Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • El comendante Semp

Wyobraź sobie surrealistyczny sen, w którym widzisz miasto zupełnie takie jak Twoje. Te same ulice, budynki i ludzie. Miasto żyje swoim normalnym rytmem, jednak raz na jakiś czas zaczynają dziać się tam dziwne rzeczy. Absurdalne. Tajemnicze. Czasem w mieście nie wiadomo skąd pojawiają się niezwykle ubrane istoty i rozpoczyna się polowanie. Venatio. Surrealistyczni łowcy nie atakują jednak osób postronnych i walczą jedynie między sobą. Trzecim okiem. Lumen. Każdy z nich celuje i jest jednocześnie celem. Gdybyś był jednym z nich, to z pewnością doskonale wiedziałbyś jak to jest, gdy zagrożenie może nadejść z każdej strony, wciąż trzeba uciekać i jednocześnie gonić. Polować. Gdzie byś się ukrył? Skąd byś atakował? Jaka byłaby twoja strategia? A teraz wyobraź sobie, że ten surrealistyczny sen staje się rzeczywistością. Lumenatio.
  • El comendante Semp

Więcej informacji wkrótce. Tak jak już pisałem w innym temacie, rezerwujcie sobie czas 1 lipca. Oprócz tego niezbędna jest dodatkowa porcja czasu 30 czerwca. Więcej informacji wkrótce.
  • El comendante Semp

Aby wziąć udział w pierwszej odsłonie projektu Lumenatio musisz spełnić dwa warunki. Po pierwsze trzeba zdobyć jedno ze 120 zaproszeń, które będzie można dostać pod Mostem Poniatowskiego w sobotę 30 czerwca około godziny 15:00. Po drugie musisz wziąć ze sobą aparat cyfrowy oraz upolowane zaproszenie i pojawić się pod Kolumną Zygmunta w niedzielę 1 lipca 2007 o godzinie 16.00.
  • Lidia.

Aj. Jak nie upoluje zaproszenia bede plakac :P
  • Korek.

Ja się załamię XD
  • carinae

czy ten aparat cyfrowy jest konieczny? nie kazdy dysponuje...
  • El comendante Semp

Niestety aparat jest absolutnie niezbędny. I do tego musi być cyfrowy. Rozwiązania typu telefon komórkowy to raczej średni pomysł, ale ostatecznie mogą dać radę, choć ZDECYDOWANIE nie polecam komórek.
  • RadekB

Wydaje mnie się, że wiem na jakiej zasadzie to wszystko bedzie sie odbywalo. Mam nadzieje, ze moje przewidywania sa dobre.

Co do komorek, jezeli ma ktos cos pokroju K750/K800 to mysle, ze nie powinien narzekac na jakosc zdjec.; )
  • El comendante Semp

Spekulacje są jak najbardziej dozwolone, ale w interesie każdego z graczy leży, żeby zachować je dla siebie. Na wstępnie wszyscy mają równe szanse, ale jeśli ktoś rozgryzie o co może chodzić, to może odpowiednio się przygotować.; )
  • Smirnoff:P

Można grać grupowo? Albo przynajmniej parami?
  • El comendante Semp

Niestety nie będzie to możliwe. Obowiązuje zasada: jedna osoba może dostać tylko jedno zaproszenie, a jedno zaproszenie można wymienić tylko na jeden pakiet startowy, który wystarcza tylko dla jednej osoby. Nie da się też grać w wiele osób, nawet gdyby każda miała swój pakiet startowy, a wynika to po prostu z mechaniki gry. Wszystko stanie się jasne gdy zobaczycie instrukcje.
  • Mhm... A jest jakieś konkretne miejsce pod Mostem Poniatowskiego gdzie będzie można zdobyć zaproszenie ? Albo chociaż strona Wisły... :D
  • Lidia.

Wiec, ja mam propozycje
    Jak ktos zaproszenie upoluje, a po namysle stwierdzi, ze to jednak nie dla niego, to ja to zaproszenie chetnie odkupie :P
  • Maciek

no własnie, przybliż gdzie pod mostem poniatowskiego :D... miejscówek pod mostem jest całe mnóstwo! a jesli wezmiemy pod uwage jeszcze druga strone wisly.... uhuhu!

to jak, jakas podpowiedz, czy to tez czesc gry, he?
  • El comendante Semp

Do kwestii mostu się nie ustosunkuję.

Dziś odebrałem materiały z drukarni i muszę powiedzieć, że pięknie wyszły. :) Zobaczycie w niedzielę...
  • Lidia.

Albo nie zobaczymy ^^
  • El comendante Semp

To już dziś. :)
  • Korek.

Ha, mam zaproszenie :D

(musiałem się pochwalić, o)
  • El comendante Semp

Chyba przedobrzyłem, zostało jeszcze sporo zaproszeń. Zostały wprowadzone do "Lumenatio" po to, żeby ściśle określić ile osób wpadnie na projekt, dzięki czemu przygotowałbym odpowiednią liczbę zestawów startowych (ale nie większą niż 120). Można było oczywiście wprowadzić system zapisów przez internet, jednak doszedłem do wniosku, że pojawienie się gdzieś fizycznie na mieście i upolowanie zaproszenia będzie bardziej zobowiązujące (bo jak już ktoś pofatygował się pod Most Poniatowskiego, to raczej wpadnie też na grę) i dzięki temu zaproszenia nie zmarnują się. Odnalezienie zaproszeń okazalo się jednak większą przeszkodzą niż myślałem. Część osób być może zrezygnowała, gdy dowiedziała się o remoncie torów tramwajowych i zarazem utrudnionym dojeździe na Powiśle. Niektórzy krążyli w okolicy mostu przez dłuższy czas i nie mogli mnie znaleźć. Kto wie, może byli nawet tacy którzy się wykruszli, myśląc że zaproszenia już dawno się skończyły, a tymczasem zostało ich jeszcze sporo. Starałem się uniknąć takich tłumów i chaosu jaki bywał przy rozdawaniu kart gry Urban Playground, gdy jednocześnie rzuca się na mnie kilkaset osób, ale chyba przedobrzyłem i w efekcie upolowanych zostalo 27 zaproszeń. Stąd dogrywka. Tak więc choć projekt zaczyna się w niedzielę 1 lipca o 16:00, to o 15:30 będzie dodatkowa szansa na zdobycie zaproszenia (już na Starym Mieście), a ja biorę ze sobą materiały do przygotowania dodatkowych zestawów startowych. Tak więc jeśli chcesz zagrać, to nie musisz odkypywać od kogoś zaproszenia (jak to było zasugerowane na pewnym forum internetowym), a wystarczy, że pojawisz się jutro o 15:30 pod Kolumną Zygmunta i złapiesz jedno z pozostałych zaproszeń.
  • Lidia.

... Milej gry, napiszcie jak wygladalo "Lumenatio" :) ja niestety zostalam pozbawiona aparatu na weekend :/
| |

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.; )

Fotki

Miejsca grona (0)