-
Nędzny
hehehe:D no tak, jedna wielka zenada:P zamiast dzialac madrze, to robia tak zeby lizac dupe UE:/ -
Piotr
>Hrabia de Nędza napisał
>hehehe:D no tak, jedna wielka zenada:P zamiast dzialac
>madrze, to robia tak zeby lizac dupe UE:/
Ale nie rozumiem co ma do tego UE? Póki co UE nie wydała nowego oświadczenia w sprawie Kosowa, więc w mocy jest stare stanowisko UE, popierające rezolucję ONZ która jasno mówi, że tam ma nie być suwerennego państwa.
Poza tym lizać dupę UE? Powiedz mi jak można sobie samemu lizać dupę bo to niezła akrobatyka musi być... -
Nędzny
Hmmm, wiekszosc krajow UE opowiedzialo sie za powstaniem nowego panstwa, sztucznego tworu, Polska jako panstwo, ktore ma duzy wplyw na kraje wschodu, powinna wstrzymac sie od glosu, bo poparcie utworzenia nowego panstwa stawia Polske polityke zagraniczna w dziwnym swietle, jako panstwo ktore nie jest stabilne i ktore dziala na swoja nie korzysc, wiec kwestia Kosowa nie jest sprawa referendum, tylko szerzej rozumina polityka zagraniczna, a jak wszyscy wiemy Polska karta przetargowa w UE jest nasza,polityka odnosnie takich panstw jak np: Ukraina, wiec bledem byla decyzja Polskiego rzadu, ktory zamiast, postapic na swoja kozysc (chyba ze politycy nie wiedza gdzie podaza Polska polityka zag.) a nie jak wiekszosc krajow UE, tylko dlatego zeby nie robic szumu, juz wielokrotnie popelnianego przez rzad w UE.
Mow co chcesz, ale liczy sie interes narodowy i nic wiecej:P a to sa fakty:D -
Piotr
Dokładnie. W tym co napisałeś zgadzam się w 100%. Tym co zrobił rząd RP zaszkodziliśmy naszym przyjaciołom, okazaliśmy się "dupolizami" USA. Bo to oni upierali się przy niepodległości Kosowa. Czemu? Wiele teorii jest...
Moim zdaniem trzeba było siedzieć cicho i "nie zauważyć potrzeby wypowiedzenia się w tej sprawie". Co by nam się stało, jakbyśmy przez 10 lat nie zabrali w niej stanowiska - po prostu nie zauważyli, przeoczyli. Nic.
Mnie zastanawia coś innego. Byłem na debacie z Tuskiem i choć cały czas dotąd byłem za PO, to teraz już nie jestem. Czemu? Bo Tusk powiedział coś takiego: Wiem, jakie są nastroje społeczne wobec Kosowa, ale pomimo to podejmę decyzję, w imie wyższych interesów.
Kuwa! Nie po to na niego głosowałem, aby decydował bez konsultacji społecznych. Problemem jest to, że nie ma jak na to zareagować - bo nie ma alternatywy na kogo głosować; / -
-
Nędzny
hehehe slusznie:D dlatego juz od dawna powtarzam, ze dopiero drastyczne zmiany pojawia sie gdy wejdzie mlodsze pokolenie do wladzy, ktore bedzie patrzec na swiat innymi oczami a nie przez pryzmat komuszych okularow:D tak samo z obietnicami Tuska odnosnie finansow:/ zenada,
Dlatego laczmy sie i przejmiemy kiedys wladze:D
P.S. Jakimi sie on kierowal wyzszymi celami? Przecie dzialal na nie kozysc kraju:D -
Piotr
Jak byś nie zauważył - właśnie przejeliśmy. Zmieniliśmy język polityki. To, że w tej chwili nie węszy się "układów", z języku obelg język polityki stał się językiem "miłości" to nasza zasługa - nasza - naszego pokolenia - mieszczuchów i wykształciuchów.
Problem jest taki - że nie ma w tej chwili kolejnej opcji politycznej którą by masowo mogło nasze pokolenie wykreować do władzy. -
Nędzny
Hmmm, nie zgadzam sie. To my przejelismy wladze? nasze pokolenie? mieszczuchow i wyksztalciuchow? Powiem tak: glosowalem na PO, ale nie chwale sie tym, i wstyd mi jest za siebie. A to ze zmienil sie jezyk, o czyms swiadczy? swiadczy o tym, ze telewizja jest w rekach wielkich bossow, ktorym widocznie na reke jest wychwalanie Tuska:D To media sa pierwsza wladza, i to one kreuja rzeczywistosc:/ zal mi troche, ze tak wiele ludzi patrzy i nie widzi. A Tusk jakby nie patrzec jest populista, bez charakteru:/
Mi chodzi o stworzenie parti, ktora bedzie miala wywalone na wielkie interesy, a jej jedynym celem bedzie dobro kraju, ktora bedzie cwanie zarzadzala panstwem, i ktora bedzie myslala dlugoterminowo, a nie populistycznie:D -
Piotr
Zmienił się język wypowiedzi płynących z rządu. Na to stacje tv nie mają wpływu. Zmieniło się to w co wciągała nas poprzednia partia - czysty PR którego nauczyli się na "wycieczkach" 15 lat temu w USA.
Pytanie jeszcze co dla Ciebie oznacza charakter? Czy bezkompromisowość i kartoflane wojny Kaczyńskich, czy posiadanie swojego zdania ale gotowość na kompromisy. Tusk ma charakter 2 typu i cześć i chwała mu za to.
Jeśli chodzi o ostatnie to podobało mi się to co PiS zrobił jeśli chodzi o UOKiK. Mam nadzieję, że PO tego nie zaprzepaści. Mam też nadzieję że Microsoft przestanie w końcu być faworyzowany w przetargach... Marzenia...
Problem jest jednak taki - skąd wyciągniesz partię, która będzie lepsza niż PO i na którą nasze pokolenie zagłosuje równie chętnie jak na nią... Ja takiej partii nie widzę - dlatego PO może robić co tylko chce...
-
Nędzny
Tusk, jest malo charakterny, chyba, ze udaje:P przeciez wiadomo, ze jest populista, i to jakim perfidnym. Jego dzialanie to tez chec wyruchania ludzi, aby wybrali go na prezydenta:/ Gdyby zalezalo mu na rozwoju to by zaczal robic a nie mowic, ale widocznie mu zalezy na swojej wlasnej karieze i wladzy:/ co mi sie nie podoba:P
Uwaza sie za liberala: wiesz co kiedys powiedzial Giulliani: demokraci mowia wszystko zeby bylo lepiej, a republikanie robia wszystko zeby bylo lepiej:D taka mala roznica:P
A co do parti, to mi chodzi o stworzenie czegos, niekoniecznie kontynuacja... -
Piotr
>Hrabia de Nędza napisał
>Gdyby zalezalo mu na rozwoju to by zaczal robic
>a nie mowic, ale widocznie mu zalezy na swojej wlasnej
>karieze i wladzy:/
Uwierz mi lub nie ale jednym dekretem nic nie zrobisz... Nie wybudujesz dróg ani nie nakarmisz biednych... Do zmian potrzeba lat... To co robi rząd jakiś ma wyniki na jakieś 5-10 lat.
>Uwaza sie za liberala: wiesz co kiedys powiedzial Giulliani:
Giuliani nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Przypisuje sobie spadek przestępczości w NY, podczas gdy to był tręd w całych USA... A przez przypadek 18 lat wcześniej zalegalizowano tam aborcję... Kochamy przypadki - prawda; >?
>demokraci mowia wszystko zeby bylo lepiej, a republikanie
>robia wszystko zeby bylo lepiej:D taka mala roznica:P
Republikanie zawsze mają lepszy PR i lepiej robią ludziom wodę z mózgów. Są specjalistami od kreowania ludzi z charakterem - wydmuszek.
>A co do parti, to mi chodzi o stworzenie czegos,
>niekoniecznie kontynuacja...
Jeśli chcesz być Piłsudskim to pamiętaj że będą też ludzie tacy jak Sosnkowski i Sikorski - wierni zasadom i przysięgom jakie składali.
Ale jeżeli uważasz że można przelewać bratnią krew... -
Nędzny
-
Miya
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne