Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krulec

W najbliższą środę, 27 lutego o godz. 13:00 w auli im. Adama Mickiewicza w Auditorium Maximum odbędzie się spotkanie z premierem RP, Donaldem Tuskiem.
    Spotkanie jest organizowane przez Uniwersytet Warszawski i redakcję
    Dziennika W czasie spotkania pan premier odpowie na pytania przygotowane przez studentów. Zachęcamy do ich przesyłania do redakcji
    Dziennika na adres: pytaniedopremiera@dziennik.pl

Więcej informacji o środowym wydarzeniu znajdą Państwo na stronie:
    http://www.uw.edu.pl/pl.php/aktualn...

Serdecznie zapraszamy!
  • KitKa(t)

spoko, wszystko fanie. tylko ile osob wejdzie na aule? pewnie jak zwykle polowe zajma oficjele. heh, to troche jak z biletami na euro...
  • Anonim

a mnie to sie nawet nie chce, bo jestem pewien, ze nic ciekawego sie tam nie dowiem.
  • Nędzny

no i o czym tusk moze powiedziec? bedzie chrzanil o milosci? qrwa niech liberal robi cos z gospodarka i prawem a nie sie usmiecha caly czas...zal.pl
  • Anonim

>tomeck napisał
    >na reytana w tej sprawie zawsze można było liczyć :)

W tej sprawie na Reytana zawsze. To co, Reytaniacy, może zbiorowo wykonamy gest naszego Patrona przed wejście do auli, gdzie ma przemawiać Tusk?

Ciekawe co by się działo, jakby za czasów Jarka miałby on wykład na UW? Pewnie zbiorowy bojkot? I ostracyzm środowiskowy wobec wszystkich, którzy nie byli jego przeciwnikami?
  • Anonim

Wyborcza namawiałaby pewnie na przynoszenie gwizdków
  • SĄSIAD

a to wszystko wina TVN-u, masonów i żydów :)
  • Anonim

Panowie - cenzure wprowadzilem ja - temat jest o spotkaniu z Premierem. Pisanie glupich komentarzy typu 'No i co z tego', 'Ojej' czy o spisku zydo-masonsko-gazetowym czy o tym coby zrobily media gdyby Premierem byl ktos inny.
  • Piotr

>SĄSIAD napisał
    >a to wszystko wina TVN-u, masonów i żydów :)

I cyklistów :D Nie wolno zapomnieć o cyklistach :P
  • D

To rozumiem, ze mamy wznosic hymny ku chwale Tuska, ktory w bajeczny sposob oczaruje nas na spotkaniu? :)
  • ʞǝɯoʇ

Na to wychodzi. Niech nam świeci "Słoneczko Kaszub" po wsze czasy! :P
  • Nędzny

i jeden dzien dluzej;P
  • Piotr

Wiesz.. Wolę premiera rozsiewającego miłość, niż dyszącego nienawiścią :P

Swoją drogą wysłałem mu pytanie - jaką pozycję zajmie ten rząd wobec OpenSource. Do jej pory stanowisko rządów było raczej wrogie, a przynajmniej mocno sceptyczne...
  • SĄSIAD

wobec czego? bo nie bardzo wiem o co kaman :)
  • Piotr

Takie krótkie wyliczenie... Windows - od 300 do 700 zł; MO - od 200 do 500 zł - wymagania sprzętowe większe - koszt około 500 zł

Ubuntu + OpenOffice - 0 zł, tańsze koszty sprzętu, ewentualne koszty przeszkolenia ludzi około 200-300 zł

Z tym że za licencje kasa wędruje za ocean, a pieniądze wydane na szkolenia idą do kieszeni naszych informatyków.

Boję się tylko, że pytanie wysłałem za późno, lub że nastąpi jakaś cenzura i pytanie nie zostanie puszczone.
  • Piotr

>SĄSIAD napisał
    >wobec czego? bo nie bardzo wiem o co kaman :)

Wobec Linuksa... Bardzo często w specyfikacji przetargów znajduje się zapis że na komputerze ma znajdować się "Windows", a nie "najlepszy system". Jest to jawne pogwałcenie zasad przetargów i wolnego rynku... Wybierane nie jest najlepsze i najtańsze rozwiązanie, ale jedyne znane urzędnikom.
  • Człowieka cień...

Łącze się z Reytaniakami.... :D
  • Piotr

Żeby już nie wspomnieć o ZUS...

Pewien człowiek chciał zrobić klienta jakiegoś programu pod Linux za darmo. ZUS nie chciał mu jednak udostępnić dokumentacji i musiał wystąpić do sądu z pozwem przeciw ZUS.
    ZUS przegrał sprawę i są dostępne darmowe programy do księgowości pod Linuksa, ale paranoją jest sytuacja gdy ktoś za darmo chce coś zrobić dobrego to stawia mu się przeszkody i faworyzuje jedyny słuszny system.
  • Nędzny

dlatego nasz kraj jest jedna wielka zenada...absurdy to narma jakby nie patrzec:/
  • Piotr

>Człowieka cień... napisał
    >Łącze się z Reytaniakami.... :D

Skąd ten ekshibicjonizm w Narodzie :P Nagle każdy chce rozrywać szaty i pokazać klatę :P
  • 1
  • 2
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)