej obecności na maila albo w tym temacie, ponieważ ZNACZNIE ułatwi to przygotowanie odpowiedniej liczby czepków.
-
-
Lemiś
Fajna zabawa, nawet jak nie miało sie cyfrówki xD Z telefonem troszkę trudniej było ale dla chcącego nic trudnego. Pojawiały sie teksty w stylu "masz źle założony czepek,odwróć się to Ci powiem czy jest już dobrze" xD Generalnie to lepiej jest ganiać za innymi i narazić sie na ustrzelenie siebie niż ciągłe kampowanie i tracenie dobrej zabawy:)
Pozdrawiam i dzięki za fajną grę ^^ -
-
utopia
No fotki wyszły niezłe...
Dziękuję, że mogłam się przyczynić do Twojej metamorfozy; ) Wrażenia bardzo pozytywne. Dla mnie coś nowego , bardziej ekspresyjnego i bardziej śmiesznego; ) -
Anonim
-
ℬart☼k
-
.
>ZOMG itz liek Bart0k! napisał
>Kurna, dlaczego akuart dzisiaj odkryłem, że było? :/
Bo jesteś pedałem? :) -
Jeśli ktoś jeszcze nie wrzucił fot, to zachęcam do zrobienia tego jak najszybciej, bo już niebawem chciałbym ogłosić wyniki. :) Nawet jeśli nie uważasz, że masz tyle fot, że wygrałeś/wygrałaś, to i tak się nimi podziel, żeby można było umieścić je w galerii na stronie.