-
balbi
ogólnie jestem ciekawa jak wam sie podobało (albo nie)
zalezy mi aby zdobyc jak najwiecej informacji, bo w sierpniu jade na wymiane i chyba warto wiedziec jak najwiecej przed.
z góry dzieki za jakieś informacje -
Gdzie dokladnie jedziesz?
Michigan to troszke prowincja zabita dechami.. :-)
Ale ma swoj klimat..
Ja bylam na wymianie w malym, uroczym miasteczku nad samym jeziorem Michigan..
Klimat jest b.podobny do polskiego. Jezeli chodzi o sam rejon to jest tam duzo farm, fabryk (Detroit)..
Plusem jest bloska odleglosc do Chicago gdzie mozna poczuc troche cywilizacji: opera, teatry, parki, super architektura, i co dla Ciebie najważniejsze polskie skepy z polskimi produktami i polska restauracja ( po kilku miesiacach pobytu w usa bardzo docenisz wycieczkę do takiego miejsca...)
Ja mimo ze mieszkalam w Michigan kilka razy w miesiacu bylam w Chicago ( 2h samochodem autostradą).
Powodzenia.. :-) -
just like starting over
nie byłam, ale mam rodzinę i przesyłali duże zdjęć
to miejsce zapadło mi w pamięć: http://www.nps.gov/piro/
poza tym miasta: Detroit, Lansing, Grand Rapids
i wszelkie jeziora -
balbi
dokładnie-Waylland
dzieki zdjecia to jedno. ale mam nadzieje ze ktos sie jescze odezwie i napisze jakies inf. -
-
Anonim
Witam,
również spotyka mnie w tym roku przyjemność wymieniania się. Moim miejscem docelowym jest natomiast rejon New England. Czy ktoś ma na ten temat jakieś informacje? Wiem tylko tyle co z wikipedii,ale historia oraz podział terytorialny i ludności w tym momencie mniej mnie interesuje. Jak tam jest? Czy ludzie są tam bardzo konserwatywni? -
balbi
mi zalezy także na jakiś ksiązach, nietyle o turystyce i krajobrazach ile bardziej historia i życie współczesne, polityka.z góry dzięki za info