Urban Playground [283]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kocham:* jak to ladnie brzmi

Witam wszystkich,
    Po przeczytaniu książki jak pisał Semp każdy czuje co innego. Jednym z moich odczuć było że oto trzymam w rekach super pomysł na film. Nie mówię o jakiejś super produkcji. Gadałem z Sepmep poparłinicjatywe. zaproponował aby nie pokazywać twarzy Aurelii. jak to widzę. Cóż chyba powstało by 12 odcinków (tyle ile gier).
    teraz co najlepsze. Jeśliznalazł by się ktoś chętny do takiego projektu było by super. Film nie będzie przynosił pieniędzy gdyż całość zostanie umieszczona w serwisie youtube.com lub pl więc nie będziemy czerpać korzyści finansowych ale gwarantuje że zabawa będzie przednia. Tak więc trzymają sie oryginału nakręcimy sceny na 30 piętrze pałacu kultury i nauki. Zrobimy rozmowę z Yzzem i już chyba nawet wiem gdzie ( tak gosiu lemingu ostatnie piętro twojej kamienicy to super kryjówka dla Aureli Aurox), nie mam pomysłu na Zakłady kineskopów imienia Róży gdyż są one juz wyburzane ale może pozwolą nam wejść tylko na parter i tam nagramy co potrzebujemy. Otóż co potrzebujemy ludzi z wyobraźnia i tak szalonych że dadzą radę to zrobić i kamerę. Gdzie tkwi haczyk wszystko robimy na własny koszt. Ale mam nadzieje ze uda mi sie pomysł wcielić w życie, czemu? Odpowiedź jest prosta. Aurelia prosiła o stworzenie armii. Pokażmy jej ze potrafimy. Są miejsca gdzie sceny wyszły by super. postaram sie zrobić jakąś dokumentacje foto pogadam z ochrona zakładów róży luksemburg moze dadzą sie ugłaskać na prasę. No to ja kończe,.
    mam nadzieje ze temat nie pozostanie bez odzewu.
    pozdrawiam wszystkich. Max
  • Lemiś

co do mojej kamienicy to nie jestem pewna czy to dobre miejsce na kryjówkę ^^' Ale jak chcesz włazić na stary, rozpadający sie i śmierdzący strych to zapraszam ]:->
    A co do 12-odc filmu to genialny pomysł :D

ludzie zbierajta sie chce zeby to wypalilo i nie sa to puste słowa. gadałem dzis z ludzmi z zakładów róży powiedzieli ze jak nie bedziemy zachowywac sie jak banda dzieciakowto pozwola nam wejsc na parter ale nie wyzej bo nie wolno wiec mysle ze i tak sukces. co do nagrania ciecia pokazywania rezyserowania i monotawnia. mamy na 90% ludzi z Akademi Filmu i Teatru ze sprzetem wiec tylko wy jestescie mi potrzebni. Kurde jak byl urban to sie wszyscy zucali a tera :( no co jest, nie bojcie sie kamera nie gryzie. pomozcie w realizacji :)
  • Towarzysz ZwieRZak

No dobra dobra już tak nie jeździjcie po ambicji; )
    Zgłaszam się na ochotnika...
    na filmowaniu się nie znam za bardzo ale raz byłem statystem we filmie, a poza tym umiem dźwigać więc może się przydam do taszczenia czegoś...
    jak coś pisz mi na priva co i jak w każdym razie piszę się!
  • El comendante Semp

Fajny pomysł, ciekaw jestem jak to się rozwinie. Dobrze, że nawiązałeś kontakt z ludźmi z Akademii Filmu i Teatru, bo choć pomoc graczy UP i czytelników książki może okazać się bezcenna, to jednak dla dobra efektu świetnie by było, gdyby w role wcieliły się osoby, które rzeczywiście obycie aktorskie mają. Ale pomysły jak to nakręcić, gdzie, z kim zagadać i cała masa innych rzeczy to rzecz w której świetnie mogą sprawdzić się także te osoby, które wcześniej z filmem nie miały nic wspólnego. Fajnie, że po zakończeniu projektu podejmowane są działania takie jak te, dzięki którym armia się rozrasta...
  • Paulina 'Pola' Brzostek

Mi się pomysł bardzo podoba, nawet myślałam o czymś takim czytając książkę. Według mnie to może wypalić :) Jeśli mogę w czymś pomóc to prosze bardzo - możecie na mnie liczyć :)

super widze ze projekt sie POWOLI rozkreca :)
  • Olexy

ja mogę jakoś pomóc- nie wiem jeszcze jak ale z chęcią. :D
  • Marek

wprawdzie nie mam doświadczenia z filmowaniem, ale też chętnie pomogę :)
    trzeba w końcu pokonać miejskiego negatywa!

chyba znalazłem miejskiego negatywa do filmu. Jutro moze uda mi sie z nim pogadać, jesli sie zgodzi to było by super. teraz poszukuje reszty. cały czas nie mam Aurelii Aurox i tu mnie boli. nie mamy tez starszego pana pana z teczka oraz całej reszty w tym człowieka w bieli. zgłaszać sie chętni :)
  • Towarzysz ZwieRZak

Ja chętnie zagram Aurelię :P mam taką jedwabiście gładką cerę :P
    A tak serio to co myślicie zrobić ze starszym panem z teczką?
    ucharakteryzować kogoś? Czy może podpytać swojego Tatę czy nie chciał by zostać wolontariuszem?; )
| |

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.; )

Fotki

Miejsca grona (0)