Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł Krężołek

http://www.michnik68.pl

Popisujcie się pod petycją MC i FL do Prezydenta.
  • ʞǝɯoʇ

1989, pamiętamy...

http://www.polonica.net/imag/magd02...
  • Nędzny

Hmmm, generalnie mam wywalone na Michnika:P takie z niego bohater jak ze mnie astronauta...
  • Paweł

sekta ojca dyrektora Michnika działa pełną parą...
  • Aleksandra

bez względu co myślicie o panu Michniku, jego udział w wydarzeniach marcowych jest niepodważalny
    i tyle

podważanie wszystkiego na siłę nigdy nie jest dobre
  • db

A ja jestem zdania ze liczy sie caloksztalt. I niczego specjalnie na sile nie musze podwazac.

to moje osobiste zdanie. i wielu ludzi tak mysli . Polecam lekture pewnej ksiazki Ziemkiewicza...
  • Aleksandra

to moje osobiste zdanie. i wielu ludzi tak mysli

świetny argument; )))

Ziemkiewicz nie jest dla mnie autorytetem.

Michnik też nie. Ale wydarzenia marca są faktem.
  • KitKa(t)

jak sie chce psa uderzyc, to i kij sie znajdzie.
  • Nędzny

wg mnie jesli kogos uznajemy powszechnie za postac "wielka", to trzeba ja rozliczac ze wszystkiego, nie tylko z poszczegolnych elementow zycia, to samo tyczy sie Walesy, ktory "zrobil to co zrobil" jest symbolem, ale jesli slucham jego wypowiedzi, to az wstyd mi za niego, wielkim czlowiekim jest sie nie przez jakis okres, ale "od narodzin do smierci"...to jest moje zdani:P
  • Aleksandra

Wobec siebie też jesteś taki surowy?
    Czyli według Ciebie ,,wielki'' człowiek to taki, który nie popełnił w życiu żadnych błędów?
    Takich ludzi nie ma.
  • Nędzny

w ten sposob mozna wytlumaczyc kazdego, zreszta zalezy co uznasz za bledy zyciowe? np: bledem zyciowym byla dzialalnosc Piłsudzkiego w ruchu socjalistycznym? nie sadze:P prawdziwie wielkich ludzi bledy okazuja sie byc nie bledami, ale jakims elementem zycia, ktory prowadzi ich do przodu,
  • Piotr

Np Bereza Kartuska; > Czy ordynarne pyskówki Piłsudzkiego, jakich nie słyszałem nigdy w żadnym innym miejscu :P Piłsudzki był na pewno mistrzem "ciętej riposty" z tym że ciętej w sensie wulgarnej. Takie wypowiedzi wolisz od kulturalnych wypowiedzi Michnika?
    Kilka cytatów:
    Naród wspaniały, tylko ludzie chuje.
    Pan jesteś jak ku*a co każdemu du*y daje.
    – Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kurwy i złodziei, mości hrabio

* Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Porównywanie Michnika do Piłsudzkiego jest trochę kiepska. Tych ludzi dzieli przepaść jeśli idzie o kulturę i obejście.
  • Nędzny

O qrwa!! wymieklem, ty porownales Piłsudskiego wielkiego Polskiego patriote z komuszym pomiotem, nie no swietna mlodziez mamy, widze chlopaku, ze na lewo mocno odchylony jestes,
    by the way, ja uwazam, ze liczy sie to co sie mowi,,,nie wazne jak, bo ladnie mowic moze kazdy i zasypywac kwiatkami, nic trudnego, ale walic prawde prosto w twarz, nie kazdy potrafi.
    Zreszta Piłsudzki klął czesto, ale co z tego? Prawdziwy komuszy powod zeby skomentowac bohatera, a wiesz moze jakich slow uzywal Stalin? I powiesz mi ze byl lepszym czowiekiem niz Piłsudzki?
    Pomysl lepiej nad swoimi pogladami:/
  • Piotr

Nie mówię że Piłsudzki był zły. Z pewnością jednak nie był krystaliczny. Miał na rękach krew (w przewrocie majowym zginęli ludzie). Prześladował za odmienne poglądy polityczne.
    Powiedz więc czym Michnik zawinił, że mówisz że nie jest krystalicznie czysty, jednocześnie mówiąc o człowieku, który miał wiele przewinień na sumieniu, że jest od Michnika o wiele lepszy.
    Czy na rozkaz Michnika strzelano do kogoś? Nie, to strzeland do niego i jego kolegów. Czy więził kogoś za jego przekonania polityczne? Nie - to on był więziony za swoje przekonania. Nie wspomne już o porównaniu kultury osobistej...
    Co więc łączy te dwie postacie? Obaj poświęcili swoje życie walce za wolna Polskę i obu sie udało. Cześć i chwała obu za to!
  • Piotr

LOL jesteś śmieszny! Po prostu tarzam sie ze śmiechu.
    Widzisz problem jest w tym, że ja nie mam z pewnością poglądów lewicowych, lecz konserwatywno-liberalne, więc strzeliłeś nieźle :P

Wiesz... Skoro mówisz, że mowa z rynsztoka lepsza jest od uprzejmej wymiany pogladów - gratuluję...

Wiesz - moim zdaniem przegięłeś - nie wiem jak chcesz powórnywac Stalina z Piłsudzkim... Mi to sie w głowie nie mieści - ale może rozwiń swoja myśl.
  • aga wu

a ja uważam ze trzeba brać całokształ pod uwagę.o!

Nie jest łatwo byc człowiekiem wielkim wlasnie przez to ze zdażają się te błedy.Ale kto mądrze wysnuje wnioski z błędów ten jest na dobrej drodze ku byciu wielkim i legendarnym człowiekiem.
  • Piotr

>Hrabia de Nędza napisał
    >O qrwa!! wymieklem, ty porownales Piłsudskiego wielkiego
    >Polskiego patriote z komuszym pomiotem,

Gratuluje kultury osobistej - widzę że jesteś prawdziwym fanem Piłsudzkiego...
    Rozumiem, że cały KOR i wszyscy jego działacze to "sprzedawczyki" i "komusze pomioty"...
    Gratuluję pamięci historycznej, jak ktos powiedział:
    "Naród, który traci pamięć przestaje być Narodem – staje się jedynie zbiorem ludzi, czasowo zajmujących dane terytorium."
  • il crisantemo

na litość boską, PIŁSUDSKI, nie "Piłsudzki".
  • Nędzny

to teraz zadaj sobie pytanie: o jaka Polske walczyl kazdy z nich? czy o ta sama?;> i jesli Piłskudzki byl taki zly, to czemu ludzi za jego trumna szli dziesiatki kilometrow? a od jego imienia sa nazwane ulice w wiekszosci miast w Polsce, o pomnikach nie wspomne, czy myslisz, ze z Michnikiem bedzie podobnie? sam sobie odpowiedz na to pytanie, bo mi juz rece opadaja,,,jeden wielki zal...dziwie sie wam ludzie, w chyba uwielbienie do lewicy wyssaliscie z mlekiem matek, bo wierze w wasze rozumy i zal mi by bylo gdybyscie sami z wlasne nie przymuszonej woli, wierzyli w idee lewicy:P
  • Nędzny

o zesz w pizde, ty nawet chlopaku czytasz i nie rozumiesz, to ty porowanles Michnika z Piłsudskim, i wspomniales o kulturze,,,no to ja ci mowie, ze wieksza kulture jesli wezmie sie pod uwage Stalina i Piłsudskiego, prezentowal Stalin,,,ale pytam co z tego? Idz chlopaku poczytac wyborcza, a ja siegne po Wprost, i wszyscy beda happy...