Urban Playground [283]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • El comendante Semp

:)
  • El comendante Semp

Postaram się w ciągu najbliższych dni/tygodni sprawdzić wszystkie karty i umieścić raport na stronie.

Jednocześnie proszę wszystkie osoby które robiły fotki albo kręciły filmiki o ujawnienie się w tym temacie albo na kb1985@gmail.com celem przekazania materiału za pośrednictwem łatwego i przyjemnego sposobu, który zdradzę na privie.; )
  • Lidia.

Powiem Ci, że... za malo czasu bylo:)
    Trza bylo biegac. I przynajmniej schudlam :D :P
    i koncowka, z oddawaniem kart, nie wyszla zbyt jasno :P

Ale: rzadzisz :D
  • Korek.

Właśnie, miało być oddawanie pod kolumną :P
    A tak czekałem wiernie pod kolumną i oddałem pod koniec kartę przez to :(
    Co i tak nie zmienia faktu, że było dzisiaj bosko :) I pogoda też.
    100% dobrej zabawy
  • Mya

Stan agonii...nigdy więcej na UP na kacu!

MISTRZ, ale nie łatwo było tym razem...Semp- gratuluje wciąz rosnącgo poziomu absurdu.
  • El comendante Semp

Dzięki :)
    A tutaj garść fotek, właśnie się uploadują:
    http://www.flickr.com/photos/urbanp...
  • Smirnoff:P

Ooo tak, nie powiem, żeby było łatwo;]
    Ale wiecie co? Wylosowałam kartę, wylosowałam kartę!!!:D:D:D; P
  • Lidia.

chcialabym zauwazyc, ze jak dla mnie nie powinno byc pod kolumna:P
    kolumna jak dla mnie to "miejsce, gdzie wszystko sie zaczelo", a nie "gdzie dostales karte":P
    Ale, nie mi to ocenic ^^
  • El comendante Semp

Zamysł był taki, żeby było pod kolumną. Tak jak czasem rozdawanie zaczyna się powiedzmy pod rotundą, a kończy za nią, to i tak chodzi o miejsce startu, ale rozumiem, że mogło to być niewystarczająco doprecyzowane.
  • Mya

Szef mnie wyrzuci z pracy, brak koncentracji, mysle, myslę, myślę ... ale umre jak sie nie dowiem gdzie krył sie punkt kontrolny wskalazny przez zagdkę " człowiek o 4Pi r ^2" czy jakoś tak...
  • Lidia.

oo, wlasnie:D
    zaloeznia byly takie: albo jakis dmuchany ludzik, okragly
    albo jakas rhabilitacja, ludzie o kuli:P

i ten tego. Polarny rozpuszczalnik?
  • Mya

woda?
  • Lidia.

...twierdzisz?:P ja sie nie znam:]
  • jot.

z tym rozpuszczalnikiem to my myśleliśmy o budce z lodami - bo polarne i sie rozpuszczają :D ale gdzie to było to nie wiem....

co do finiszu, to... tak nie dokonca wyszło :)

a która cyfra była najczęściej na kolumnie?
  • jot.

no i czas... ze względu na utrudnione przebieganie przez zamkniętą kładkę i duży teren.. czasu powinno być troszkę więcej :))
  • El comendante Semp

cztery pi er kwadrat to pole powierzchni kuli, a ktoś podczas gry zarzucał mi, że tak nie jest :) chodziło o człowieka o kulach, który siedział sobie na trawce w pewnym miejscu...

rozpsuzczalnik poalrny to woda, a agent był... na środku jeziora

:)
  • jot.

czasem nie nadążam za Tobą :))) ale uwielbiam takie abstrakcyjne wyczucie rzeczywistości!!!!

ps. moje lody są chyba bardziej abstrakcyjne ; )
  • Mya

strasznie zaluje ze nie dotarłam do jeziora! Ale weekendowe przemęczenie organizmu spowodowało brak zmysłu abstrakcji.
    Ale czasu było malutko - fakt.

Jeszcze jedno mnie nurtuje: czy punkty nalezalo zdobywac po koleji?! czy ukladaly sie w trase, która po poprawnym odgadnięcu przesłanek nalezalo podążać?!
    Jeśli tak to spoko, jeśli nie, to znalezienie człowieka o kulach zależało od przypadku...
  • El comendante Semp

Taka a nie inna numeracja punktów jest przypadkowa. Jedyna sytuacja w ktorej idziemy w pewnej kolejnosci to punkty typu szlak, ale takich w UP#9 nie bylo (a byly np. w UP#3 i #4, poprzegladajcie rozwiazania na stronie).
    Czy znalezienie czlowieka o kulach zalezalo od przypadku? Tutaj wracamy do zasad UP. Na kartach jest napisane, ze agentow mozna szukac na slepo (co jest srednim pomyslem) albo kierujac sie wskazowkami. Wskazowki maja ulatwic odnalezienie agenta posrod innych ludzi, ale nie zawsze musza jednoznacznie wskazywac jego pozycje (jak np. wspomnienie o tym po jakiej trasie porsuza sie ruchomy punkt w UP#3). Akurat tutaj ulatwienie mialo byc takie, żeby łowić w tłumie kogoś o kulach, a gdzie taka postac by sie znajdowala to już inna sprawa.
  • Mya

jedno jest pewne - przed nastepnym UP tydzien wycisku na silowni, jogging every day ! ... a może nawet rzuce palenie...