UW - WGiSR - IKR [271]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • m a r i p o s a

hej, mam do Was kilka pytań. mam nadzieję, ze ktos mi odpowie...
    chciałabym rozpocząć magisterskie na UW na ww kierunku, ale:
    1. teraz robie inzyniera z geodezji i zastanawiam się czy bez studiów licencjackich z geografii dam radę przejść ten egzamin wstępny
    2. spotkaliście się kiedyś moze z przypadkiem, zeby zacząć magisterskie przed ukończeniem studiów pierwszego stopnia?
    3. jakie w ogóle sa szanse dostania się na magisterskie na UW? duzo osób odpada po tym egzaminie?
    pozdro Agnieszka
  • Arisa

1. Były takie przypadki (w l.mn.)
    2. To jest fizycznie niemożliwe, jednym z warunków rozpoczęcia studiów II stopnia jest złożenie wśród dokumentów rekrutacyjnych dyplomu licencjata lub równoważnego (lub w drodze wyjątku zaświadczenia o ukończeniu studiów I stopnia)
    3. To zależy, jak bardzo oblegana jest akurat wybrana przez Ciebie specjalizacja.
  • m a r i p o s a

dzięki za odpowiedź:)
    kombinuję jakby tu nie mieć przerwy w studiach po prostu.. a będę się bronić po rekrutacji u was bo nasze studia są troszkę dłuższe:/
  • Arisa

Jeżeli będziesz się bronić semestr po to musisz czekać. Jeżeli jeszcze we wrześniu to wystarczy Ci w/w zaświadczenie w dziekanatu, że ukończyłaś studia.

Tak w ogóle polecam grono całego wydziały, nie tylko jednego instytutu.
    http://grono.net/chat/#wgisr/forum/
| |

Studenci, Absolwenci, wszyscy ci którzy mają zamiar studiować na Wydziale Geografii i Studiów Re...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)